Annonce
Lokalavisen Lemvig

Genåbning blev fejret med grillpølser

Skal du have en pølse mere. Peder Nielsen (til venstre) er en af de brugere, der er glade for, at det igen er muligt at komme i Aktivitetshuset i Bredgade i Lemvig. Foto: Johan Gadegaard
Omkring 25 brugere dukkede op i haven hos Aktivitetshuset, da man holdt en forsinket genåbningsfest oven på coronakrisen
Annonce

Lemvig: Middagsstrålerne fra solen finder nogle steder ned til græsset mellem de store træer i haven bag Aktivitetshuset i Bredgade i Lemvig.

En lille snes brugere af huset har fundet vej til haven denne middagsstund, hvor grillen er tændt, og Aktivtetshusets medarbejdere og frivillige har travlt ved grillen eller med at lange pølser og brød med det hele over til brugerne.

18. maj var første åbningsdag i Aktivitetshuset efter to måneders lukning under coronakrisen. Og selv om huset havde haft åbent i et par uger inden grilldagen, havde leder Gitte Vium valgt at markere åbningen med gratis grillpølser.

- Normalt plejer vi at have en grillfest en aften i juni, hvor vi kan rykke indendøre, hvis det er dårligt vejr. Det kan vi ikke i år, og derfor valgte vi at lave en mellemting, hvor vi i stedet lavede en grillfest til frokost for at fejre, at vi igen har åbent, siger hun.

Og Aktivitetshuset har været savnet i de uger, hvor det var lukket. Selv om de har haft mulighed for at mødes i huset i et par uger inden grilldagen, går snakken lystigt i både gården og haven bag Aktivitetshuset.

Peder Nielsen fra Lemvig har fundet en skyggeplads under et træ i haven. Og han nyder at være tilbage blandt de andre brugere.

- Det er et dejligt sted at være, og jeg har savnet at komme herned. Normalt kommer jeg herned om formiddagen cirka hver anden dag for at få en kop kaffe og et rundstykke, men der var jo ikke meget at gøre, da nedlukningen kom. Det er jo som det er, siger han.

Bent Døj siger, det til tider har været ensomt at sidde hjemme, mens coronakrisen havde ramt stort set hele samfundet. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Skønt at se vennerne igen

Lidt derfra sidder Bent Døj fra Fabjerg. Selv om han også er fast bruger af Aktivitetshuset gennem flere år, er det første gang efter genåbningen, han er vendt tilbage til huset.

- Det er skønt at være tilbage blandt sine gamle venner igen og komme herned for at få sin kaffe. Men det bedste ved at være tilbage er, at selskabet hernede og det sammenhold, der er. Samtidig kommer man også væk hjemmefra, siger han, mens han får en sludder med flere af de andre, der er mødt frem.

Bent Døj har været ramt af sygdom, og derfor har han prøvet at undgå at komme i større forsamlinger i de knapt tre måneder, der er gået siden coronakrisen lukkede store dele af det danske samfund.

Denne solrige formiddag er han dog tilbage i haven ved Aktivitetshuset, hvor der er tid til både at vende verdenssituationen og lave lidt venskabeligt drilleri med flere af de andre brugere.

- Det har nok været lidt ensomt i de seneste par måneder, når jeg har siddet derhjemme for at glo næste hver dag. Men jeg har været nødt til at passe på mig selv og undgå at have for meget kontakt med andre, siger Bent Døj.

Han har i stedet taget nogle køreture i lokalområdet og besøgt enkelte personer i sin omgangskreds for at komme ud i den tid, hvor det ikke har været muligt at komme i Aktivitetshuset.

Huset har dog ikke været lukket helt ned. I begyndelsen af maj, da den første lempelse af forsamlingsforbuddet blev indført, kunne brugerne af Aktivitetshuset mødes i kortere tid om formiddagen i haven. Og 18. maj var det tid til at slå dørene helt op, selv om der dog stadig er begrænsninger for, hvor mange der må være indendøre.

Der er også lavet en ensretning af trafikken rundt i huset, så man kun kan gå ind ad hovedindgangen, mens udgangen er flyttet til en bagdør, der vender mod haven.

Annonce

Fik arrangeret gåture

Men selv om Aktivitetshuset har været lukket stort set ned, har nogle af brugerne alligevel taget sig tid til at mødes.

Anita Kvisgaard fra Lemvig havde nemlig samlet et par af de øvrige brugere til gåture forskellige steder i byen under nedlukningen.

- Jeg talte med nogle af de andre brugere, som jeg mødte på gåturene, og så aftalte vi at gå nogle ture sammen. På den måde kunne især nogle af mændene også komme til at tale om andet end de fodboldkampe, der ikke blev spillet, siger hun.

Der har ikke været nogen fast ramme for turene, og gruppen har fundet forskellige ture undervejs.

- Vi har både gået ved stranden eller på nogle af de mange stier, der er i byen. Man kommer aldrig til at kede sig på en gåtur, når man er oppe på bakkerne og kan se den fantastiske udsigt, der er mange steder, siger Anita Kvisgaard og tilføjer, at hun lige som de øvrige brugere har længtes at kunne være i Aktivitetshuset.

De ture ville Bent Døj også gerne have været med på, hvis ikke sygdommen havde sat en stopper for ham.

- Jeg ville gerne have været med på nogle af de ture, for det havde været rart at se nogle af de andre. Men nu glæder jeg mig i stedet til at komme ud på havet for at fiske. Det har jeg ikke haft mulighed for under nedlukningen og på grund af sygdommen, siger han med et stort smil.

Omkring 25 er dukket op til den lille grillseance, og efter en lille time er der stort set udsolgt af pølser på grillen. Men snakken går videre på græsset og under træerne i haven, mens kaffe, vand og sodavand bliver skyllet ned oven på de grillede pølser med det hele

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce