Annonce
Lokalavisen Lemvig

Genåbningen af Lemvigs butikker giver ny energi midt i corona-trætheden

Så er der igen blevet liv i Lemvigs gågader. Dette foto er taget cirka to timer efter genåbningen mandag den 1. marts. Foto: Allan Damgaard
De lokale butikker slog mandag den 1. marts dørene op efter mere end to måneders nedlukning, og kunderne var klar til at handle fra starten af. Vi gik en tur igennem den nu menneskefyldte gågade.

Lemvig: Endelig.

Endelig fik de lokale butikker lov til at åbne igen.

Endelig kom der liv i byens gågader igen. De har henligget tomme og triste i over to måneder.

Mandag den 1. marts blev der lukket op for optimismen igen. Hovedparten af de lokale butikker fik lov til at åbne igen.

Det var tilsyneladende også noget, som de lokale kunder havde set frem til. Der var nemlig masser af liv i Lemvigs to gågader fra første færd, da butikkerne slog hoveddørene op og ikke længere var henvist til at sælge via click and collect, der typisk foregik ud af bagdøren efter forskrifterne.

Mange steder var den røde løber rullet ud, og der stod også flag for at byde kunderne velkommen tilbage.

"Der er en ganske særlig stemning i dag. Måske vil man i fremtiden huske den 1. marts for den dag, hvor butikkerne kunne genåbne", sagde en forbipasserende, mens undertegnede var i gang med at fotografere den menneskefyldte gågade.

Uden for Click i Ågade byder et skilt kunderne velkomne. "Genåbningsfest - vi har savnet jer", står der blandt andet på velkomstskiltet. På et andet skilt kan man læse, at der må være 20 kunder ad gangen i butikken. Det er én kunde for hver 10 kvadratmeter butiksareal.

Indehaveren af Click, Peter Andersen, kunne glæde sig over mange kunder på genåbningsdagen. Foto: Allan Damgaard

Inden for var indehaver Peter Andersens og hans medarbejderne i fuld gang med ekspeditionerne.

- Der har allerede været mange kunder. De var klar, da vi åbnede kl. 9.30. Det er dejligt, at vi endelig kan komme i gang igen, sagde Peter Andersen.

Annonce

Vi har glædet os

Click har - apropos navnet - også solgt via click and collect under nedlukningen. Altså hvor man kan bestille varer over nettet og afhente i butikken.

- Ja, det har vi haft noget af, men det har nu ikke været det hele store. Vi har fremkaldt en del fotos via den ordning. Men det kan slet ikke sammenlignes med den omsætning, vi har i den fysiske butik. Så vi har virkelig glædet os til at kunne åbne igen, siger Peter Andersen.

Januar plejer at være "en rimelig god måned" for Click, så det har ikke været noget ønsketidspunkt at have lukket på, hvis der ellers findes et sådan tidspunkt.

- Nu har vi mistet to måneders omsætning på nedlukningen, og det bliver svært at indhente i den resterende del af året, sagde Peter Andersen.

Hos Wunderwear by Vendelbo var der også både glæde og travlhed.

Annonce

Frisk forårsluft

- Det er fantastisk, at vi endelig kan åbne igen. Det er skønt. Det er dejligt, at vi kan slå dørene op og få noget frisk forårsluft ind i butikken. Det kan også give noget energi her midt i corona-trætheden, sagde indehaver Karina Vendelbo.


Det er dejligt, at vi kan slå dørene op og få noget frisk forårsluft ind i butikken.

Karina Vendelbo, Wunderwear by Vendelbo


Den seneste åbningsdag var den 23. december.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at vi skulle være nedlukket i så lang tid. Det var nok meget godt, at vi ikke vidste det, da vi den 23. december gik på det, som vi blot troede, der var en forlænget juleferie. Hvis vi dengang havde vidst, at nedlukningen skulle vare i over to måneder, så havde det nok ødelagt humøret, sagde Karina Vendelbo.

Indehaveren af Wunderwear by Vendelbo, Karina Vendelbo, er glad for at mærke den lokale opbakning. Foto: Allan Damgaard

Hun har solgt en del under nedlukningen via de sociale medier.

- Ja, kunderne har ikke glemt os, og det har de heller ikke i dag. Det er dejligt at opleve sådan en lokal opbakning. Vi har ikke kunnet bytte julegave under nedlukningen - det var ikke lovligt at gøre. Det kan vi så gøre nu, og det bliver der nok også noget af, sagde Karina Vendelbo.

Hun bærer et lille, gult skilt, der fortæller, at hun er butikkens corona-ansvarlig. Hun skal sørge for, at der ikke er for mange kunder i butikken - der må være 15 - og at de holder afstand til hinanden.

Ved mange butikker var der både rød løber og flag til at byde kunderne velkommen tilbage efter mere end to måneders nedlukning. Foto: Allan Damgaard

- Kunderne er virkelig gode til at overholde restriktionerne. De føles meget trygt det hele, sagde Karina Vendelbo, der også glæder sig til, at restauranter og frisører m.v. kan åbne igen, så der bliver liv over det hele.

Annonce

Ure er gået i stå

Hos Engens Ure, Guld & Sølv var der også fuld gang i ekspeditionerne.

- Vi har haft helt lukket under nedlukningen. Vi har ikke haft noget click and collect. Så både kunderne og os har virkelig længtes efter at komme tilbage, sagde Mariane Boisen.

Og der var særlig én ting, som kunderne efterspurgte på denne første åbningsdag efter over to måneders nedlukning. Det var et nyt batteri til deres ur.

Hos Engens Ure, Guld & Sølv havde Mariane Boisen (tv) og de øvrige medarbejdere glædet sig til at komme tilbage. De fik de første timer indleveret mange ure, der skulle have et nyt batteri. Foto: Allan Damgaard

- Allerede her de første par timer har vi virkelig fået indleveret mange ure, der skal have et nyt batteri. Jeg ekspederede en ældre mand, hvis ur gik i stå den 29. december. Så det er meget længe, han ikke har kunnet følge med i tiden på sit armbåndsur, sagde Mariane Boisen.


Jeg ekspederede en ældre mand, hvis ur gik i stå den 29. december.

Mariane Boisen, Engens Ure, Guld & Sølv


Nu er tiden heldigvis kommet til en delvis genåbning af butikslivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce