Annonce
Lokalavisen Lemvig

Genbrugsbutik giver julehjælp til børnefamilier

Gurli Gravesen er formand for både Røde Kors i Lemvig Kommune og genbrugsbutikken i Østergade. Arkivfoto
Røde Kors er med i julehjælp sammen med Lemvig Kommune og Lemvig Velgørenhedsselskab
Annonce

Lemvig: Røde Kors' genbrugsbutik i Østergade er grundlaget for, at den lokale afdeling hvert år kan uddele mange penge til både lokalt og internationalt hjælpearbejde.

Senest har man med 16.000 kroner bidraget sammen med Lemvig Kommune og Lemvig Velgørenhedsselskab til julehjælp til trængende børnefamilier i Lemvig Kommune.

- Vi ser et stigende behov for at få denne hjælp. Da jeg i sin tid kom til Lemvig, var der stor forskel på rig og fattig. I de mellemliggende år blev denne forskel udjævnet, men nu er det som om, forskellen er kommet tilbage. Det er en kedelig udvikling, og det giver mange flere børnefamilier, som søger om hjælp til julen, siger formanden for Røde Kors i Lemvig, Gurli Gravesen.

Hun er tillige formand for genbrugsbutikken, hvor der arbejder 32 frivillige. Det lyder af mange, og det er det også, men der er faktisk brug for endnu flere frivillige hænder til at køre forretningen.

- Vi har en omsætning på omkring en halv million kroner om året. Vi er meget taknemmelige for, at der er så mange, der giver brugt tøj videre til os, så vi kan sælge det i forretningen. Og vi er naturligvis også glade for, der er så mange, der kommer ind og køber det. Det giver os mulighed for at hjælpe på mange måder, siger Gurli Gravesen.

Røde Kors hjælper børn på ferie og med kontingenter til foreninger. Der er julehjælp og andre hjælpeopgaver helt lokalt.

- Og så går der også penge til internationalt arbejde, hvor vi lige nu støtter i Hviderusland, Kenya og Malawi, hvor pengene virkelig gør nytte og hjælper mange. Endelig støtter vi også Røde Kors´Sundhedsklinikker i København, Århus og senest Odense, hvor frivillige inden for sundhedsfagene hjælper for eksempel de migranter, som endnu ikke har fået lov til at blive i Danmark og derfor ikke har et sygesikringskort. Det er et stort frivilligt og nyttigt arbejde, der udføres der, siger Gurli Gravesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce