Annonce
Lokalavisen Lemvig

Gjellergaard har skruet ned for åbningstiden

Søndag den 26. juli skulle der have været friluftsgudstjeneste på Gjellergaard for tredje år i træk, men den er aflyst, da hjemstavnsgården, der udelukkende drives af frivillige, ikke ser sig i stand til at håndtere arrangementet på grund af coronarestriktionerne. Dette arkivfoto er fra debuten i den tørre sommer 2018. Arkivfoto
Risikoen for coronasmitte har reduceret antallet af frivillige på Gjellergaard betragteligt, og her i sommerferien har hjemstavnsgården kun åbent tirsdage og søndage.
Annonce

Gjellerodde: Normalt er der masser af liv på Gjellergaard her i sommerferien. Hjemstavnsgården på Gjellerodde plejer at have åbent hver dag med en pæn tilstrømning af besøgende.

Men i år er det anderledes. Den flot istandsatte, stråtagsklædte gård har skruet ned for åbningstiden. Nu er der kun åbent tirsdage og søndage kl. 12-17.

Desuden er alle aftenarrangementer aflyst, og det er samme er den friluftsgudstjeneste, der de seneste to år har tiltrukket omkring 150 deltagere. Den skulle have fundet sted søndag den 26. juli.

- Vi har valgt at skrue ned for åbningstiden, fordi vi ikke er nok frivillige i øjeblikket. Der er 12 frivillige, der er aktive lige for tiden, og da vi skal være fire på vagt ad gangen, kan vi ikke magte mere end to åbningsdage om ugen, siger Niels Christian Mejdahl Poulsen, der er daglig leder af Gjellergaard og blandt de frivillige.

Gjellergaard har normalt 35-38 frivillige at trække på.

- Da vi åbnede igen efter corona-nedlukningen, sendte vi en mail rundt til de frivillige, hvori vi gjorde opmærksom på, at der var frit valg med hensyn til, om man havde lyst til at være frivillig her og nu. Mange af vores frivillige er jo oppe i årene og i risikogruppen for coronasmitte, fortæller Niels Chr. Mejdahl Poulsen.

Annonce

Sætter begrænsninger

Det bragte antallet af frivillige ned på de aktuelle 12.

Corona-restriktionerne sætter også begrænsninger på det antal, der må være inde i Gjellergaards små rum. Der må f.eks. blot være 14-15 gæster i kaffestuen, mens der i den gamle del af gården, der er indrettet som hjemstavnsmuseum, blot må være fem-seks personer ad gangen.


Mange af vores frivillige er jo oppe i årene og i risikogruppen for coronasmitte.

Niels Christian Mejdahl Poulsen, daglig leder af Gjellergaard


Den daglige leder kan dog heldigvis konstatere, at Gjellergaard er godt besøgt de dage, der er åbent.

Annonce

Klipper får tirsdag

- Det er gået godt indtil videre her i sommer. Der er stadig mange, der gerne vil se en gammel hjemstavnsgård. Om tirsdagen har vi fåreklipning, og det plejer også at være et tilløbsstykke. Indtil videre har vi desværre ikke haft denne aktivitet her i juli på grund af vejret. Hvis det regner, kan fårehyrde Berit Kiilerich og hendes folk ikke klippe fårene, siger Niels Chr. Mejdahl Poulsen.

Han håber, at vejret tillader, at der kan blive klippet får tirsdag den 21. juli.

Det var sognepræsten for Hove, Hygum og Tørring - Iben Tolstrup - der skulle have stået for friluftsgudstjenesten den 26. juli. Ganske som hun gjorde det de første to år. Den første fandt sted i 2018, hvor Gjellergaard fejrede 25 års jubilæum.

- Jeg ved, der var mange, der havde set frem til friluftsgudstjenesten. Det er planen, at vi holder den igen næste år, siger Iben Tolstrup.

De to forrige gange har der været opstillet et telt, så deltagerne til gudstjenesten både har kunnet sidde inde i teltet og ude i det fri.

- Vi kan desværre ikke håndtere sådan en friluftsgudstjeneste i øjeblikket, men vi håber, at det kan lade sig gøre næste år, siger Niels Chr. Mejdahl Poulsen.

Annonce

Brug for evaluering

Han vurderer, at Gjellergaards bestyrelse kommer til at evaluere det fremtidige aktivitetsniveau.

- Vi må se, om der er nogle ting, vi kan gøre anderledes. Det kan godt blive en udfordring for os at skulle have åbent hver dag i højsæsonen, selv om antallet af frivillige formentlig vil stige igen næste år, siger den daglige leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce