Annonce
Lokalavisen Lemvig

Guidet tur til Kabbel

Torsdag aften er der en guidet tur til Kabbel-området. Foto: DN John Clausen
Det bliver en tur, hvor man kan få meget mere at vide om Limfjords-østers og om Kabbel Hovedgård
Annonce

NØRLEM: Torsdag den 1. august kl. 19 kan man tage med Danmarks Naturfredningsforening på en fantastisk vandring på ca. 4 km omkring Kabbel. Hør historien om Limfjordsøstersen og det moderne opdræt, Kabbel Hovedgård, naturgenopretningen af engene nedenfor, og hvordan istidslandskabet er blevet dannet.

Nedenfor Kabbel Hovedgård på stranden vil vi fortælle om opdræt af Limfjordsøsters, og du vil få tilbudt en smagsprøve på den enestående Limfjordsmusling, der også lever lige her.

Kabbel Hovedgård tilhørte i 1700-tallet en rig købmandsfamilie fra Lemvig. På gården blev der opdrættet stude, som blev solgt på markederne i Holsten. De nuværende bygninger på Kabbel Hovedgård stammer fra henholdsvis 1840erne - stuehuset - og slutningen af 1800-tallet - tårnbygning og udlænger. Bygningerne er i dag fredet og privatejet, og ejer Kirsten Carstensen vil fortælle og vise rundt om bygningerne. I dag drives gården som planteavlslandbrug. Hvis vejret tillader det, vil vi nyde den medbragte kaffe eller the i haven og i solnedgangen synge blandt andet Thøger Larsens ”Danmark nu blunder den lyse nat”.

Vi slutter turen igennem den enestående flotte Tannebækdal.

Tilmelding af hensyn til muslinge- og vinservering er nødvendig. Husk gummistøvler ved høj vandstand ellers godt vandtæt vandrefodtøj - afhængigt af vejret! Vi mødes kl. 19.00 på parkeringspladsen ved Lemvig Rensningsanlæg på Rønbjerghage 31. Turen forventes at slutte omkring kl. 21.00. Gangbesværede kan også deltage, men oplys venligst dette ved tilmelding.

Vil du sikre dig en plads på denne skønne aftenvandring, skal tilmeldelse ske til DN-guide John Clausen senest onsdag den 31. juli inden kl. 24. Send sms på tlf. 30112516 og opgiv navn og antal personer. Det koster 50 kr. at deltage, børn under 14 år og medlemmer af DN deltager gratis på turen.

Det er Danmarks Naturfredningsforening Lemvig, der i samarbejde med Geopark Vestjylland har arrangeret denne tur.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nu bygger vi bro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce