Annonce
Lokalavisen Lemvig

Håndbold-produktet skal gøres attraktivt

Der skal skabes bedre rammer for både tilskuere i hallen og tv, hvis det står til Divisionsforeningen Håndbold. Lemvig-Thyborøn Håndbold arbejder på at finde løsninger, selv om det kan være svært i den lille Arena Vestjylland Forsikring. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der bliver stillet flere krav til at afvikle kampene i håndboldligaen, men Lemvig-Thyborøn Håndbold arbejder på at indfri dem
Annonce

Lemvig: Selv med få tilskuere kan der skabes en fantastisk kulisse i den efter ligaforhold lille hal i Arena Vestjylland Forsikring.

Men hallen kan også have sine begrænsninger i forhold til de krav, som Divisionsforeningen Håndbold lægger op til for at kunne spille med på øverste plan i fremtiden. Det er begrænsninger og udfordringer, som Lemvig-Thyborøn Håndbolds direktør, Flemming Gade Nielsen, er bevidst om.

- Vi skal alle være med til at gøre vores produkt, ligahåndbolden, endnu mere attraktivt. Hvis vi vil videreudvikle dansk håndbold er det nødvendigt, at der også bliver stillet nogle krav til rammerne, siger han.

I et oplæg fra Divisionsforeningen Håndbold er der blandt andet lagt op til, at der under haltaget skal være en videovæg, hvor man fra alle sider skal kunne følge med i stillingen og målscorere. Det kan efter alt at dømme blive et problem i Lemvig, hvor der er for lavt til loftet.

Også et krav om bedre forhold for tv-produktion kan blive en udfordring. Med den nuværende placering af kameraerne til en tv-kamp er det ikke muligt at have reklamer på gulvet, da vinklen er for lille. Derfor bliver der også arbejdet med at få lavet en tv-platform, så kameraerne kan komme højere op og dermed sikre, at der også fremover kan være tv-transmissioner fra kampene i Lemvig.

På sigt er det også forventningen, at først alle tv-kampe og siden alle ligakampe skal spilles på et gulv, hvor der udelukkende er streget op til håndboldkampe. I dag har Lemvig-Thyborøn Håndbold lejet et gulv til de tv-kampe, hvor det har været et krav, men klubben overvejer, om man vil købe et gulv.

Flemming Gade Nielsen regner med, at der kan findes løsninger på de udfordringer i Lemvig.

- Vi arbejder med en ide om at lave en videovæg bag ét af målene, og det er formentlig en opgave, vi selv vil tage på os. Det giver en bedre oplevelse for publikum, og fra Holstebro ved vi, at en sådan måltavle også kan bruges til at vise reklamer og dermed sikre os flere kommercielle indtægter, siger Flemming Gade Nielsen.

- Desuden har vi allerede kigget på, hvordan vi kan lave en tv-platform. Vi har været ude at kigge på forskellige tilbud, men har endnu ikke endeligt besluttet os, og det skal ske i et samarbejde med Lemvig Idræts- og Kulturcenter, siger direktøren.

Han peger på, at der med en tv-platform kan blive frigivet 20-25 siddepladser, der ellers bliver inddraget til tv-kampene for at der er plads nok til tv-produktionen.

På det organisatoriske plan arbejder Divisionsforeningen Håndbold på, at hver klub fremover har mindst to fuldtidsansatte, der skal stå for kommunikation, billetsalg, administration, økonomi samt kampafvikling. I dag har Lemvig-Thyborøn en direktør i form af Flemming Gade Nielsen samt Henning Sørensen, der er administrativ medarbejder.

- Vi må se på, hvordan vi løser udfordringen med at have fuldtidsansatte til opgaverne. Men i dag er de forskellige opgaver fordelt ud på frivillige, og i forhold til kravene fra Divisionsforeningen Håndbold tyder det på, at vi kan nøjes med at sætte navne på de ansvarlige, siger Flemming Gade Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce