Annonce
Lokalavisen Lemvig

Håndværkerforening støtter værested i Lemvig

Lemvig Borger- og Håndværkerforening har givet 15.000 kroner til Aktivitetshuset i Lemvig. Fra venstre er det Karsten Bro, Ivan Berthelsen og Michael Rosenberg Madsen fra foreningen samt Aktivitetshusets leder, Gitte Vium. Foto: Allan Damgaard
Lemvig Borger- og Håndværkerforening har doneret 15.000 kroner til Aktivitetshuset i Lemvig. Pengene skal bruges til værestedets nye køkken.
Annonce

Lemvig: En gang om året uddeler Lemvig Borger- og Håndværkerforening penge til et godtgørende formål.

Forleden var en trio fra foreningen på besøg på værestedet Aktivitetshuset i Bredgade i Lemvig, og de tre udsendte medbragte et gavebevis på 15.000 kroner, som lederen af Aktivitetshuset, Gitte Vium, modtog med stor glæde.

- Det er dejligt med sådan en støtte. Pengene skal bruges til vores nye køkken, siger Gitte Vium.

Foreningen - der oprindeligt hed det lange navn Lemvig Borger-, Industri- og Håndværkerforening og har cirka 120 år på bagen  - er egentlig ikke længere en forening. De eneste medlemmer er de fire personer, der udgør bestyrelsen: Michael Rosenberg Madsen, Ivan Berthelsen, Karsten Bro og Jan Rosenby.

Og foreningens eneste formål er i dag at dele penge ud.

- For fire år siden solgte vi den tidligere tekniske skole i Lemvig og bygningen Engbo lige ved siden af. Det er penge fra det salg, som vi nu løbende deler ud af, siger Karsten Bro.


Vores støtte går til ildsjæle på forskellige områder.

Michael Rosenberg Madsen, Lemvig Borger- og Håndværkerforening


- Vi finder selv frem til de selvejende institutioner eller foreninger, der skal modtage vores støtte. Vores støtte går til ildsjæle på forskellige områder, siger Michael Rosenberg Madsen.

Annonce

Oplagt sted at støtte

- Aktivitetshuset er et sted, hvor mange har stor glæde af at komme, så det er et oplagt sted at støtte, supplerer Karsten Bro.

Aktivitetshusets køkken trænger til en renovering.

- Det er fra 1995, så det er efterhånden ved at være noget nedslidt, siger Gitte Vium.

Renoveringen beløber sig til cirka 270.000 kroner. Der skal skiftes en hel del ud, og der skal også nyt vinyl på gulvet.

- Nogle ting i vores køkken er forholdsvis nye - som køleskab og opvaskemaskine - og dem skifter vi naturligvis ikke ud, siger Gitte Vium.

Aktivitetshuset, der er en del af KFUM's Sociale Arbejde, har åbent alle ugens dage, og tre dage om ugen kan man købe varm mad. Alle dag kan man købe både morgenmad, frokost og aftensmad.

Annonce

Skal laves til august

- Vi har lavet aftale med håndværkerne om køkken-renoveringen, men arbejdet går først i gang til august næste år. Vi kommer til at servere mad for vores brugere i et telt i de to uger, hvor renoveringen står på, og her er det nødvendigt med godt vejr, hvilket det gerne skulle være i august, siger Gitte Vium.

Hun er glad for, at Aktivitetshuset ikke er lukket trods de skærpede corona-restriktioner i blandt andet Lemvig Kommune.

- I forbindelse med forårets corona-nedlukning havde vi lukket, men denne gang har vi heldigvis lov til at holde åbent, hvilket er meget godt for vores brugere, der har et stort behov for at komme her, siger Gitte Vium.

Der må være 20 brugere ad gangen i Aktivitetshuset, og det passer meget godt med det flow, der normalt er i huset.

- Her under coronakrisen har vi bestemt ikke fået færre brugere  - nærmere tværtimod, siger Gitte Vium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce