Annonce
Lokalavisen Lemvig

Høstdagene greb om sig

Høstdagene i Lomborg Børnehus greb lidt om sig - med store rundballer og bigballer som midlertidige legeredskaber. Foto: A.P. Christensen
Annonce

LOMBORG: Det er ikke usædvanligt, at man mange steder holder høstfester eller høstdage på dette tidspunkt af året. Det er jo en gammel tradition at fejre, at årets høst er i hus - og det kan man normalt godt holde en fest for.

Høstdage eller høstfester er også en god måde at fortælle og forklare de kommende generationer om, hvordan mange fødevarer bliver produceret - for eksempel marmelade, brød og forskellige former for drikkevarer.

Derfor havde Lomborg Børnehus i sidste uge arrangeret høstdage - og som udgangspunkt var det med de traditionelle aktiviteter på programmet.

- Projektet greb dog lidt om sig, da vi kontaktede forældrene for at informere om dagene. Hurtigt fik nogle fædre arrangeret, at der da også skulle være halmballer og traktorer med på høstdagene, så med stor iver og engagement blev der opstillet en større halmborg af bigballer og rundballer foran institutionen. Samtidig medbragte nogle af børnene deres minitraktorer om mandagen, hvor der var en større maskinpark til rådighed for alle børn, fortæller Henrik K. Kristensen fra børnehuset.

I det gode mandagsvejr var der således masser af aktivitet i og ved halmborgen. Inde i borgen var der plads til at opføre en ballet på halmscenen, og udenfor øvede børnene sig i at springe fra halmballe til halmballe, mens andre susede rundt på de små traktorer.

- Nogle af børnene kender til høst og arbejdet på et landbrug fra deres dagligdag, mens det for andre var et nyt emne med nye og sjove aktiviteter. Fællesindtrykket var dog, at alle børn fik rørt sig og leget med store smil på læberne. Vi er naturligvis glade for den store forældreopbakning, hvor det denne gang var fædrene, der trak det store læs, siger Henrik K. Kristensen.

Halmvognen kunne bruges som afsætningsrampe - eller som et anderledes legehjørne.
Det var selvfølgelig helt særligt at kravle op i en rigtig traktor.
Der var rift om de små traktorer, men så kunne man jo hjælpes ad.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce