Annonce
Lokalavisen Lemvig

Handelschefen: 2020 har været noget af en rutsjebanetur

Fællessang på Lemvig Havn var en succes trods corona-restriktioner. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Handels- og eventchef Mai Lindgaard kan se tilbage på et meget specielt 2020 med op- og nedture. Hun er allerede nu langt med planlægningen af 2021, der forhåbentlig bliver et mere normalt år.
Annonce

Lemvig/Thyborøn: Der er nok mange, der i løbet af det nu snart forgangne år har tænkt på det klassiske Dan Turéll-citat: Jeg holder af hverdagen. Netop fordi den velkendte hverdag har været sendt i corona-karantæne i det meste af 2020.

- Jeg tror, der er mange, der har savnet hverdagen. Det har jeg i hvert fald. En hverdag, hvor alle de normale ting kan lade sig gøre - hvor vi kan afvikle de arrangementer, vi gerne vil, siger Mai Lindgaard, der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune.

Vi har bedt hende se tilbage på et meget anderledes år, hvor den verdensomspændende coronavirus lagde en voldsom dæmper på vores aktivitetsniveau.

Og rent faktisk var Mai Lindgaard kun så småt ved at være tilbage på fuldtid, da statsminister Mette Frederiksen den 11. marts proklamerede en nedlukning af landet for at bremse coronasmitten.

Mai Lindgaard var nemlig sygemeldt i flere måneder på grund af den hjernerystelse og det piskesmæld, som hun pådrog sig i forbindelse med Krabbefestivalen på Lemvig Havn i september 2019, hvor hun blev ramt af en jernramme.

Annonce

Fra bekymring til stor glæde

- 2020 har virkelig været noget af en rutsjebanetur med både op- og nedture. Det har svinget mellem bekymringer og frustrationer til stor glæde, når det trods alt lykkedes at afvikle nogle aktiviteter, siger Mai Lindgaard.

I år var der for første gang streetfood-festival på Lemvig Havn, og selv om sommervejret ikke just var prangende, trak det alligevel en hel del folk til havnearealet, hvor der generelt var masser af liv sommeren igennem. Arkivfoto: Allan Damgaard

Først var der forårets massive nedlukning, hvor alt blev aflyst. Så kom sommerens kortvarige opblomstring, hvor det vrimlede med mennesker i både Lemvig og Thyborøn. Så fulgte et noget deprimerende efterår, hvor smittetallene steg og bragte aflysning på aflysning med i kølvandet.


Juli og tildels august var en supergod periode med mange mennesker i både Lemvig og Thyborøn.

Mai Lindgaard, handels- og eventchef


- Juli og tildels august var en supergod periode med mange mennesker i både Lemvig og Thyborøn, og de seks uger i sommerferien reddede meget. Det var helt fantastisk med sådan et liv i Lemvig og Thyborøn, og det skyldtes jo også, at turisterne igen måtte komme til Danmark. Samtidig var der også mange danske turister på vores egn. Jeg tør slet ikke tænkte på, hvordan året havde været, hvis der ikke var blevet åbnet op for turisterne, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Trak mange gæster

Der var velbesøgte Lidenlunddage i Lemvig, og det samme var tilfældet med torsdagene i Thyborøn, hvor der blev skruet op for aktivitetsniveauet i Bredgade. Ligeledes "Thyborøn går i fisk" - afløseren for Fiskedagen - blev en succes.

Der var streetfood-festival i både Lemvig og Thyborøn, og selv om vejret ikke var det bedste, var festivalen i perioder ganske velbesøgt.

Tørfisk spiller altid til Fiskedagen i Thyborøn. I år var Fiskedagen så aflyst på grund af forsamlingsforbuddet, men så spillede Tørfisk i stedet en koncert på et lukket område til afløseren for Fiskedagen, "Thyborøn går i fisk". Arkivfoto

- Ligeledes vores fællessang på havnen i Lemvig blev en succes. Det kom til at fungere, selv om forsamlingsforbuddet på det tidspunkt var 100. Folk fandt ud af det, og de ville gerne synge sammen. Der var brug for at gøre noget i fællesskab, siger Mai Lindgaard.

Generelt var det dog svært at planlægge disse arrangementer.

Annonce

Savnede retningslinjer

- Vi har flere gange i løbet af året savnet klare retningslinjer for, hvordan arrangementerne skulle afvikles, og det er noget af det, der har været mest frustrerende, siger Mai Lindgaard.

De lokale børn måtte også undvære det traditionelle besøg af julemanden i december. Han plejer jo at ankomme til Lemvig med juleskibet i selskab med glade nissebørn, og så bliver der ellers delt rundhåndet ud af flødekaramellerne i Lemvigs gader. Men så mange kunne der selvfølgelig ikke forsamles på kajen i forhold til corona-restriktionerne.

I stedet fik Lemvig sin egen julefortælling - en lille bog skrevet af gymnasielærer Stinne Nordvig med tegninger af Tobias Kynde Slot, der er elev på Lemvig Gymnasium.

- Den fik vi trykt i 1000 eksemplarer, og de er stort set alle udleveret. Så det er meget flot. Der har været stor interesse for den. Men julefortællingen kan ikke fuldt ud erstatte julemanden, der ankommer til Lemvig i skib, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Både en plan A og B

Hun er allerede langt fremme med planlægningen af events og aktiviteter i 2021.

- Vi er ved at have en fuld færdig plan for 2021, og coronaen har lært os, at vi skal arbejde med både en plan A og en plan B. Vi ved jo ikke, hvordan tingene udvikler sig næste år, siger Mai Lindgaard.

Det første store arrangement er den 14. maj, hvor der er "En forårsdag på Lemvig Havn" - det er her, man blandt andet kan opleve bandfestivalen.

- Vi håber meget, at den dag kan afvikles som planlagt. Vi vil gerne have hverdagen tilbage, siger Mai Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce