Annonce
Lokalavisen Lemvig

Harboøre Centeret er samlingssted for lokalbefolkningen

Foredraget med Anders Agger blev overværet af 260 gæster - heraf mange udefra. Arkivfoto
De kommercielle aktiviteter som koncerter og foredrag er dog med til at trække gæster til fra et større geografisk område
Annonce

HARBOØRE: - Som udgangspunkt er Harboøre Centeret et idrætscenter med en række gode faciliteter, der appellerer til lokalbefolkningen - både sportsligt, kulturelt og socialt med gode muligheder for samvær. For centerets samlede økonomi er de kommercielle arrangementer som foredrag, koncerter og fællesspisninger meget vigtige, og det er glædeligt at opleve den store lokale opbakning til arrangementerne, der samtidig trækker folk til udefra.

Det siger centerchef Louise Vrist, der hæfter sig ved, at arrangementerne ofte trækker mange folk af huse.

- Vi har haft cirka 300 mennesker til fællesspisning med tema, og forleden kom over 260 tilhørere til et foredrag med Anders Agger. Der var knap 200 gæster til vores Festihal-aften, og vi har haft 100 deltagere til et frokostarrangement med musik ved Kristian Lilholt, fortæller hun.

Faste aktiviteter er seniorgymnastikken, der samler et halvt hundrede friskeseniorer hver onsdag til kaffe og gymnastik - og så er der tilbage mange tilbagevendende aktiviteter for børn som hoppedag og MGP-fest, men seniorerne er en vigtig del af den daglige gænge i centeret med både gymnastik, strikkeklub, Bowls, krocket og krolf.

Klassefesten og revy-aftener er andre tilbagevendende aktiviteter med stor lokal tilslutning.

- Vi har netop udvidet samarbejdet med Thyborøn i Team Tangen-regi, og vi kan allerede se, at folk gerne vil være sammen. Det er også kendetegnende for mange aktiviteter, at der er stor aldersspredning blandt gæsterne. Det giver ofte en helt særlig stemning - blandt andet ved de almindelige fællesspisninger, der kan samle et halvt hundrede deltagere. Det er vigtigt, at vi hele tiden har aktiviteter, der er rettet mod forskellige aldersgrupper, mener centerchefen.

At der nu er hele tre kultursteder i Harboøre, betegner hun som en unik situation for Harboøre.

- Det er da med til at sætte vores by på Danmarks-kortet. For lokalbefolkningen er det helt unikt med hele tre kultursteder i byen og dermed et stort udbud af aktiviteter, som man ellers skal køre langt efter. Jeg tror også, at vi hver især appellerer til forskellige målgrupper, siger Louise Vrist.

Hun har været centerchef i knap to år, og det har været kendetegnende for Harboøre Centeret, at uden den store indsats fra mange frivillige hænder var det ikke muligt at have et så højt aktivitetsniveau.

- Jeg kan ikke give de frivillige roser nok. Der er altid folk, der står klar til at give en hjælpende hånd i forbindelse med diverse arrangementer, og det giver også et godt sammenhold omkring centeret, siger Louise Vrist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce