Annonce
Lokalavisen Lemvig

Harboøre Skole og Børnecenter får penge til at få børnene på træhest

Mejeriernes Skolemælksordning har sendt dette foto af glade børn ud sammen med pressemeddelelsen om støtte til et "træhest-projekt" på Harboøre Skole og Børnecenter. Foto: Mejeriernes Skolemælksordning
Harboøre Skole og Børnecenter er et af 39 udvalgte projekter, som får støtte fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

Harboøre: Nu skal børnene på Harboøre Skole og Børnecenter en tur på træhesten. Men bare rolig - ikke i form af det gamle straffeinstrument.

Der er tale om en legehest af træ med manke og hale. Den kan skolen købe takket være en donation på 5000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Det skriver Mejeriernes Skolemælksordning i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges til at etablere en "rideskole" i den indre skolegård, fortæller lærer Lisa Hald Nielsen i sin legatansøgning.

Annonce

- Vi har nogle søde hesteinteresserede elever, som har arvet en gammel udtjent sadel og brugt nogle klassekassepenge til strigler. De leger rigtig meget "hest" i pauserne og bruger klatrestativet. Vi vil rigtig gerne kunne købe en træhest til dem samt sadler og en boks til opbevaring af udstyret, skriver Lisa Hald Nielsen.

Sundhed og fællesskab

Bag skolemælkslegatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til uddelingen af legater i begyndelsen af november var der 572 ansøgninger.

- Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 39 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler, siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Annonce

Maksimumbeløb

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling i april blev der doneret beløb fra 1495 kroner op til maksimumbeløbet på 5000 kroner fra en pulje på 151.000 kroner.

Heraf kommer 51.000 kroner fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til skolemælkslegatet.

- Det er en fantastisk gestus, som tillod os at imødekomme ansøgninger fra flere skoler end vanligt, siger Jan Hermansen.

Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – i foråret og efteråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce