Annonce
Lokalavisen Lemvig

Her skal der helst være grus i maskineriet

Travlheden i byggebranchen har givet ekstra arbejde hos Roland Gagel og Thyborøn NordsøRal. Antallet af medarbejdere i produktionen er øget fra to til fem, og der arbejdes nu i skiftehold kl. 6-24 dagligt. Foto: Johan Gadegaard
Roland Gagel - der stammer fra Tyskland - har taget flere drastiske karriereskifte i sit liv. Han er i dag direktør for Thyborøn NordsøRal, og når han i sin tid havnede i det vestjyske, så skyldtes det, at han fandt sit livs kærlighed på et krydstogtskib.

Thyborøn: - Det var ikke første gang, at jeg tog et karriereskift af de store, så derfor føltes det meget naturligt at begynde at arbejde for Thyborøn NordsøRal for 18-19 år siden, fortæller Roland Gagel.

Han er i dag direktør for Thyborøn NordsøRal, der hører hjemme på havnen i Thyborøn.

Der er en god forklaring på, at han blev tilbudt et job hos Thyborøn NordsøRal. Det er nemlig hans svigerfar, Knud Erik Abildtrup, der har etableret Thyborøn NordsøRal - i første omgang som en afdeling under Vejlby Grusleje.

Annonce

Roland Gagel må siges at være omstillingsparat. Han havde nemlig aldrig kørt en gummiged før, men han sagde ja tak til muligheden, og mens det meste af arbejdet i dag foregår ved en computer inde i administrationsbygningen, så kørte han i de første år mest gummiged.

- Man kan sige, at jeg har lært tingene fra bunden af, og det er meget glad for. Jeg kan også stadig køre en gummiged, selv om det efterhånden er nogle måneder siden, jeg sidst har gjort det, siger Roland Gagel.

Han stammer fra Tyskland, og når han havnede i det vestjyske, så skyldtes det, at han fandt sit livs kærlighed på et krydstogtskib på en tur til Thailand. Her var Roland Gagel og Anette Abildtrup begge blandt skibets besætning - Roland Gagel som indkøbschef og Anette Abildtrup som sygeplejerske.

Roland Gagel havde på det tidspunkt sejlet med krydstogtskibe i ni år.

Rundt i verden

- Jeg syntes, det var et dejligt job, og jeg fik set mange steder i verden. Man arbejdede i fire måneder og havde fri i to. Det passede mig fint. Der kan godt være en mangel på personlig frihed som medarbejder på et krydstogtskib, men heldigvis havde jeg min egen kahyt, siger Roland Gagel.

Han er uddannet konditor i hjembyen Karlsruhe i Tyskland, og han arbejdede som konditor på hoteller i både Tyskland, USA og Caribien, inden han skiftede til de "flydende hoteller". På skibet tog han det første store karrierespring, da han gik fra konditor til indkøbschef.

Annonce

Svært i Tyskland

- Da Anette og jeg mødtes, var det naturligt for mig at gå i land. Det havde jeg efterhånden alderen til. Vi bosatte os i første omgang i Tyskland, hvor Anette arbejdede som sygeplejerske, mens jeg var butikschef i et supermarked. Men lønningerne er lave i Tyskland, og vi kunne godt se, at vi med to almindelige indtægter aldrig kunne få råd til at købe det hus, vi gerne ville. Vores muligheder var større i Danmark, så derfor valgte vi Danmark, siger Roland Gagel.

Da de rejste til Danmark i 1996, var deres ældste datter, Johanna, to måneder. De bosatte sig i Aarhus, hvor Roland Gagel blev butikschef i et Aldi-supermarked.

Roland Gagel arbejdede på krydstogtskibe i ni år - det var her, han mødte Anette Abildtrup. Anette og Roland Gagel er begge ansat hos Thyborøn NordsøRal - Roland er direktør og Anette arbejder på kontoret. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg blev ansat uden nærmest at kunne et ord dansk, og samtidig gik jeg til dansk-undervisning to gange i ugen. Det var hårdt, siger Roland Gagel.

Aldi-jobbet var ikke nogen ønskestilling.

- Butikken blev ofte udsat for indbrud - så blev jeg ringet op midt om natten. Det oplevede jeg adskillige gange, siger Roland Gagel.

De besluttede sig for at rykke vestpå. De bosatte sig i Lemvig, og Roland Gagel blev butikschef i Fakta i Holstebro. Efter cirka fire år i det job var det så, at svigerfar kom med det fristerende jobtilbud i Thyborøn NordsøRal.

Annonce

At begynde helt forfra

- Det var som at begynde helt forfra. Det var slet ikke i stil med noget af det, jeg havde lavet før. Men jeg kunne godt se det spændende i det, siger Roland Gagel.

Efter nogle år blev Anette og Roland Gagel medejere af Thyborøn NordsøRal, og i 2008 besluttede de sammen med Knud Erik Abildtrup at sælge firmaet til den belgiske koncern Group De Cloedt.

Roland Gagel

60-årige Roland Gagel er født og opvokset i Karlsruhe i Tyskland. Er uddannet konditor. Arbejdede som sådan på hoteller i flere lande og på krydstogtskibe, hvor han skiftede branche og blev indkøbschef.

Mødte sin kommende hustru, Anette Abildtrup fra Vejlby, på et krydstogtskib, hvor de begge var en del af besætningen.

Anette og Roland Gagel blev medejere af Thyborøn NordsøRal, som hendes far, Knud Erik Abildtrup, grundlagde. I dag arbejder de begge i firmaet, der siden 2008 har været ejet af den belgiske koncern Group De Cloedt.

Anette og Roland Gagel bor i Lemvig og har døtrene Johanna (25 år) og Isabel (20).

- Vi solgte lige før finanskrisen, hvor der virkelig var gang i hjulene, og hvor det efterhånden var svært for os at skaffe råvarer nok. Og netop det at have tilstrækkeligt med råvarer var den største årsag til, at vi valgte at sælge. Samtidig passede det også med, at Knud Erik ønskede at gå på pension, siger Roland Gagel.

Det er kun gået fremad, siden Thyborøn NordsøRal kom med i den belgiske koncern, der opererer i adskillige lande, og på det seneste er der skruet yderligere op for aktiviteterne ved de store grusbunker på sydhavnen.

Annonce

Øget produktion

- På det seneste er vi gået fra to til fem mand i produktionen, og vi arbejder nu i skiftehold kl. 6-24 for at klare efterspørgsel på grus og betonsand, der er vores to produkter. Det er travlheden i byggebranchen, der er forklaringen på den store efterspørgsel, siger Roland Gagel.

Den belgiske koncern har sine egne skibe til at suge ral i Nordsøen, og et af disse skibe sejler i øjeblikket i pendulfart til havnen i Thyborøn. Hvis det hele går planmæssigt, ankommer skibet hver 16. time med 5000 tons ral i lasten. Det bliver efterfølgende sendt gennem det store sorteringsanlæg, så småstenene kommer i de rigtige dynger efter størrelse.

- Når vores lagre er fyldt op, sejler skibet med ral til andre af koncernens afdelinger, og så vender det tilbage til os, når behovet opstår igen, siger Roland Gagel.

Thyborøn NordsøRal

Thyborøn NordsøRal blev grundlagt af Knud Erik Abildtrup - i første omgang som en afdeling under Vejlby Grusleje.

Anette og Roland Gagel - datter og svigersøn - blev medejere af Thyborøn NordsøRal, der i 2008 blev solgt til den belgiske koncern Group De Cloedt.

Producerer årligt en million ton grus og betonsand. Råvarerne hentes på bunden af Nordsøen.

Sælger både til indenlandske kunder og eksporterer til andre lande - primært Holland og Sverige.

Grus og betonsand fragtes fra Thyborøn NordsøRal med både lastbil og skib. Forleden blev der sat rekord med 70 lastbiler på én dag, der hentede grus eller betonsand. Hver lastbil kører med cirka 40 ton.

Beskæftiger otte medarbejdere - fem i produktionen og tre på kontoret.

Thyborøn NordsøRal har en høj grad af selvbestemmelse, og det hænger ifølge Roland Gagel også sammen med, at det går ganske godt i Thyborøn-firmaet, hvis vi nu skal holde os til de mere beskedne vendinger.

Annonce

Holder aldrig helt fri

Anette og Roland Gagel arbejder begge i firmaet, og det betyder, at de selvfølgelig begge er væk fra firmaet, når de er på ferie. Roland Gagel holder aldrig helt fri, selv om han har ferie.

- Vi kan sagtens tage på ferie, men jeg holder aldrig helt fri, når vi er afsted. Jeg arbejder typisk én time om dagen på ferier - der er altid nogle mails, der skal tjekkes og noget, jeg skal tage mig af. Men det ser jeg ikke som noget problem. Det er formentlig sådan, man har det som selvstændig, og jeg driver stadig Thyborøn NordsøRal, som var det mit eget firma, siger Roland Gagel, der har det princip, at hans telefon aldrig er slukket - man kan altid få fat på ham.

Han har golf som fritidsinteresse, men problemet er bare, at det er sparsomt med fritid.

- Jeg har været passiv medlem af Lemvig Golfklub i en periode, og så prøvede jeg i år igen at være aktivt medlem, men det går desværre ikke. Jeg har ikke tiden til det, og man skal bruge en del tid på sporten, hvis man skal blive bare nogenlunde god til det. Ellers går tiden mest med at lede efter sine bolde ude i det høje græs, og det er ikke særlig sjovt, siger Roland Gagel, der igen går over til at være passivt medlem af golfklubben.

Annonce

Smukke feriesteder

Roland Gagel har set mange steder i verden, og når familien skal på ferie, går turen ofte til Saint-Tropez i det sydfranske. Et sted, som Roland Gagel holder meget af.

- Saint-Tropez er fantastisk. Her er alt det, du skal bruge på en ferie. Her er sol og strand og god mad og vin. Det er et af de smukkeste områder i verden. Det er på højde med Amalfikysten i Italien og Vancouver i Canada, der også begge er meget flotte steder, siger Roland Gagel.


Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Løvfaldsmessen trak igen 2000 gæster: Fællessang og udsolgt tombola

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Thyborøn Fjernvarme i dialog med virksomheder om overskudsvarme

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Boksere forsøger sig for fjerde gang: Flytter Fight Night til nyt sted

Lokalavisen Lemvig

Få introduktion til klassisk musik

Lokalavisen Lemvig

Udgiver Lemvigbogen for 10. gang

Lokalavisen Lemvig

Museum fik indleveret et stykke fra et moderne kampfly

Lokalavisen Lemvig

Harboøre er klar med Løvfaldsmessen

Lokalavisen Lemvig

Her skal der helst være grus i maskineriet

Lokalavisen Lemvig

Lemvig Boghandel får besøg af forfatteren bag ny roman om nonnen Kirstine på Stubber Kloster

Lokalavisen Lemvig

Museet for Religiøs Kunst i akut mangel på frivillige - var tæt på at lukke i en weekend

Lokalavisen Lemvig

Her gælder det om at løfte i flok... eller hvordan Peter fangede en indbrudstyv juleaften

Lokalavisen Lemvig

Gry hentede tre medaljer ved DM: Gik fra Billedskolen til kajakken

Lokalavisen Lemvig

Kig ind i forfatteren Gunvor Krejbergs univers

Lokalavisen Lemvig

Rabalder giver den gas i Vandborg

Lokalavisen Lemvig

Elever samlede svampe og græs til uddannelsesdebat

Lokalavisen Lemvig

Bøvlings kunstmesse har denne gang en større palet

Lokalavisen Lemvig

Bibliotekaren anbefaler: Spændende bøger om "hor, mord og ildebrand"

Lokalavisen Lemvig

Det er næppe sket før i Lemvig Kommune: Fire tømrerlærlinge fik den højeste udmærkelse til deres svendeprøve

Lokalavisen Lemvig

Hun har malet 30 kvadratmeter revy-kulisser

Lokalavisen Lemvig

Bayeux-tapetet og kalkmalerier i danske kirker

Lokalavisen Lemvig

Løvfaldsmessen vender tilbage efter coronapause

Lokalavisen Lemvig

Landmand fik besøg af 700 mennesker

Lokalavisen Lemvig

Stor tilslutning til FDF's udebanko

Annonce