Annonce
Lokalavisen Lemvig

Hjertevarm byfest i Bøvlingbjerg

Glade vindere af dysten i rundbold. Privatfoto

Mads Peter Holm har sendt følgende beretning fra forrige weekends byfestligheder i Bøvlingbjerg:

Annonce
Mads Peter Holm har sendt følgende beretning fra forrige weekends byfestligheder i Bøvlingbjerg:
Og tungen blev holdt lige i munde ved cykel-ringridningen.
Høstens sol smilede hjertevarmt over byfesten i Bøvling den 23. og 24 august. BUF havde forberedt dagene så godt, at man knap mærkede de mange forplejningsfolk, billetkontrollører og dommere, der stod klar til at møde publikum på arealerne ved Bøvling Hallen.
Dagen sluttede festligt af med spisning og samvær i teltet om aftenen.
Længst mod nord stod 10 udtjente biler og ventede på deres skæbne. Glas var fjernet, og slogans var malet på siderne - som de stod der på den golde stubmark med motorerne i gang - parat til at mødes i »ringen« for en omgang bilboksning. To biler i ringen af gangen - en nådesløs duel på køreteknik, taktik og hårdhjertethed. Publikum hujede, bulerne blev større og større, og adskillige måtte udgå efter tekniske knock-out´s - for så hjælpeløse at blive fragtet af banen på en kæmpe frontlæsser.
De hårdkogte kørere slap igennem uden andet end overfladiske skrammer, og til sidst stod tre mand tilbage: nr. 1 Henrik Andreasen fra Thyborøn, nr. 2 Anders Jepsen fra Bøvling og nr. 3 John Madsen fra Hougård Biler i Bøvling.
Og solen gik til ro over bilvragene og de tilfredse tilskuere på denne sommer-fredag.
Annonce

Solen smilede

Lørdag smilede solen videre på sportspladsen, hvor aktiviteterne var lidt mere rolige - dog blandet med konkurrencens nerve og nærvær.
Midt på pladsen blev der afholdt dyst på cykel med lanse. Denne »cykel-ringridning« blev i første heat vundet af Signe Helligsø i klassen »børn 0-10 år« og af Lene Ruby i klassen »voksen«.
Det var en glad og ydmyg Lene Ruby, der efter dysten kunne sammenfatte:
»Jeg havde ikke egentlige taktiske overvejelser. Det er første gang, jeg deltager - men det bliver bestemt ikke sidste gang.«
Andet heat blev vundet af Sarah Hansen i klassen »børn 11-15 år« og af Laura Fabricius i klassen »børn 0-10 år«.
I voksenklassen løb Lasse Rasmussen med sejren.
Med stort mod deltog en række kvinder i Zumba-opvisning på den åbne bane assisteret af instruktørerne Kirsten og Marie Iversen, og bag dem holdt de handlende en lille pause.
Mens børnene besteg den kæmpe hoppeborg i fri leg, var der en anderledes anspændt stemning omkring det kæmpe kagebord i teltet. Dommerne Mona Christensen og Olav Iversen smagte sig koncentreret gennem de 10 indleverede kager for så langt om længe at kunne udråbe en vinder: Katrine Jeppesen.
Katrine deltog med en såkaldt amerikansk lagkage og havde åbenbart så ringe tiltro til egne evner, at hun ikke var at finde på pladsen. På en mobiltelefon fik jeg fat i den konditorkyndige, der følte sig beæret og overrasket - og spontant udbrød: »Jeg lavede blot min fars yndlingskage«.
Ude på sportspladsen blev der svedt og løbet igennem. Fire hold var til start i rundbold. »Bysnuderne« mod »Bonderøvene« med to hold hver. Det kom som et chok for »Bysnuderne«, at det var »Bonderøvene«, der alene kvalificerede sig til finalen, men det skal her antydes, at der var klasseforskel. Jeg så blandt andet en bonderøv gribe en hård bold med en tændt cigaret i munden - helt i en klasse for sig selv. Dommerne Lene Ruby og Annette Helligsø styrede suverænt spillet, og det kom ikke til voldelige situationer.
Efter en lang dag i solen var det velkomment med et traktement i teltet om aftenen. Jens Johan Viborg havde hele eftermiddagen været set koncentreret omkring svinene og de glødende kul, og nu blev der fordelt på tallerkenerne. En hygge og ro sænkede sig over byfesten.
Det tjener BUF til ære, at man ved byfesten 2013 havde sammensat et mangfoldigt program, der indeholdt både action, leg, bevægelse samt handel og velsmag.
Annonce

Adresse

,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce