Annonce
Lokalavisen Lemvig

Hvad gemmer Lemvigegnens muld

Det første af de to foredrag - der finder sted onsdag den 21. oktober på Lemvig Gymnasium - handler om lokale udgravninger som her ved Gudum Kloster. Pressebillede
Lemvig Museum og Lemvig Folkeuniversitet står bag to foredrag, der handler om, hvad der er fundet af spændende ting i den lokale muld.
Annonce

Lemvig: Lemvig Museum og Lemvig Folkeuniversitet arrangerer to foredrag om egnens arkæologi og brugen af metaldetektor. Begge foredrag finder sted på Lemvig Gymnasium.

Der lægges ud onsdag den 21. oktober kl. 19.30, hvor arkæolog og museumsinspektør ved Holstebro Museum Lotte Bach Christensen fortæller om de nyeste udgravninger på Lemvigegnen.

Forud for anlæggelsen af Vesterhav Nord Havmøllepark foretog Holstebro Museum i 2019 en arkæologisk undersøgelse af landkablets cirka 35 kilometer lange forløb fra Idomlund til Engbjerg.

Undersøgelsens søgegrøft gav et spændende arkæologisk snit gennem landskabet og afdækkede spor fra flere tusind års historie; fra bronzealderen til Anden Verdenskrig.

Lotte Bach Christensen fortæller også om prøvegravningen ved Gudum Kloster, der blev foretaget i 2017. Her blev der lagt to mindre grøfter henover den formodede klostertomt på baggrund af geofysiske undersøgelser. Der blev lokaliseret fundamenter fra to bygninger, der formentligt er klosterets nord- og østfløj.

Undervejs i foredraget får man også en spændende indsigt i arkæologens arbejde.

Der er en stigende interesse for "hvad mulden gemmer". Den er blandt andet båret frem af de mange fund, som bliver gjort med metaldetektor - spændende fund fra bronzealder, jernalder, vikingetid og middelalder.

Annonce

Hvor er det godt at søge

Peder Laursen, der er formand for Thy/Mors Detektorforening, vil onsdag den 28. oktober fortælle under foredragstitlen "Ta´ med metaldetektiven på arbejde". Peder Laursen er bosiddende i Nørre Nissum og er pensioneret efterskolelærer.

Han har været "metaldetektiv" i en årrække og blandt andet samarbejdet med Holstebro Museum og Thisted Museum. Foredraget giver indsigt i brugen af metaldetektor. Man får tips til, hvordan man kommer i gang selv. Hvilke love og regler skal man overholde? Hvor er det godt at søge, og hvor kan du finde hjælp?

Både i den sydlige og den østlige del af Lemvig Kommune er der lokaliteter og fund fra bronzealder, jernalder samt vikingetid. Peder Laursen har gjort mange spændende fund. Foredraget illustreres med billeder af fund fra hundredvis af timer på marken med detektor og spade.

Ved begge foredrag vil der være god plads, så man kan overholde corona-restriktionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce