Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ideerne bobler hos bryggeren i Nørre Nissum

Jens Grøn har netop investeret i containeren til venstre - den indeholder et kontorlokale samt toiletter og bad til autocamperfolket. Jens Grøn har planer om at overdække de to containere og lave en stor tagterrasse med en glaspavillon oven på. Foto: Allan Damgaard
Jens Grøn har lige udvidet Nr. Nissum Håndbryg med en container til gavn for autocamperfolket. Sidste år var 700 autocampere forbi matriklen. Han har travlt med at brygge øl og finde på nye ideer til at udvikle virksomheden.

Nørre Nissum: - Det gælder om at finde på nye forretningsområder - ikke mindst her under coronakrisen. Det seneste år har jeg ikke været uden for matriklen for at præsentere mine øl på f.eks. messer og markeder, og jeg har ikke haft brygkurser. Alligevel har 2020 været et rigtig godt år for mig, siger indehaveren af Nr. Nissum Håndbryg, Jens Grøn.

Tilbage i juni 2017 blev Nr. Nissum Håndbryg etableret af Anette og Jens Grøn. De er siden blev skilt, og Jens Grøn har valgt at køre forretningen videre alene.

Der er flere forklaringer på, at det går forrygende for Nr. Nissum Håndbryg. En af forklaringerne finder man på venstre hånd, når man kører det sidste stykke op ad grusvejen til den nedlagte landbrugsejendom Lundtoft, hvor Nr. Nissum Håndbryg hører hjemme.

Her kan man se fire "strøm-stationer". De er beregnet til autocamperfolket. Og autocampere, dem var der mange af ved Nr. Nissum Håndbryg sidste år. Cirka 700 autocampere var forbi matriklen, hvilket er rekord. De har også allerede fundet vej i år - i påsken var der 10 autocampere på én dag.

Autocamperfolket finder blandt andet Nørre Nissum-pladsen i håndbogen "Pintrip", der tæller 300 holdepladser for autocampere.

- Autocamperne må parkere her én nat over. Så skal de videre. Det siger reglerne. Det er vigtigt at fastslå, at det her ikke er en campingplads, siger Jens Grøn.

Det er gratis at holde ved Nr. Nissum Håndbryg - ganske som alle de andre steder med "endagsparkering".

- Jeg fik den idé at tilbyde autocamperne tapas og nogle af mine egne øl, og det er blevet særdeles godt modtaget. Der er tale om vildt-kød, som jeg køber hos Klosterhedens Vildt og Galgebakken i Thy, siger Jens Grøn.

Autocamperfolket køber også tit øl i Nr. Nissum Håndbrygs gårdbutik.

Gode oplevelser

- Jeg havde ikke drømt om, at det ville gå så godt med min virksomhed. Det er helt fantastisk. Det er min mission at give gæsterne nogle gode oplevelser, og det er der heldigvis mange, der siger, at de får her, siger Jens Grøn, der også gerne samarbejde med andre om at skabe gode oplevelser.

Nr. Nissum Håndbryg

Nr. Nissum Håndbryg, der blev etableret i juni 2017, er en alsidig virksomhed:

Indehaver Jens Grøn brygger cirka 25.000 flasker øl om året. De sælges blandt andet i gårdbutikken. Jens Grøn tilbyder brygkurser.

Der er Bed & Breakfast - værelserne er indrettet på førstesalen i privatboligen.

Der er et relaxområde med blandt andet vildmarksbad, sauna og opholdshytte.

Der kan holde op til ti autocampere ad gangen, og der er tre campingpladser til enten campingvogne eller autocampere.

Der er rekreative områder med blandt andet to søer og et lille skovområde.

I den forbindelse nævner han eksempler som Jens Hedevangs Maxitours og Bike Point i Klosterheden.

I begyndelsen af 2018 stoppede han som postbud efter 32 år og helligede sig Nr. Nissum Håndbryg på fuldtid.


Jeg havde ikke drømt om, at det ville gå så godt med min virksomhed.

Jens Grøn, Nr. Nissum Håndbryg


Det voksende antal autocampere er også den direkte anledning til Jens Grøns seneste investering: En container.

Her er der nemlig toiletter og bad til autocamperfolket i den ene ende.

- Vi har også toiletter ved vores relax-område, men hvis det er lejet ud, så synes jeg ikke, at autocamperfolket skal bruge disse toiletter, og det er heller ikke så ideelt, at de bruger toiletterne i min private bolig, siger Jens Grøn.

Foruden to toiletter og bad har containeren også et andet formål: Den skal være kontorbygning. I øjeblikket sidder Christina Davidsen inde i Jens Grøns private bolig og udfører sine kontoropgaver for Nr. Nissum Håndbryg. Hun er ligesom de to andre medarbejdere i virksomheden ansat i flexjob.

De to andre Birthe Agerbo og Kate Storgaard, der hjælper med f.eks. rengøring og tappe øl på flasker.

- Uden disse medarbejdere og vores ungarbejder Jonas Warming kunne hverdagen ikke hænge sammen. Jeg kan umuligt nå alle arbejdsopgaver selv, og heldigvis er medarbejderne også fleksible, så de f.eks. kan flytte deres normale arbejdstid, hvis der er behov for det, siger Jens Grøn.

Annonce

En ny tagterrasse

Han har det med at finde på nye ideer til at udvikle forretningen.

- Nr. Nissum Håndbryg sover aldrig, siger Jens Grøn og griner.

Rent faktisk indgår den nye container i en af brygmesterens fremtidsdrømme. Den nye container er container nummer to på matriklen. Den første container udgør bryggeriets lagerplads. Der er lagt fliser mellem de to containere, der står cirka tre meter fra hinanden.

- Hvis det bliver ved med at gå godt for virksomheden, så skal der laves en overdækning til de to containere, og så kan der blive en 60 kvadratmeter stor tagterrasse deroppe. Herfra vil der være en fantastisk udsigt over Limfjorden. Der kan også sættes en glaspavillon op, så kan man sidde i tørvejr og f.eks. spise sin mad, siger Jens Grøn, der har fået myndighedernes godkendelse til at lave tagterrasse og glaspavillon, hvis det bliver aktuelt.

I forbindelse med den nye container er der lavet et nyt nedsivningsanlæg, og dermed løber den samlede investering op i 350.000 kroner eksklusive moms.

Annonce

Støtte fra LAG

Det er en investering, som de såkaldte LAG-midler støtter. Det er tredje gang, at Nr. Nissum Håndbryg får støtte fra LAG-midlerne, der arbejder for udvikling af landdistrikterne. LAG bidrager med 175.000 kroner til den nye investering.

Jens Grøn har også planer om en nyskabelse ved relax-området, der blandt andet består af vildmarksbad og sauna.

- Her vil vi bygge en shelter, så vi også kan tilbyde den overnatningsmulighed. Friluftslivet bliver jo mere og mere populært, siger Jens Grøn.

- Der kan også være en lille scene i det område, siger Jens Grøn og peger over på den anden side af søen, hvor shelteren også skal være i nærheden af.

Jens Grøn har også planer om at udvikle relax-området med en shelter og en lille scene. Foto: Allan Damgaard

Han drømmer om at holde koncerter, hvor publikum kan slænge sig i relaxområdet og på græsset ned mod søen og drikke øl, mens de nyder musikken.

Ølbryggeriet er stadig grundlaget for Nr. Nissum Håndbryg, og her har Jens Grøn svært ved at følge med efterspørgslen. Han brygger blandt andet til Lemvig-Thyborøn Håndbolds nye støttekoncept og til Bovbjerg Fyr, der snart må åbne igen. Han har også brygget en jubilæumsøl til Seniorhøjskolen i Nørre Nissum, der kan fejre 50 års jubilæum i år.

Annonce

Større hjemmesalg

- Jeg brygger 25.000 flasker om året. Det kan måske sættes en anelse op til 30.000 flasker om året, men så kan jeg heller ikke klare mere, og jeg ønsker heller ikke en større produktion, siger Jens Grøn.

I begyndelsen blev hovedparten af øllene solgt i butikker og på messer m.v. Nu sælger Jens Grøn cirka halvdelen af sine øl hjemme på matriklen.

- Jeg synes, der har været særdeles travlt i 2020. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skulle have fået tid til at deltage i messer og på markeder, hvis det havde været muligt, siger Jens Grøn, der helst selv vil ud og promovere sine øl.

Det er ikke en opgave, han overlader til andre, og det passer sikkert meget godt med, at mange gerne vil møde bryggeren selv, når de får præsenteret en øl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce