Annonce
Lokalavisen Lemvig

Indre Mission genåbner i Klippen

Efter at have været lukket ned i et par måneder genåbner aktiviteterne i Klippen. Arkivfoto
Annonce

Lemvig: Nu er Indre Mission i Lemvig klar til at genåbne aktiviteterne i Klippen i Østerbrogade.

- Det er med stor glæde og forventning at vi igen kan indbyde til Tirsdagscafeen tirsdag formiddag og møde onsdag aften på Klippen. Der er lagt op til fest i trygge rammer, hvor der bliver passet godt på hinanden, siger formanden for Indre Mission i Lemvig, Søren Hoffman Iversen.

Indre Mission kan igen åbne for og missionshuse og lokale mødefællesskaber. Det faldt sent onsdag aften på plads, således at Indre Mission og missionsbevægelserne nu er inkluderet i genåbningen af kirker og trossamfund. Det betyder, at de retningslinjer, som Kirkeministeriet udsendte den 17. maj nu også gælder Indre Missions huse og lokale mødefællesskaber.

- Der er stor glæde og taknemlighed for den nye udmelding og for, at både biskopper og politikere anerkender Indre Mission som en ”menighedsaktivitet” på lige fod med resten af kirkelivet. I første omgang var der tvivl om, hvorvidt Indre Mission og Luthersk Mission var medregnet i Folkekirkens "menighedsaktiviteter". Det medførte bl.a. en række spørgsmål til kirkeministeren, og det er efterfølgende tilføjet at de frie folkekirkelige missionsbevægelser er en del af folkekirkens menighedsarbejde og derfor også omfattet af genåbningens fase 2 og ligeledes omfattet af de retningslinjer som Kirkeministeriet har udsendt til Folkekirken og øvrige trossamfund, siger formanden.

- Det er med spænding og forventning, at vi igen efter to måneder uden fællesskab i Klippen - igen kan ses. Det har været en mærkelig og hård tid for for alle, at vi på grund af coronaen ikke har været i stand til at mødes i kirke- og foreningslivet. Nu kan vi igen mødes i mindre fælleskaber, bibelgrupper, til cafe og møder og pleje venskaber og dele det som vigtigt for os - Troen på Gud, lytte til forkyndelse af evangeliet, bede og læse Bibelen sammen. Dele tro og liv - hygge og samtale om stort og småt i menneskelivet.

- Coronakrisen vil uden tvivl blive en historisk milepæl, hvor vi taler om et før og et efter. Vi står stadig midt i krisen - hvad har vi oplevet indtil nu? At det kendte og selvfølgelige pludselig kan forandre sig. Situationen og tilværelsen i hjem og samfund blev vendt op ned. Frygten for døden blev styrende og nærværende. Vi mistede kontrollen, oplevede hvor skrøbeligt livet og det vi har bygget op er.

Søren Hoffmann Iversen mener, at coronakrisen skaber reflektioner over livet.

- Vi har set, at selv om coronakrisen forandrer verden forbliver mennesket det samme. Vi åbner igen dørene til Klippen og til kirkerne, fordi vi selv har oplevet og er overbevist om, at ethvert menneske har brug for Gud. - Hans nåde, en ny begyndelse og hvile hos Ham. Vi er ikke skabt til at dø, men til at leve. Vi ønsker at dele det glade budskab, om vi kan overleve døden og få redning og liv i troen på Jesus Kristus - Dødens overmand!

- Coronatiden har fået os ned i tempo, og vi har øvet os i at køre i et lavere gear, tage hensyn og holde afstand i køen. Oplevet vigtigheden af familie og nære relationer og at hjælpe og tænke på hinanden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce