Annonce
Lokalavisen Lemvig

Julens Atlantis

Julelysene og julepynten er oppe - men Iskunsten må holde lukket til stor ærgelse for indehaveren, der havde glædet sig til at vise frem. Foto: Jyllandsakvariet
Annonce

Klumme: Julen er hjerternes tid. Der er noget helt specielt ved hele juletiden, og ikke mindst ved juleaften. Det er den tid hvor vi mødes med familie og venner, og den tid hvor man gør noget ekstra for at glæde andre. Vi havde også fuld gang i at gøre ekstra meget ud af julen i år.

Vi har kæmpet en kamp for at søsætte et helt nyt projekt i området, som virkelig skulle fyre op under juleglæden. Masser af julelys, en flot dekoreret traktorbus i rutefart og vigtigst af alt: En anderledes og helt ubeskrivelig smuk juleudstilling inde i frysehuset, som primært er lavet af vores lokale kunstner Anne Marie Nielsen. Kombinationen af ægte grønne juletræer, som er pyntet med flethjerter, krystaller og kugler. Alt sammen lavet af is. Det er SÅ fantastisk, og vi havde glædet os helt afsindigt til at vise det frem. Med ét slag blev det til Julens Atlantis. Det hemmelige sted, gemt bort og noget, som ikke kan opleves. Vi ved jo, det er derinde i frostrummet, og vi ved, hvordan det ser ud. Men vi må ikke åbne dørene. Det gør ondt, for hold da fast hvor fortjener det at blive vist frem.


i år er det ikke hjertet, der bestemmer om vi kan hjælpe andre i juledagene. I år er det sundhedsmyndighederne, frygten og smittetallet der bestemmer

Michael Madsen


Vi var SÅ klar. Klar til at sprede juleglæde og hygge.

Det har som bekendt en årsag, og vi skal naturligvis huske at passe på os selv og hinanden. Udfordringen er, at det at passe på sig selv og hinanden dækker over så mange forskellige ting. Balancen imellem at passe på ikke at blive smittet og/eller ikke smitte andre, støtte vores butikker, social trivsel, holde gang i erhvervslivet og samtidig undgå at smitten løber løbsk.

Vores ungdom er frustreret over igen at skulle blive hjemme fra skole og ikke møde vennerne.

Det er selvfølgelig træls, men jeg kan ikke undgå at sende mange tanker i retning af dem, der bliver endnu hårdere ramt på ensomheden. De socialt udsatte, som sidder alene derhjemme, og nu ikke kan/må passe deres tjans som frivillig, deres skåne eller flexjob, bruge deres værested, men i stedet er spærret inde, alene, i deres lejlighed. Når man er ramt på ens trivsel, er stabilitet, vaner og tryghed det vigtigste. Nu byder tilværelsen på uforudsigelighed, utryghed og frygt.

Vi har en kæmpe opgave foran os, når vaccinen forhåbentlig får os tilbage til næsten normale tilstande. En opgave med at få samlet alle dem op, som ikke gør væsen af sig selv, men som gemmer sig bag en lukket dør. Dem vi ville have gjort lidt ekstra for i julen. ”Ingen skal sidde alene juleaften”…. men i år er det ikke hjertet, der bestemmer om vi kan hjælpe andre i juledagene. I år er det sundhedsmyndighederne, frygten og smittetallet der bestemmer.

Men du kan hjælpe alligevel ved at give dem et ring, sende en sms eller sende et julekort. Det har aldrig været vigtigere end i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce