Annonce
Lokalavisen Lemvig

Jyllandsakvariet åbner ny attraktion i Houvig - her kan du opleve rav på helt nye måder

Der er kørt masser af sand ind i den nye rav-attraktion i Houvig. Pressebillede
Jyllandsakvariet åbner søndag 10. april en ny attraktion i Houvig tæt på Søndervig. Den hedder Rav by Jyllandsakvariet, og her vil man kunne opleve rav på helt nye måder.

Thyborøn/Houvig: Indehaveren af Jyllandsakvariet i Thyborøn, Michael Madsen, er kendt for at skabe nye attraktioner og aktiviteter, og nu er han på banen med en helt ny attraktion i Houvig tæt på Søndervig: Rav by Jyllandsakvariet.

- Den nye attraktion kommer til blot at hedde "Rav", og så bruger vi undertitlen "by Jyllandsakvariet", fordi vi i Jyllandsakvariet har et godt brand - et navn, der er kendt i et forholdsvis stort område, siger Michael Madsen.

Rav åbner søndag 10. april. Attraktionen ligger i den gamle købmandsbutik i Houvig blot 1-1½ kilometer nord for Søndervig.

Annonce

- Man kan sige, at vi får en ny satellit i Houvig. Vi har også fået de fire-fem medarbejdere, vi skal bruge til den nye attraktion. Og vi er glade for, at det er lykkes at finde de nye medarbejdere. Der er jo rift om folk i det område, efter at Lalandia meldte ud, at de skal bruge 300 medarbejdere, siger Michael Madsen.

Når han får en idé til at lave noget nyt, skal der helst ikke være så langt fra tanke til handling, og det var der heller ikke på den nye lokalitet i Houvig.

Føler os velkommen

- Vi er blevet modtaget med åbne arme i området. Det gælder både i forhold til lokale samarbejdspartnere og i forhold til Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi føler os meget velkommen, og derfor var det oplagt, at det var her, vi lagde vores nye attraktion, siger Michael Madsen.

Desuden er han heller ikke ukendt med at operere i det store turistområde på de kanter. Siden 2017 har Jyllandsakvariet været til stede i Hvide Sande med en afdeling af Seaside Safari. Det var i begyndelsen med eget kontor, men nu hører Seaside Safari hjemme hos Omhu i Hvide Sande.

Seaside Safari står for ture ud i naturen som f.eks. sælsafari og ravsafari.

Det vil være en helt ny måde at opleve rav på, og alle skal gå herfra med et stykke rav i hånden.

Michael Madsen, indehaver af Rav by Jyllandsakvariet i Houvig

I den nye rav-attraktion kommer gæsterne til at opleve rav på helt nye måder.

- Det er hverken en udstilling eller et museum i traditionel forstand. Det vil være en helt ny måde at opleve rav på, og alle skal gå herfra med et stykke rav i hånden, siger Michael Madsen.

Annonce

Gå på jagt efter rav

Der bliver sand på gulvet i den nye attraktion. Det vil være et stykke strand, hvor man kan gå på jagt efter nordens guld. Man kan også lede efter rav med uv-lys - rav lyser op, når det rammes af uv-stråler. Man kan fiske efter rav med en kese. Der bliver en workshop, hvor man kan arbejde med det fundne rav, og der vil være konkurrencer med mulighed for at vinde rav.

Der bliver desuden en butik, hvor man f.eks. kan købe ravsmykker, og der vil også være et udstillingsområde, hvor man f.eks. kan se et kæmpe stykke rav på 1½ kilo.

Indretningen af Rav by Jyllandsakvariet er i fuld gang - den nye attraktion åbner søndag 10. april. Pressebillede

- Vi lægger beslag på cirka 300 kvadratmeter af den tidligere købmandsbutik. Der er et brødudsalg i den ene ende af bygningen, og det bliver ved med at være der, siger Michael Madsen.

Med de nye ansættelser kommer Jyllandsakvariet op over 40 medarbejdere, når både fuldtids- og deltidsansatte tælles med.

Jyllandsakvariet tæller i dag en lang række aktiviteter, og Michael Madsen kan f.eks. godt mærke, at der nu - hvor coronaen er kommet mere på afstand - er kommet fint gang i skræddersyede oplevelsesture til virksomheder, foreninger og private.

- Det er f.eks. blevet lidt af et hit at bestille en oplevelsestur hos os i forbindelse med en privat fest. Det er noget, der er kommet nu, hvor coronaen heldigvis ikke længere fylder så meget, siger Michael Madsen.
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce