Annonce
Lokalavisen Lemvig

Købmanden er næsten klar til at slå dørene op

Anita Rasmussen har sammen med de frivillige haft travlt med at få varerne sat på plads i den nye købmandsforretning, der åbner i Ramme på fredag. Foto: Jesper Lundsgaard
Den nye købmand i Ramme er imponeret over den indsats, mange frivillige i byen har lagt for at komme i gang
Annonce

Ramme: Der mangler stadig at blive sat nogle hylder op, og på de hylder der allerede er sat op, mangler stadig at blive forsynet med forskellige varer.

Men en uge før forretningen igen skal åbne, er den nye købmand i Ramme, Anita Rasmussen fortrøstningsfuld.

- Selvfølgelig bliver vi klar. Vi er færdige med at sætte varer op torsdag aften, også selv om det måske bliver midnat, før vi er færdige, siger hun med et stort smil.

Fredag 21. august bliver nemlig en mærkedag i Ramme. Her får byen igen en købmand, efter den tidligere forretning lukkede for knapt to år siden. Siden gik borgere i byen i gang med at få stablet en ny købmandsforretning på benene, og efter en husstandsindsamling samt masser af frivilligt arbejde, er forretningen, der er en del af Min Købmand-kæden, nu igen klar til at tage imod kunder i renoverede og moderniserede lokaler.

Annonce

Regnede ikke med at være leder

3. august havde 41-årige Anita Rasmussen, der bor i Hjerm, første arbejdsdag i forretningen. Og der har været rigeligt at se til for hende. Det er første gang, hun skal stå i spidsen for en forretning, men har haft et par ugers oplæring i købmandsforretningen i Nørre Felding.

- En tidligere kollega ringede til mig og fortalte, at de havde brug for en medarbejder til forretningen i Ramme. Jeg troede, der var tale om at være butiksassistent, så jeg var lidt overrasket, da det viste sig, at jeg skulle være leder. Og efter et møde med bestyrelsen fik jeg jobbet, siger Anita Rasmussen.

Hun bliver ikke ene om at være i forretningen. Der bliver i alt 12 ansatte i forretningen, blandt dem vil fem være ungarbejdere under 18 år samt fem medarbejdere over 18 år.

Anita Rasmussen ser frem til at kunne åbne købmandsforretningen i Ramme på fredag, og flere nysgerrige har allerede været forbi for at se forretningen. Foto: Jesper Lundsgaard

Selv har hun arbejdet benhårdt med at få forretningen på benene, siden hun blev ansat. Som hun selv siger, har der ikke været tale om et 7-15 job i de første uger. For de arbejdsdage eksisterer ikke.

- Det er nok snarere et 6-20 job, og sådan vil det formentlig være et stykke tid endnu, når personalet blandt andet skal læres op, siger hun, mens hun er i gang med én af de mange små, men vigtige opgaver, der blandt andet skal løses.

Annonce

Overrasket over hjælp

Hun har netop printet de såkaldte hyldeforkanter ud, så kunderne kan se priserne på varerne. De bliver lagt i stakke, så frivillige fra byen kan sætte dem på hylderne under varerne.

Og netop indsatsen fra de frivillige er noget af det, der har overrasket den nye købmand meget.

- Jeg er nok allermest overrasket over den hjælp, jeg har fået i den første tid. De har blandt andet gjort rent i butikken, og da vi fik 14 paller varer, stod de klar til at pakke dem ud og sætte dem på hylderne. I det hele taget er der flere frivillige, der har brugt rigtigt mange timer hernede med blandt andet renoveringen, siger hun.


Det er nok snarere et 6-20 job

Anita Rasmussen, Købmand i Ramme


Det er ikke kun indendøre, at forretningen er blevet renoveret og moderniseret. Indgangspartiet er blevet vendt, så der fremover bliver indgang fra Algade. Her er et gammelt værksted blevet revet ned, og i stedet er der her nu parkeringsfaciliteter. Bygningen har også fået en tilbygning med en ny indgang samt lager.

Annonce

Vandet piblede ned

En anden, men mere kedelig overraskelse fik hun tidligere på ugen. Ved en fejl havde varmeværket sendt varme ud i radiatorerne, og det kunne en radiator, der stod i lejligheden oven på købmandsforretningen, ikke holde til.

Den lækkede vand ned i forretningen, men heldigvis gik det ikke ud over nogle af varerne.

- Det var næsten som at genopleve filmen Titanic. Vandet piblede ned først det ene sted, og så det andet sted, og vi måtte tømme en masse skraldespande for at få samlet vandet op. Men igen var de frivillige fantastiske, da de hurtigt fik sat de varer op på paller, som endnu ikke var pakket ud, siger Anita Rasmussen.

Annonce

Hvor skal slikket stå?

Hun kan mærke, at der er stor interesse for, at købmanden genåbner.

- Folk her i byen er nysgerrige for at se butikken. Nogle kommer uanmeldt for at se, hvad der sker, mens andre ringer for at spørge, om de må komme. Der har også været tyske turister herinde, der gerne ville handle. Men det kunne de desværre ikke, da vi endnu ikke har åbent, siger den nye købmand.

Et lille, men vigtigt spørgsmål har interesseret de især yngste kunder.

- Der er mange børn, der har spurgt efter, hvor vi vil have vores bland selv-slik. Og det kommer til at være på en reol midt i forretningen, siger hun.

Åbningen af købmandsforretningen bliver markeret fredag middag, hvor en pølsevogn vil være til stede. Der vil også være udskænkning af fadøl, som vil blive suppleret af taler og andet festivitas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce