Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kender du dem: 9-årig blev reddet i sidste øjeblik

Fyrmester Ole Riis Jensens dagbogsoptegnelser er blandt andet om en dramatisk historie fra Lemvig Havn i 1950'erne.
På Bovbjerg Fyr har man fundet en dramatisk historie fra 1950'erne omkring en 14-årigs heltemodige indsats
Annonce

Lemvig: I 1950'erne var en 9-årig dreng ved at drukne i Lemvig Havn.

Den dramatiske episode findes håndskrevet i dagbogen skrevet af fyrmester Otto Riis Jensen på Bovbjerg Fyr.

Den er fundet af en af de frivillige på fyret, hans Kolind-Andersen, som ikke ved, om det er et udkast til et læserbrev eller en indstilling til en belønning. Eller det bare er et dagbogs-notat. Hans Kolind-Andersen efterlyser, om der er nogen, der kender personerne, der er involveret.

Hans Kolind-Andersen oplyser, at Bovbjerg Fyrs fortælleværksted "Fyrforstand" fra en sidegrensslægtning til Otto Riis Jensen har fået mulighed for at arbejde med en pakke arkivalier, der blandt andet også indeholder fyrmesterens erindringer, herunder oplevelser og kontroverser med besættelsesmagten under verdenskrigen.

Her er den dramatiske fortælling:

”To drenge, Freddy og Peder Holm, befandt sig i en jolle midt i Lemvig havnebassin. Den ene dreng Freddy, som er 9 år, faldt i vandet og gik til bunds. Den anden dreng Peder, som er 6 år, kunne ikke selv manøvrere båden, men han råbte om hjælp.

En 14-årig dreng ved navn Arne Berg befandt sig 15–20 meter borte i en pram. Han skyndte sig at få båden hen til ulykkesstedet. Det lykkedes ham at få fat i Freddys ene hånd under vandoverfladen, idet Freddy var på vej ned til bunden for anden eller tredje gang. Freddy blev derefter halet om bord i prammen.

Såfremt Arne Berg ikke havde været resolut, da der ikke befandt sig andre i nærheden, ville den 9-årige dreng Freddy være druknet.

Så vidt jeg har kunnet få oplyst, har ingen voksne mennesker været vidne til hændelsen, men den står sikkert til troende, og jeg synes, at hans kvikke dåd er anerkendelse værd."

Sådan skrev Ole Riis Jensen.

Otto Riis Jensen var fyrmester på Bovbjerg Fyr 1932 – 1945 og flyttede mod slutningen af 2. Verdenskrig til Søndergade 12 i Lemvig. På det tidspunkt var personalet af tyskerne blevet tvunget til at rømme fyret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce