Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klar med nyt spisested i Thyborøn

John Anker Hametner Larsen (til venstre) har sammen med Benny Larsen relanceret Slagter Byskov Cafe i Thyborøn. Foto: Jesper Lundsgaard
Allerede i påsken var det planen, at Slagter Byskov Cafe skulle være genåbnet
Annonce

Thyborøn: Efter knapt ni måneders pause var der tirsdag eftermiddag igen liv i lokalerne hos Slagter Byskov Cafe, der holder til i den tidligere fiskeriefterskole i Thyborøn.

Her åbnede indehaveren, John Anker Hametner Larsen dørene for spisestedet, der bliver en kombineret grill-cafe og delikatesse.

Han har allieret sig med Benny Larsen, der kommer til at stå for den daglige drift og på sigt efter planen også kommer til at være medejer af stedet.

Benny Larsen glæder sig til at komme i gang med projektet.

- Uanset hvad jeg har lavet gennem tiden, så er jeg altid vendt tilbage til slagterfaget. Jeg har altid elsket lokalsamfundet, og den måde, de lokale tidligere har bakket op om forretningen. Der har været slagterforretning i Thyborøn siden 1933, og jeg tænker, at det kunne være fedt, at jeg til sin tid kan holde et 100 års jubilæum for slagterforretninger i byen, siger Benny Larsen, der fik tilbuddet om at komme i gang med den nye forretning i efteråret 2019.

Ambitionerne er store hos den nye delikatesse og cafe. Foto: Jesper Lundsgaard

Det var meningen, at stedet skulle have åbnet allerede til påske. Men coronakrisen satte en stopper for planerne, og da der siden var flere restriktioner på, hvor mange pladser, der måtte benyttes til spisning i cafeområdet, valgte John Anker Hametner Larsen at udskyde åbningen til nu, hvor coronarestriktionerne er blevet lempet.

Annonce

Simpel og god mad

Det er ideen, at stedet skal være det, John Anker Hametner Larsen kalder og en "luksus-grillbar med simpel og god mad", hvor der serveres blandt andet hjemmelavede kyllinger, fiskefileter og smørrebrød. Ved siden af det vil der være mulighed for at købe primært pålæg og færdigretter, der ligger i kølemontre. Der vil også være specialvarer, der dog ligger i baglokalet.


Jeg har altid elsket lokalsamfundet, og den måde, de lokale tidligere har bakket op om forretningen

Benny Larsen, Slagter Byskov Cafe


- Jeg har en ide om, at der gerne skal være noget ny inspiration i disken hver eneste dag, så der sjældent vil være to dage, hvor der vil være de samme varer, siger Benny Larsen.

Der har været gang i forretningen, siden det lukkede som spisested i sensommeren 2019. Men i stedet for at sælge mad ud af huset har forretningen i stedet koncentreret sig om at sælge kødprodukter til blandt andet skibe samt forsyne flere købmandsforretninger med produkter.

Denne gang har han en tro på, at konceptet kan finde sin plads i Thyborøn.

- I forhold til tidligere, så har jeg denne gang en mand, der selv har hænderne på kogepladen. Tjener vi ikke penge, er der heller ingen løn til Benny. Men det er jeg overbevist om, at det er muligt, siger John Anker Hametner Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce