Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klinkby-elever på inspirerende madlejr

6. klasse på Alt i et-Skolen i Klinkby har været på madlejr i en hel uge og lært en masse. Pressebillede
Annonce

Klinkby: 6. klasse fra Alt i et-Skolen i Klinkby har været på madlejr på den lille ø Helnæs syd for Fyn.

Madlejren var fra mandag til fredag, og det var nogle inspirerende dage, hvor eleverne fik mulighed for at lave mad fra bunden og udvikle nye retter ud fra deres viden om de fem grundsmage: surt, sødt, salt, bitter og umami.

Hver dag startede med, at morgenmadsholdet lavede forskellige ting, såsom hjemmelavet frugtyoghurt, øllebrød, havregrød, boller, pandekager, müsli osv. Derefter var der en aktivitet, der skulle lede frem til middagsmaden. Det kunne være skæg med æg, kendskab til brug af alle sanser i madlavning eller slagte en kylling. Eleverne skulle ud fra emnet selv komme med ideer til retter, hvor de udvalgte 1-2 retter pr. gruppe, som de tilberedte.

Klinkby-eleverne delte køkken med elever fra Ølstrup Friskole, der ligger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det var sjovt og inspirerende at være på madlejr, udtaler Inger Maja Agger fra Klinkby. Vi lærte en masse – både fagligt og socialt ved at skulle dele køkken med en anden klasse vi slet ikke kendte. Heldigvis var de meget søde, og vi har fået nye venner.

Hjalmar Skov Ruby er også begejstret for madlejr og ideen med at dele køkken med nogen, man ikke kendte:

"Det var sjovt at se, hvad andre skoler kan i madkundskab, men det var ikke så sjovt, at vores lærer ville have vi skulle skrive dagbog hver dag. Men nu, efter vi er kommet hjem, så synes jeg, det er fedt, for nu kan jeg bedre huske hvad vi har lavet og lært".

- Det har været en meget lærerig tur. Til hverdag er der ikke mulighed for at give eleverne så inspirerende en undervisning, da skoler ikke kan have et helt kolonialdepot, samt køle- og fryserum, hvor eleverne bare kan tage for sig af ingredienser i forhold til de retter, de gerne vil lave. Madlejr er også med til at rykke grænser. En dreng mente ikke, at han kunne lide grøntsager, men da ugen var slut, måtte han erkende, at han nu havde en helt anden holdning til grøntsager, siger Monica Rebbe Christensen, der er madkundskab- og klasselærer for 6. klasse på Alt i et-Skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce