Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Ad snørklede veje til sin egen hjemmebane

Ugens klummeskribent Helle Langer - der er indehaver af spillestedet 18b i Harboøre - skriver denne gang om, hvordan man ad snørklede veje finder sin hjemmebane i livet. Foto: Mads Krabbe
Annonce

Klumme: Jeg ville flytte til Australien og bo på en fårefarm med tjavsede hunde. Jeg ville være pressefotograf og tage billeder af de ensomme og bange.

Jeg ville være blomsterbinder i det fri. Jeg ville redde verdenen. Jeg ville kort være børneskuespiller indtil min mor forklarede mig ulemperne ved berømmelse (velvidende at denne forklaring bremsede mig mere end et ”Det må du ikke”).

Jeg ville være designer og bygge min helt egen dybe tallerken. Jeg ville leve af musik (men uden rygraden til at lære det) Jeg ville lave MTV Unplugged. Jeg ville passe truede vilde dyr. Jeg ville redde forladte huse.

Jeg har altid villet mere end mit hoved og talenter formåede, og oplevelsen af at være endnu et ungt menneske uden en plan og samtidig 1000 planer står stadig klar. Jeg blev en gang beskrevet som uforudsigelig af en venindes mor, uden at forstå ordet og om det var positivt eller negativt.

Det er ikke alle, der går ud af 10. klasse med en klar plan og vilje til at udføre den. Vi er et folk, der skal ned ad snørklede veje, der skal igennem plan A, plan B, plan Q, et folk der skal rejse sig og falde, for at rejse sig og falde igen. For at rejse sig og stå.


Så kære mor eller far, når du kigger kærligt og bekymret på dit forvirrede unge menneske, så træk vejret og gi’ ham tid og tillid.

Helle Langer, klummeskribent


Så kære mor eller far, når du kigger kærligt og bekymret på dit forvirrede unge menneske, så træk vejret og gi’ ham tid og tillid. For lige som at man kan se et yndigt stort barn, hvor benene tydeligvis er vokset hurtigere end resten af kroppen, så ved vi jo alle, at det hele skal nok vokse til.

Annonce

Tossede planer og omveje

Og når du så irriteret fnyser af de kære unge mennesker, så husk at vi er et folk, der skal igennem tossede planer og omveje for at blive klogere på det, livet skal lære os. Hvem ved, måske var du en gang en af os.

Hvem ved  - en dag så finder det kære unge menneske sin hjemmebane, måske bygger hun den selv, og ud fra den kan man pludselig se, hvad der spirer ud ad snørklede veje og forliste planer – der spirer visdom og kreativitet.

Og til dig, som er en del af det folk, jeg beskriver: Du er ikke alene!

Vi er mange, der er lige så forvirrede på livet, som du er, og selv om dit hoved ikke er pakket med grammatik og rigtige udregninger så hvis du kigger efter, så er den fyldt med muligheder, med planer, med skæve tanker og ideer.

Annonce

Det gør dig klogere

Det er ikke nødvendigt at vide som 17-årig, hvad du skal lave resten af dine dage. Årene med plan A, B, C og Q gør dig til et klogere menneske, og intet er spildt.

Det er okay at gå ned ad snørklede veje, lave fejl og ikke passe ned i de dumme kasser, for en dag kigger du tilbage ad omvejene og opdager, at det hele gik. Jeg er faktisk taknemmelig i dag for bøvlet, for det gør mig klogere på livet og mennesker i det.

Vi er et folk, der skal igennem en masse bøvl for at finde stedet, hvor vi skal gro ud fra. Så ikke stresse, søde pige. Du er ikke alene, træk vejret – alt skal nok gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce