Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klumme: "Du kan da ikke sætte bibliotekets bøger på plads hjemmefra"

Ludvig gerne snart vil på bibliotekets lønningsliste, da han efterhånden har bidraget med en del konsulenthjælp til ugens klummeskribent. Pressebillede
Annonce

Klumme: Så sendte risikoen for at møde en lille, potent viruspartikel mig på hjemmearbejde igen. Når Søren & Mette siger pak og smut, så gør jeg det.

Lige så glad jeg er for at møde borgerne og mine kolleger på biblioteket, lige så tilpas er jeg med at sidde hjemme foran computerskærmen.

90 procent af mit arbejde foregår via en computer: Jeg står for bibliotekets tilstedeværelse på Facebook og Instagram, fotograferer og laver videoer, jeg skriver pressemeddelelser om vores arrangementer og tiltag og gennemskriver talrige tekster og formuleringer i det daglige.

Under den seneste periode med hjemmearbejde skulle biblioteket heldigvis ikke holde lukket for borgerne. Så I skulle helst ikke have mærket noget til, at størstedelen af personalet nok løste deres opgaver iført uglet hår, joggingbukser og sutsko og for mit vedkommende med en kat eller to som ny kollega.

Vagterne på både børne- og voksenbiblioteket har været dækket som sædvanlig kl. 10-18, men bibliotekets "kulisse" har været stort set affolket.

Annonce

Et "hemmeligt" kontor

Helt oppe under taget på 2. sal har vi nemlig et "hemmeligt" storrumskontor, hvor alt det biblioteksarbejde, I ikke aner finder sted, foregår til daglig. Her køber vi nye bøger og blade og kasserer de gamle, vi planlægger kommende arrangementer, arbejder på forskellige projekter, bestiller bøger til læsekredse, opdaterer hjemmesiden, løser IT-udfordringer, taler med samarbejdspartnere, laver plakater, brochurer og annoncer og klarer administration, indkøb og løn.

Annonce

Det usynlige arbejde

Under den første coronahjemsendelse var biblioteket lukket for borgerne i to måneder, og vi var kun ganske få personer ad gangen i huset for at pakke bogposer til udbringning, ordne post og de andre praktiske opgaver, der ikke kunne løses hjemmefra.


Jeg ved godt, at sådan en kommentar er velment og bunder i undren, nysgerrighed og måske også lidt uvidenhed om det kæmpe system, et moderne bibliotek er en del af i samfundet.

Sofie Sidelmann Yderstræde, kommunikationsmedarbejder, Lemvig Bibliotek


Dengang blev flere af os spurgt, hvordan man dog som biblioteksmedarbejder kunne udfylde en arbejdsdag derhjemme, "når man nu ikke kunne gå og sætte bøger op længere".

Jeg ved godt, at sådan en kommentar er velment og bunder i undren, nysgerrighed og måske også lidt uvidenhed om det kæmpe system, et moderne bibliotek er en del af i samfundet.

Annonce

Bliver lidt ked af det

Men alligevel bliver jeg lidt ked af, at det er sådan flere opfatter biblioteks rolle: Som et sted, hvor man kun kan låne bøger, og hvor medarbejderne ikke laver andet end at flytte rundt på dem dagen lang.

Men mon ikke de fleste med et skrivebordsjob er blevet mødt af sådan en undren: "Hvad kan du dog lave hjemmefra?" Det ville være skønt, hvis flere bare kom og spurgte om det, for det er ikke hemmeligt. Og spørg også gerne jeres bankrådgiver, revisor og sagsbehandler om, hvordan de får en hjemmearbejdsdag fyldt ud.

For de har garanteret også massevis af "usynlige" opgaver i det daglige, som bidrager til at få din hverdag til at hænge sammen og giver den værdi på en eller anden måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce