Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Er månen lavet af grøn ost?

Det er hovedsageligt om sommeren, der er liv i Country Town i Dybe, og hvert år kommer der spændende mennesker fra ind- og udlandet.

For en uges tid siden kom der et hold kunststuderende fra en kunstskole i Svendborg. Det er altid en stor oplevelse at få besøg af unge, kreative mennesker, der alle elsker at komme til Country Town.

I oktober har der været en udstilling på Byens Kro i København med udgangspunkt i Country Town. 10 af de skarpeste cowgirls i landet var samlet og havde alle lavet et værk med temaet "det vilde vesten". Byens Kro er et in-sted for kunstnere, og det var interessant at skabe en forbindelse imellem Byens Kro og kroen i Country Town.

Annonce

Sommeren i Country Town startede ellers noget turbulent i år. Ved et tilfælde blev jeg klar over, at der var planer om at omdanne området ved Rammedige til et industriområde. Der var ikke nogen i Dybe, der på noget tidspunkt havde hørt om det.

Da jeg fortalte om det, troede folk, det var en joke. Lige ved siden af et af Danmarks mest historiske steder, lige midt i et af Danmarks største landskabsarkitektoniske perle, på den bedste muldjord, tæt på turistvejen fra syd til nord og på turistvejen til havet, kun få hundrede meter fra Dybe Mejeriby og Dybe Kirkeby og Country Town, har politikerne besluttet, at området skal omdannes til et industrikvarter. Ingen steder er åbenbart for godt til at blive ødelagt.

Hele livet igennem har jeg haft en stor del af mit kunstpraksis i Vestjylland, og jeg har gjort alt for at være med til at udvikle området og ovenikøbet uden at få en krone for det. Ikke mindst fortællingen om "sheriffen" nåede ud til hele landet og har inspireret mange og givet Vestjylland en ubetalelig reklame.

Den sjove, skæve fortælling har tiltrukket mange spændende, ressourcestærke mennesker både fra ind- og udlandet, og samtidig har det været med til at skabe opmærksomhed og interesse for de muligheder, der er i landdistrikterne i Danmark.

Der var flere, der efterfølgende valgte at flytte på landet, og hele turismen i Vestjylland slog danmarksrekord. Netop nu er der så mange fantastiske initiativer i gang langs Pugholmvej i Dybe, at det er relevant at tale om Pugholmvej som en mulig kultur- og turistvej.

Kære bygherrer i Lemvig kunne man foreslå jer at bygge et badehotel i Bovbjerg? Et stort, flot badehotel ville skabe langt flere arbejdspladser, tiltrække flere turister og de sjove folk, styrke bosætningen og udviklingen i området på et helt andet niveau.

Det er da mere sexet og meget sjovere at parkere en Lamborghini Huracan udenfor et badehotel frem for en ammoniakfabrik. I er jo visionære folk, der har viljen og pengene, og der gerne sætter noget i gang, og det er vi jo glade for, og fabrikken kan I sikkert finde en anden placering til.

Det ville være lettere at overbevise mig om, at månen er lavet af grøn ost, end at forsøge at overbevise mig om, at turister eller folk, der vil bo på landet, vil vælge at bo tæt på en ammoniakfabrik og 100 vindmøller og en transformatorstation, uanset hvor gode argumenterne end måtte være.

Det er da interessant, hvorfor det har været så magtpåliggende for nogen folk i kommunen at modarbejde alt, hvad jeg har forsøgt at opbygge? Er det mangel på humor, fantasi eller visioner? Eller er det virkelig den sherifstjerne til 5,25 fra fætter BR, der er så farlig? Hvorfor bliver jeg mon ikke rigtig overrasket over planerne om en ammoniakfabrik i min baghave?

Spørgsmålet er efterhånden, om det overhovedet længere er muligt at bo og arbejde i en kommune, hvor man ikke ønsker at være sopran i det enstemmige kor. Jeg ønsker jer alle valgflæsk og juleand. Hilsen Sheriffen.


Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Merete har været direktør for Kystdirektoratet i otte år - og hun trives fantastisk godt i Lemvig

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fire dage med tilbud i Lemvigs forretninger

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Julemanden dropper brandbilen i Thyborøn

Lokalavisen Lemvig

Nyt kunstværk på Lemvig Museum: Malet i Harboøre i 1884

Lokalavisen Lemvig

Bibliotekschefen holder af de oversete krimiperler

Lokalavisen Lemvig

Julemarked i 18b med 22 stande

Lokalavisen Lemvig

Boksere havde succes med stort stævne

Lokalavisen Lemvig

Nu kan vinterbaderne få varmen - i egen sauna

Lokalavisen Lemvig

Lars Vindstrup har taget ambitionerne fra håndboldbanen med ind i erhvervskarrieren

Lokalavisen Lemvig

Når Søren Peter ikke ville til dronningen måtte dronningen besøge Søren Peter

Lokalavisen Lemvig

Sinne Eeg giver koncert i barndomsbyen Lemvig: Hotelsal egner sig perfekt til en julekoncert

Lokalavisen Lemvig

Byggeriet af Nørre Nissums musik- og kulturhus fik uventet start

Lokalavisen Lemvig

Historiker og lokal deltidslandmand fortæller om den lokale landbrugshistorie

Lokalavisen Lemvig

Direktøren for Klosterhedens Vildt: - Vi skal kunne tjene penge på en forretning som vores. Punktum

Lokalavisen Lemvig

Gymnasieelever skrev deres egne sange

Lokalavisen Lemvig

Vestjysk Bank kickstarter lokal indsamling til biografsal

Lokalavisen Lemvig

Corona sætter præg på valg: Du må tage din egen kuglepen med i stemmeboksen

Lokalavisen Lemvig

Så blev det en realitet: Ny Solbussen til udflugter og oplevelser

Lokalavisen Lemvig

eGastro udvider den fysiske butik og ansætter tre nye medarbejdere

Lokalavisen Lemvig

Maske-workshop og færøske spillemænd på Tuskær

Lokalavisen Lemvig

Det grå guld besøgte marineudstillingen og de kom langvejs fra

Lokalavisen Lemvig

Intens musikuge - Lemvig har været med i Spil Dansk i alle 20 år

Lokalavisen Lemvig

Lemvig Provstikor er klar til at sprede sangglæde igen

Annonce