Annonce
Lokalavisen Lemvig

Konkurs og fjernvarmerør sendte Kenneth til Lemvig som holdleder

Kenneth Slavensky er efter 30 år som holdleder i Århus vendt tilbage til hjemegnen Lemvig. Foto: Johan Gadegaard
Efter at have været holdleder i aarhusianske ligaklubber i næsten 30 år er Kenneth Slavensky, der stammer fra Thyborøn, blevet holdleder for Lemvig-Thyborøns ligamandskab. Nu er ringen sluttet, siger han

Lemvig: Da 2020 blev til 2021 lå det ikke i kortene, at 63-årige Kenneth Slavensky skulle bruge en tirsdag aften i begyndelsen af september på at være assisterende holdleder for Lemvig-Thyborøns bedste herrehåndboldspillere.

I mere end 30 år havde han boet i Aarhus-forstaden Skejby sammen med sin kone, Helle. I næsten lige så lang tid havde han været holdleder for først håndboldklubberne IHF, siden Århus KFUM, Århus HK, Århus GF og Århus Håndbold.

Og det lå ikke i kortene, at Kenneth Slavensky skulle sige farvel til sin hjerteklub og "sine drenge", som han kalder dem, lige med det samme.

Annonce

Men fremtiden går ikke altid som præsten prædiker, og da en ny håndboldsæson gik i gang i begyndelsen af måneden, havde Kenneth Slavensky fået nogle nye drenge at arbejde med.

- Jeg havde talt med min kone om, at vi engang på vores ældre dage skulle til Lemvig for at bo. Men vores ældre dage kom lidt tidligere end forventet. Omvendt er det også rart, at vi kan komme herop, inden vi skulle til at bruge rollator, siger Kenneth Slavensky, der er født i Thyborøn og boede de første knapt 30 år i byen på spidsen af Harboøre Tange.

- Man kan sige, at ringen nu er sluttet. Jeg begyndte med at spille håndbold i HK 68 i 1968 som ti-årig. Nu er jeg så tilbage i klubben, der jo i dag er en del af overbygningen i Lemvig, og i mellemtiden har jeg haft en fantastisk og eventyrlig rejse med håndbolden, tilføjer han.

Blev syge

Han skruer tiden tilbage til begyndelsen af februar i år. Anden halvdel af håndboldsæsonen skulle i gang efter en pause på grund af VM-slutrunden, men både Kenneth Slavensky og hans kone var begyndt at blive syge.

Lægerne kunne ikke finde ud af, hvad der var i vejen med dem, men havde i første omgang en mistanke om, at der var tale om en luftvejsinfektion. Penicillin og anden behandling hjalp ikke det store, og parret blev mere og mere syge.

I månederne inden havde naboen i parrets dobbelthus været i gang med en renovering, og ifølge Kenneth Slavensky var der i den forbindelse sket en skade på et fjernvarmerør, der gik under hans hus.

- Det var et fjernvarmerør med varmt vand, som lækkede, og det betød, at der kom en voldsom vækst af skimmelsvamp i vores hus. Men det vidste vi ikke på det tidspunkt, og det var først da vi fik anbefalet at få lavet en test for skimmelsvamp, at vi blev opmærksomme på det, fortæller Kenneth Slavensky.

Svaret på testen fik han samme dag, som han skulle til endnu et besøg hos lægen. Og da lægen så papirerne fra skimmelsvamptesten, var svaret meget klart.

- Lægen sagde til mig, at nu skulle jeg tage ud i mit hus for at hente min og min kones tandbørster, og så skulle vi aldrig mere være i det hus, fortæller Kenneth Slavensky.

Annonce

Klub gik konkurs

I det tidlige forår stod han og konen uden tag over hovedet, men efter at have boet hos sin svigermor i en kort periode fandt parret en hytte på en campingplads i den sydlige del af Aarhus, hvor de boede i en måneds tid, før de fandt en bolig i Lemvig, som de bor i i dag.

Men oven i dramaet med den skimmelsvampbefængte bolig, opstod der også uro i Århus Håndbold, der var Kenneth Slavenskys arbejdsgiver.

I påskedagene havde holdet vundet en udekamp mod SønderjyskE. Dagen efter var alle spillere indkaldt til et møde, og normalt var det Kenneth Slavensky, der havde styr på den del af opgaverne i klubben. Men det havde han ikke denne gang.

- Holdets anfører, Peter Lund, ringede til mig og spurgte, om jeg vidste noget om det møde. Det gjorde jeg ikke, og det var først ganske kort tid den officielle melding kom, at jeg fik at vide, hvad der var under opsejling, fortæller Kenneth Slavensky.

Lægen sagde til mig, at nu skulle jeg tage ud i mit hus for at hente min og min kones tandbørster og så skulle vi aldrig mere være i det hus

Kenneth Slavensky, assisterende holdleder

Det viste sig, at Århus Håndbold ville gå konkurs og derefter skulle slås sammen med lokalrivalerne fra Skanderborg. Dermed ville karrieren som holdleder for Århus-klubberne i forskellige navnekonstellationer være en saga blot efter 28 år.

Annonce

Holdleder ved en tilfældighed

Og det ville det være på næsten samme tilfældige måde, som han var begyndt i jobbet i 1993. Han havde boet i Aarhus i omkring fem år og havde en succesfuld fiskehandel i byen. Men efter et voldsomt overfald på Gran Canaria året før måtte han på førtidspension. Det betød også, at han måtte indstille sin karriere som spiller på IHF's danmarksseriehold og også opgive sin fiskeforretning.

I stedet tog klubben fat i ham og foreslog, at han i stedet skulle være holdleder. Og da træneren kort efter skiftede til Århus KFUM for at være andetholdstræner var det eneste krav, at Kenneth Slavensky skulle følge med som holdleder.

Det gjorde han, og han passede også opgaven med at servicere spillerne på holdet. En dag manglede førsteholdet dog en holdleder på grund af sygdom, og der blev kaldt på Kenneth Slavensky fra dommerbordet.

På den måde kom han ind i jobbet som holdleder, som han har været ansat i som skånejob i Århus Håndbold frem til klubbens konkurs.

- Jeg må jo have gjort et eller andet rigtigt, siden jeg har haft jobbet i så mange år, siger Kenneth Slavensky.

Da konkursen i Århus Håndbold var en realitet i slutningen af april og parret stod uden bolig, tog han og fru Helle den endelige beslutning om at sige farvel til Aarhus og goddag til Lemvig, hvor parret i dag er rykket ind i en lejebolig i den vestlige del af byen.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg på et tidspunkt ville vende tilbage til byen. Nu blev det lidt tidligere end forventet, men det er skønt at være tilbage og være mere sammen med min datter og mine to børnebørn, siger Kenneth Slavensky.

Annonce

Nej til to klubber

Han havde fået et tilbud om at flytte med over i den nye konstellation i Skanderborg Aarhus Håndbold, men sagde nej til muligheden, lige som det også blev til et nej, da han fik en føler fra en anden ligaklub, der gerne ville have ham som holdleder.

Med de to nej'er havde Kennet Slavensky regnet med, at det skulle være slut med at sidde på bænken til håndboldkampe som holdleder. Sporten har gennem årene givet ham masser af oplevelser med blandt andet en pokaltitel, DM-sølv, vinder af den danske Super Cup samt rejser til stort set hele Europa i forbindelse med Europa Cup-kampe med de aarhusianske klubber.

Men Lemvig-Thyborøn Håndbold havde fået ny direktør i den tidligere målmand Søren Pedersen, og han havde fået nys om, at Kenneth Slavensky var flyttet tilbage til Lemvig.

- Søren ringede til mig en dag for at invitere mig til en kop kaffe. Da han gjorde det, vidste jeg godt, hvad det ville betyde, siger Kenneth Slavensky.

Derfor blev tankerne om at sætte sig på tribunen for at se håndboldkampe vendt til, at han tager endnu en tørn på udskiftningsbænken med at sørge for alt det praktiske omkring LTH-spillerne.

Jeg må jo have gjort et eller andet rigtigt, siden jeg har haft jobbet i så mange år

Kenneth Slavensky, assisterende holdleder

- Det er tilfældigheder, der gør, at jeg nu sidder her. Men det er fantastisk, at jeg har fået muligheden for at vende tilbage. Jeg havde ellers tænkt mig, at det skulle være slut med håndbolden, og at jeg bare skulle herop for at se nogle kampe en gang i mellem, siger den nye holdleder, der giver en hånd med i det job, den mangeårige holdleder Mikael Pedersen er ansvarlig for.

Annonce

Mærker det er egnens stolthed

Selv om han var ked af at sige farvel til "sine" drenge i Aarhus, er han glad for igen at fået nogle nye drenge i Lemvig-Thyborøns røde trøjer og være en del af hjemmekampene i Arena Vestjylland Forsikring.

- Jeg nyder stadig at være sammen med holdet, for de er med til at holde mig ung. Samtidig er det også sjovt, at halvdelen af tilskuerne i hallen kommer fra Thyborøn, siger han.

Han er med på sidelinjen ved kampene og vil også være med til LTH'ernes træning, hvor han vil stå for de praktiske opgaver omkring holdet.

- Hvis jeg bare kan være med til at forbedre drengenes præstation bare en enkelt procent, så er jeg rigtigt glad, siger Kenneth Slavensky, der allerede har taget sit nye hold og klub til sig.

- De er blevet "mine drenge", og man kan også mærke en forskel på håndbolden her i Lemvig og i Århus. I Århus er det AGF og fodbolden, der er det helt store, og håndbolden fylder ikke ret meget. Her i Lemvig er det hele egnens stolthed, og det er noget, man går rigtigt meget op i. Så det er dejligt at være en del af, siger den nye, assisterende holdleder.

Han har også en lille drøm om at opleve noget helt særligt med sin nye klub.

- Jeg har fået så mange oplevelser med håndbolden i Århus og jeg har været med til at vinde rigtigt meget. Faktisk mangler jeg kun et dansk mesterskab, og det kunne da være sjovt også at prøve at vinde det, siger Kenneth Slavensky med et skævt smil på læben.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Halvdelen af holdet fejrede 60-året for deres konfirmation

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

KFUK – spejderne i Lemvig fylder 100 år

Lokalavisen Lemvig

Bio-Huset mangler frivillige: Antallet skal op på 70

Lokalavisen Lemvig

Fire ruter til FDF-banko

Lokalavisen Lemvig

20 foreninger deltager i indvielsen af De Frivilliges Hus

Lokalavisen Lemvig

Lars har været i sporten i 40 år: Karate er blevet en livsstil for mig

Lokalavisen Lemvig

Mange gæster til åbent hus på Klimatorium

Lokalavisen Lemvig

Hvor meget er et tabt menneskeliv værd

Lokalavisen Lemvig

To skoler arbejdede med verdensmål i temauge

Lokalavisen Lemvig

Det er ikke uden grund hun er småstresset: Tre koncerter på tre dage i 18b

Lokalavisen Lemvig

Sejlerne har fundet til Lemvig - aldrig er der registreret så mange besøgende i kommunens tre havne

Lokalavisen Lemvig

Direktøren viser rundt på Thyborøn Havn

Lokalavisen Lemvig

Marineudstillingen i Lemvig trækker gæster langvejs fra: Besøgende fra 68 forskellige postnumre

Lokalavisen Lemvig

Konkurs og fjernvarmerør sendte Kenneth til Lemvig som holdleder

Lokalavisen Lemvig

Brug tiden sammen i familien - blev en af Lemvig Biblioteks "læsefamilier"

Lokalavisen Lemvig

Corona-forholdsregel var medvirkende til stor succes for Krabbefestival - vi spærrer Havnegade igen

Lokalavisen Lemvig

Naturens Dag med svampejagt og en flot dal-tur

Lokalavisen Lemvig

Fotokonkurrence for børn: Kommunens sødeste kæledyr skal findes

Lokalavisen Lemvig

Litteraturkreds klar med ny sæson: Fem bøger af forfattere omkring Limfjorden

Lokalavisen Lemvig

SHS Byg overtager byggefirma på Thyholm

Lokalavisen Lemvig

Indehaveren af Restaurant Bølgen i Thyborøn: Hvis der kom en bus med 15 personer, så ansatte jeg dem på stedet...

Lokalavisen Lemvig

Sophie Byskov er særdeles godt tilfreds med sin første sommersæson i Mallemukken

Annonce