Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kræftens Bekæmpelse inviterer til gåture og fælles oplevelser

Formand Anne Lund og resten af bestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune har lagt et program for første halvår af 2021. Corona-restriktionerne afgør, hvornår der kan tages hul på programmet. Arkivfoto: Allan Damgaard
Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune har fastlagt månedlige gåture og fælles oplevelser for kræftramte, pårørende og efterladte, men indtil videre er alt aflyst indtil den 17. januar.
Annonce

Lemvig: - Corona på trods vil vi gerne tilbyde aktiviteter, hvis det er forsvarligt, og de kan gennemføres ved at følge myndighedernes restriktioner, fordi vi synes, samvær og samfundssind er vigtig, siger formanden for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune, Anne Lund.

Med håbet om et anderledes 2021 har den lokale bestyrelse i Kræftens Bekæmpelse nu programmet klar for første halvårs gåture med fortællinger og oplevelser. En annonce andetsteds i avisen fortæller om datoer og mødesteder.

- Vi overholder naturligvis hele tiden de gældende corona-restriktioner, hvilket desværre også kan betyde, at vi ikke kan komme i gang i januar som planlagt og må aflyse, men det tager vi løbende beslutning om. Så længe restriktionen om forsamlingsloft er fem, aflyser vi alle aktiviteter, men med ti kan vi formentlig gennemføre med tilmelding som hidtil. Foreløbig er alt aflyst indtil 17. januar, oplyser Anne Lund og fortsætter:

- Men vi synes også, det er vigtigt løbende at udvise samfundssind og give kræftramte, pårørende og efterladte fællesskaber i trygge rammer, siger Anne Lund.

Så længe der er forsamlingsloft og corona-restriktioner, skal man tilmelde sig gåturene hos Anne Lund på sms eller mobil 27205312 senest kl. 16 dagen før gåturen. Så længe loftet er på 10, bliver det efter først til mølle.

– Vi vil være minimum 10, for at det bliver gennemført, fordi vi har fortæller på hver gang. Vi ser frem til flere fælles oplevelser her i vores lokalområde. Det ligger os på sinde, at vi besøger steder rundt om i lokalområdet, ligesom vi lægger vægt på forskellighed i oplevelsen, hvilket også ses af programmet for 2021. Det er gratis at deltage, siger Anne Lund.

Annonce

Lokale folk fortæller

Det er igen lykkedes Kræftens Bekæmpelse at få lokale folk på stederne, som der besøges, til at fortælle historien om stedet.

- Det er vi meget glade og taknemmelige for. Det betyder så meget for os med den store imødekommenhed, vi møder, siger Anne Lund.

Kræftens Bekæmpelse tilpasser længden af gåturen til deltagerne og vejret. Alle kan være med på den korte tur, hvor man går i roligt tempo.

Årets tre første ture er til henholdsvis Thyborøn Kirke, LoPe Keramik og Kabbel Hovedgaard.

- Lad os se frem til et anderledes 2021, hvor Covid-19 forhåbentlig er på tilbagetog, og vi på et tidspunkt får vores "frihed" tilbage. Indtil da lever vi med restriktionerne og passer på hinanden, siger Anne Lund, som glæder sig til turene.

Annonce

Faste grupper og nyt netværk

For nuværende har Kræftens Bekæmpelse tre faste grupper, som normalt holder møder hver anden uge. Tovholdere fremgår af annoncen.

- Vi har oplevet, at samværet i grupperne – på trods af loft på 10 og tilmelding  - stadig har kunnet få stor glæde af at mødes, så derfor fortsætter vi, når der er muligt og forsvarligt, siger Anne Lund og tilføjer:

- Her gælder dog også, at det ikke giver mening, så længe loftet er på fem personer, der må samles – og disse grupper er derfor aflyst til den 17. januar.

Der begynder desuden et nyt netværk for kræftramte med senfølger.

- Det havde vi håbet på at holde infomøde om den 3. februar, men dette er udsat indtil videre. Men vores tovholdere vil gerne starte så hurtigt som muligt og må gerne kontaktes, hvis du har spørgsmål til dette nye netværk, siger Anne Lund

- Når det hele åbner igen, har vi også plads til nye brugere i de tre grupper og til opstart af det nye netværk, siger Anne Lund.

Der er også stadig mulighed for at få gratis samtaler med en rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse. Tilbuddet gælder kræftramte, pårørende og efterladte ud fra devisen om, at ingen skal stå alene med kræft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce