Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kræftens Bekæmpelse starter igen efter ferien

Kræftens Bekæmpelse genoptager rådgivningen, som foregår i Bonnet. Her er det formand Anne Lund sammen med rådgiveren  Kirstine Amby. Arkivfoto: Lars Kamstrup
Kræftens Bekæmpelse er klar med nye tilbud fra august
Annonce

Lemvig: Kræftens Bekæmpelse i Lemvig nåede i juni at starte aktiviteter igen efter nedlukningen under corona-krisen. Så blev det sommerferie, men nu er foreningen klar til nye tilbud i august.

- Vi er klar igen efter godt en måneds sommerferie. I alle vore tilbud følger vi Sundhedsmyndighedernes regler i samspil med overordnede regler Kræftens Bekæmpelse, hvorfor vi i visse tilfælde tager særlige hensyn, siger den lokale formand, Anne Lund

Annonce

Samtaler med rådgiver

- De første måneder har vi tilbud om samtale med rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse to gange månedligt, hvorefter vi igen går tilbage til én gang månedligt. Vi er i gang med andet år af forsøgsordningen om, hvorvidt der er behov for, at der lokalt tilbydes rådgivning, eller man er nødt til at køre uden for kommunen til kræftrådgivningen – de fleste tilfælde Herning. Vi har fået bevilget en 3-årig forsøgsperiode her i Lemvig kommune for at komme til at kende behovet. Lokalforeningen er med i evalueringsgruppe, hvor vi i første kvartal af 2021 skal se nøjere på, hvor meget rådgivningen her lokalt i kommunen har været anvendt de første to år for derefter drøfte fremtidigt behov efter de tre år, siger Anne Lund

Annonce

Gåture med oplevelser

Kræftens Bekæmpelse fortsætter med vore månedlige tilbud om en kort gåtur kombineret med fortælling om stedet, som man besøger.


I alle vore tilbud følger vi Sundhedsmyndighedernes regler i samspil med overordnede regler Kræftens Bekæmpelse, hvorfor vi i visse tilfælde tager særlige hensyn

Anne Lund, formand, Kræftens Bekæmpelse, Lemvig


- Vi går en kort tur – afhængig af deltagernes formåen og vejret. Stederne, vi besøger, har velvilligt stillet sig til rådighed for at fortælle om stedet, hvilket vi er meget taknemmelige for. Vi slutter af med at spise medbragt madpakke og kaffe, og så hygger vi sammen, snakker og synger, før vi efter godt et par timer afslutter. Vi sidder inde med madpakken, hvis vejret er dårligt. Det er ikke nødvendigt med tilmelding, man møder bare op på de i annoncen anførte steder, forklarer formanden.

På programmet er ture med forskellig variation så som Loch Nees, hvor Tommy og Henrik fortæller om stedet. Man tager til Kloster Mølle i Gudum, hvor Anna Marie går turen med deltagerne og fortæller. I oktober besøger man Svend Aage, som jo kan fortælle om mange år tilbage i tiden og alt det nye, som sker på Lemvig Havn. Og sidste gang i år er i november, hvor Tommy fra Gartneriet byder indenfor, og deltagerne ser de flotte drivhuse og hører om produktionen af blomster, som på det tidspunkt vil have juleagtigt skær.

Annonce

Aftentur til Skave

Kræftens Bekæmpelse tilbyder også i august en aftentur, hvor man kører i egne biler.

- Er der nogen, som ikke selv har mulighed for at køre, kan man nævne det ved tilmelding, og så finder vi en løsning på det. Man skal ikke afholde sig fra tilmelding af den grund.

Vi får fortalt historien om stedet og hvordan genbrug de seneste år har haft medvind. Krydret med historier om bl.a. da prinsgemalen pludselig dukkede op m.v.

Denne gang medbringer man selv sin kaffe og kop – vi tager brød med. Turen er gratis, men det er nødvendigt med tilmelding på mobil 27205312.

Annonce

Vores målgruppe

Formanden for Lokalforeningen Anne Lund bliver nogen gange spurgt, hvad målgruppen præcist er. Det vil hun gerne svare på og siger, at hvis du på et tidspunkt i dit liv har fået beskeden – du har kræft – er du i målgruppen, uanset du nu er erklæret kræftfri.

- Tilsvarende gælder, at pårørende og efterladte er i målgruppen. Vi oplyser altid om invitationer er målrettet vores gruppe, eller alle er velkommen. Vores cafe, kreativ kvindegruppe og mandegruppe starter også igen i august, og det er for målgruppen.

- Til mange andre ting så som Landsindsamling 16. august, hvor vi i år stadig mangler indsamlere, lyserød lørdag, knæk cancer, familiedag m.v. er for alle interesserede, og vi håber altid på god opbakning. Vi er mange frivillige, som gerne vil gøre en forskel, og det giver stor glæde og gejst for os med opbakning. Til Landsindsamling plejer vi at have frivillige til at dække alle ruter, men det er svært i år at få indsamlere, så hvis du vil give nogle timer, så tøv ikke med at melde dig. Det gør en forskel for alle, som rammes af kræft, siger Anne Lund

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce