Annonce
Lokalavisen Lemvig

Krabbes Begravelsesforretning har fundet den perfekte placering i Lemvig

Indehaverne Ninna Fisker Olesen og René Olesen ejer nu den bygning, hvor Krabbes Begravelsesforretning har til huse, og dermed bestemmer de helt selv, hvordan udviklingen af deres forretning skal være. Foto: Allan Damgaard
Krabbes Begravelsesforretning er flyttet fra Teglgårdsvej til Rugmarken i Lemvig. Det er ifølge indehaverne, Ninna og René Olesen, den perfekte placering.

Lemvig: Krabbes Begravelsesforretning i Lemvig har fået nye lokaler, og det er på en ganske synlig placering i byen. Det er på Rugmarken med facade ud mod Fabjergvej lige indenfor byskiltet.

De har købt den bygning, hvor Storringgaard Gardiner tidligere havde til huse. Her blev Birgit og Find Storringgaard boende i den private del af bygningen, da de for cirka 20 år siden nedlagde deres gardin-forretning.

- Vi har ofte tænkt, at denne bygning kunne være et perfekt sted for os, og så faldt vi en dag i snak med Birgit og Find Storringgaard og blev enige om, at vi kunne købe bygningen, og at de fortsat kan sidde til leje i den private del, siger René Olesen.

Annonce

Der er flere grunde til, at indehaverne, Ninna og René Olesen, har valgt at flytte fra Teglgårdsvej på havnen til industrikvarteret Rugmarken.

Krabbes Begravelsesforretning var lige flyttet fra kontoret på Søvejen til Teglsgårdvej, da Ninna Fisker Olesen blev ansat i 2010.

Rolige omgivelser

- Lokalerne på Teglgårdsvej var også fine, og vi fik betydelig mere plads end i det lille lokale ved Lemvig Sø. De seneste år er der blevet mange flere aktiviteter på havnen i Lemvig - også på østhavnen, hvor vi lå. Det er meget godt for byen, men det passer ikke så godt til vores forretning. Vi har brug for lidt mere rolige omgivelser, siger Ninna Fisker Olesen.

- Nu har vi så fået en ganske synlig placering, men samtidig ligger vi tilpas tilbagetrukket, så vi har den fred og ro, som vores kunder ofte har brug for i situationen med en begravelse. Vi er ofte ude ved de pårørende, men det sker også jævnligt, at de kommer her på kontoret, siger René Olesen.

Den landmandsuddannede René Olesen - han er uddannet på den daværende Kongensgaard Landbrugsskole i Nørre Nissum - blev ansat i Krabbes Begravelsesforretning i 2013, og tre år senere blev der indledt et glidende generationsskifte med Søren Krabbe, der trak sig helt ud af forretningen ved indgangen til 2020.

Forretningen

Krabbes Begravelsesforretning dækker Lemvig, Struer og Thyholm. Har kontorer i Lemvig og Struer.

Drives af ægteparret Ninna Fisker Olesen og René Olesen. Firmaet tæller desuden bedemændene Tina Tøt Pedersen og Inge Ludvigsen.

Firmaet blev stiftet i 1981 af Søren Krabbe. I 2016 blev René Olesen medejer, og Søren Krabbe stoppede ved udgangen af 2019.

Er medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd.

- Vi ser også en fordel i at eje i stedet for at sidde til leje. Det giver os frihed til at foretage de ændringer, der måtte komme på længere sigt. Nu er vi selv herre over, hvordan udviklingen skal være, siger René Olesen, der også fremhæver den gode udenomsplads til eksempelvis de to rustvogne som en klar fordel ved det nye domicil.

Annonce

Telefonen altid åben

Det er René Olesen, der står noteret som ejer af Krabbes Begravelsesforretning, men ægteparret driver forretningen sammen, og de betragter det som en livsstil at drive en begravelsesforretning.

- Vores telefon er åben hele tiden. Det sker ofte, at vi er hjemme, når vi tager telefonen, men det er vores to børn jo vokset op med, så det fungerer fint, siger Ninna Fisker Olesen.

Der er to andre bedemænd i firmaet, Tina Tøt Pedersen og Inge Ludvigsen, og desuden er den tidligere ejers bror Niels Krabbe ansat til at hjælpe med praktiske gøremål.

- Vi er fire bedemænd, og det gør, at vi kan deles om vagterne og dermed også holde fri ind imellem, siger René Olesen.

Krabbes Begravelsesforretning har også en afdeling i Struer, hvorfra man også dækker Thyholm. I øvrigt bor Ninna og René Olesen på Thyholm.

Annonce

Beholder navnet

De har ikke tænkt sig at ændre navnet Krabbes Begravelsesforretning.

- Navnet er godt indarbejdet hos lokalbefolkningen. Vi har begge arbejdet sammen med Søren Krabbe, og vi driver forretningen videre efter de samme værdier, der altid har været. Det handler om at gøre tingene ordentlig og finde frem til den løsning, der passer den enkelte familie bedst, siger Ninna Fisker Olesen.

- Og så gælder det om at give en god service. Vi skal gøre tingene overskuelige og gennemskuelige i en ofte svær situation for familien, siger René Olesen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Friluftsgudstjeneste med søndagens flotteste altertavle

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

"Bibliotekarens bedste": Spændende ferielæsning til børn og unge

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ren afslapning på Kirketorvet: Byens grønne oase

Lokalavisen Lemvig

Lemvig-dreng udgiver skæbneberetninger

Lokalavisen Lemvig

Dansk film og animationsfilm i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Krabbes Begravelsesforretning har fundet den perfekte placering i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Billetter rives væk til revy

Lokalavisen Lemvig

Solgården og Søparken i Lemvig: To nye pavilloner til glæde for beboere og pårørende

Lokalavisen Lemvig

Streetfood-marked vender tilbage til Lemvig i en større udgave

Lokalavisen Lemvig

Egnsklovnene er tilbage på scenen: Lemvig GF serverer igen revy

Lokalavisen Lemvig

Byløbet vender tilbage efter et års pause

Lokalavisen Lemvig

God service hitter i turistbranchen

Lokalavisen Lemvig

Lemvig Biblioteks kreative værksted er atter åbent

Lokalavisen Lemvig

Udgiver ny bog om livet på Lemvigegnen og  Gjellergaard

Lokalavisen Lemvig

Et nyt hole-in-one på Lemvig Golfbane

Lokalavisen Lemvig

Tre søstre har parkeret deres isbil på stranden ved Høfde Q i Fjaltring

Lokalavisen Lemvig

Dansk Husflid med kreativt sommermarked i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Nu kan du nemmere bidrage til strandrensning i Lemvig Kommune

Lokalavisen Lemvig

Indgår partnerskaber for klimamål i Lemvig Kommune

Lokalavisen Lemvig

Nr. Nissum Tømrer er solgt - det bliver på en måde i familien

Lokalavisen Lemvig

Må tænke nyt på grund af renovering og corona: Lemvig får en ny is- og pølsevogn

Lokalavisen Lemvig

Nyt turist-spot på havnen i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Ford gjorde det igen - fik en pris for stor kundetilfredshed

Annonce