Annonce
Lokalavisen Lemvig

Krabbes Begravelsesforretning har fundet den perfekte placering i Lemvig

Indehaverne Ninna Fisker Olesen og René Olesen ejer nu den bygning, hvor Krabbes Begravelsesforretning har til huse, og dermed bestemmer de helt selv, hvordan udviklingen af deres forretning skal være. Foto: Allan Damgaard
Krabbes Begravelsesforretning er flyttet fra Teglgårdsvej til Rugmarken i Lemvig. Det er ifølge indehaverne, Ninna og René Olesen, den perfekte placering.

Lemvig: Krabbes Begravelsesforretning i Lemvig har fået nye lokaler, og det er på en ganske synlig placering i byen. Det er på Rugmarken med facade ud mod Fabjergvej lige indenfor byskiltet.

De har købt den bygning, hvor Storringgaard Gardiner tidligere havde til huse. Her blev Birgit og Find Storringgaard boende i den private del af bygningen, da de for cirka 20 år siden nedlagde deres gardin-forretning.

- Vi har ofte tænkt, at denne bygning kunne være et perfekt sted for os, og så faldt vi en dag i snak med Birgit og Find Storringgaard og blev enige om, at vi kunne købe bygningen, og at de fortsat kan sidde til leje i den private del, siger René Olesen.

Annonce

Der er flere grunde til, at indehaverne, Ninna og René Olesen, har valgt at flytte fra Teglgårdsvej på havnen til industrikvarteret Rugmarken.

Krabbes Begravelsesforretning var lige flyttet fra kontoret på Søvejen til Teglsgårdvej, da Ninna Fisker Olesen blev ansat i 2010.

Rolige omgivelser

- Lokalerne på Teglgårdsvej var også fine, og vi fik betydelig mere plads end i det lille lokale ved Lemvig Sø. De seneste år er der blevet mange flere aktiviteter på havnen i Lemvig - også på østhavnen, hvor vi lå. Det er meget godt for byen, men det passer ikke så godt til vores forretning. Vi har brug for lidt mere rolige omgivelser, siger Ninna Fisker Olesen.

- Nu har vi så fået en ganske synlig placering, men samtidig ligger vi tilpas tilbagetrukket, så vi har den fred og ro, som vores kunder ofte har brug for i situationen med en begravelse. Vi er ofte ude ved de pårørende, men det sker også jævnligt, at de kommer her på kontoret, siger René Olesen.

Den landmandsuddannede René Olesen - han er uddannet på den daværende Kongensgaard Landbrugsskole i Nørre Nissum - blev ansat i Krabbes Begravelsesforretning i 2013, og tre år senere blev der indledt et glidende generationsskifte med Søren Krabbe, der trak sig helt ud af forretningen ved indgangen til 2020.

Forretningen

Krabbes Begravelsesforretning dækker Lemvig, Struer og Thyholm. Har kontorer i Lemvig og Struer.

Drives af ægteparret Ninna Fisker Olesen og René Olesen. Firmaet tæller desuden bedemændene Tina Tøt Pedersen og Inge Ludvigsen.

Firmaet blev stiftet i 1981 af Søren Krabbe. I 2016 blev René Olesen medejer, og Søren Krabbe stoppede ved udgangen af 2019.

Er medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd.

- Vi ser også en fordel i at eje i stedet for at sidde til leje. Det giver os frihed til at foretage de ændringer, der måtte komme på længere sigt. Nu er vi selv herre over, hvordan udviklingen skal være, siger René Olesen, der også fremhæver den gode udenomsplads til eksempelvis de to rustvogne som en klar fordel ved det nye domicil.

Annonce

Telefonen altid åben

Det er René Olesen, der står noteret som ejer af Krabbes Begravelsesforretning, men ægteparret driver forretningen sammen, og de betragter det som en livsstil at drive en begravelsesforretning.

- Vores telefon er åben hele tiden. Det sker ofte, at vi er hjemme, når vi tager telefonen, men det er vores to børn jo vokset op med, så det fungerer fint, siger Ninna Fisker Olesen.

Der er to andre bedemænd i firmaet, Tina Tøt Pedersen og Inge Ludvigsen, og desuden er den tidligere ejers bror Niels Krabbe ansat til at hjælpe med praktiske gøremål.

- Vi er fire bedemænd, og det gør, at vi kan deles om vagterne og dermed også holde fri ind imellem, siger René Olesen.

Krabbes Begravelsesforretning har også en afdeling i Struer, hvorfra man også dækker Thyholm. I øvrigt bor Ninna og René Olesen på Thyholm.

Annonce

Beholder navnet

De har ikke tænkt sig at ændre navnet Krabbes Begravelsesforretning.

- Navnet er godt indarbejdet hos lokalbefolkningen. Vi har begge arbejdet sammen med Søren Krabbe, og vi driver forretningen videre efter de samme værdier, der altid har været. Det handler om at gøre tingene ordentlig og finde frem til den løsning, der passer den enkelte familie bedst, siger Ninna Fisker Olesen.

- Og så gælder det om at give en god service. Vi skal gøre tingene overskuelige og gennemskuelige i en ofte svær situation for familien, siger René Olesen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

"Iris" er til eftersyn: Vandkunstværket får udbedret småfejl

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

VIA-studerende overtog undervisningen

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Vintervejr med godt badevand

Lokalavisen Lemvig

Lions Club har gang i Julelotteriet

Lokalavisen Lemvig

Støtteperioden ophører men Tuskær fortsætter med strandrensning: Det giver god mening

Lokalavisen Lemvig

Oplev Mozarts "Tryllefløjten" i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Merete har været direktør for Kystdirektoratet i otte år - og hun trives fantastisk godt i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Fire dage med tilbud i Lemvigs forretninger

Lokalavisen Lemvig

Julemanden dropper brandbilen i Thyborøn

Lokalavisen Lemvig

Nyt kunstværk på Lemvig Museum: Malet i Harboøre i 1884

Lokalavisen Lemvig

Bibliotekschefen holder af de oversete krimiperler

Lokalavisen Lemvig

Julemarked i 18b med 22 stande

Lokalavisen Lemvig

Boksere havde succes med stort stævne

Lokalavisen Lemvig

Nu kan vinterbaderne få varmen - i egen sauna

Lokalavisen Lemvig

Lars Vindstrup har taget ambitionerne fra håndboldbanen med ind i erhvervskarrieren

Lokalavisen Lemvig

Når Søren Peter ikke ville til dronningen måtte dronningen besøge Søren Peter

Lokalavisen Lemvig

Sinne Eeg giver koncert i barndomsbyen Lemvig: Hotelsal egner sig perfekt til en julekoncert

Lokalavisen Lemvig

Byggeriet af Nørre Nissums musik- og kulturhus fik uventet start

Lokalavisen Lemvig

Historiker og lokal deltidslandmand fortæller om den lokale landbrugshistorie

Lokalavisen Lemvig

Direktøren for Klosterhedens Vildt: - Vi skal kunne tjene penge på en forretning som vores. Punktum

Lokalavisen Lemvig

Gymnasieelever skrev deres egne sange

Lokalavisen Lemvig

Vestjysk Bank kickstarter lokal indsamling til biografsal

Lokalavisen Lemvig

Corona sætter præg på valg: Du må tage din egen kuglepen med i stemmeboksen

Annonce