Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kunder: I må gerne vente med at sælge julevarer

Ella på tre år har svært ved at finde ud af, at det stadig er lang tid til jul. Derfor bør butikkerne vente med julehandlen, siger Ellas mor, Louise Ruby. Foto: Jesper Lundsgaard
Det er for tidligt at gå i gang med at sælge juleprodukter allerede i oktober, siger flere kunder, der gerne så at butikkerne ventede nogle uger med at sælge julevarer
Annonce

Lemvig: Mens forretningerne næsten ikke kan vente med at komme i gang med julehandlen, er det anderledes hos flere kunder, Lokalavisen har talt med.

De havde svært ved at forlige sig med, at de mere end to måneder før højtiden skal se på kager, øl, kalendere og nisser i forretninger og supermarkeder.

- Jeg har altid været imod, at man starter så tidligt med julehandlen. Man burde vente til december med den slags, siger Henning Holm fra Lemvig.

Heller ikke Louise Ruby, der stammer fra Thyborøn, men som i dag bor i Aalborg, er begejstret over, at der allerede før efterårsferien var julevarer i supermarkederne.


Det burde være tidligt nok at vente til november med at julevarerne kom til salg

Louise Ruby, handlende


- Jeg synes, det er alt for tidligt, at julehandlen begynder, og det virker til, at det bliver tidligere og tidligere hvert år, siger Louise Ruby, der havde sin tre-årige datter, Ella, med på indkøb.

Det var blandt andet hensynet til datteren, der gør, at hun gerne så julehandlen blive udskudt.

- Det er svært at forklare hende, at vi er i oktober, og der altså er længe til jul, og at vi ikke skal købe en julekalender lige nu, fordi der er lang tid til, at hun kan begynde at åbne den. Det burde være tidligt nok at vente til november med at julevarerne kom til salg, siger Louise Ruby.

Tidligere syntes Fenja Just fra Horsens også, at julehandlen begyndte alt for tidligt. Men det ændrede sig, da hun fik børn.

- Nu synes jeg, det er ganske fint, for så kan man komme i gang med julehandlen tidligt. Og jeg er blevet god til at lukke øjnene eller gå et andet sted hen, hvis der er nogle julevarer, jeg endnu ikke skal købe, siger Fenja Just, der sammen med familien var på gæstevisit i Lemvig.

Annonce

Ved hvad første julekøb skal være

Hun havde allerede købt de første juleting. Det var to nisser på cykel, som hun havde fundet i en genbrugsbutik.

- Til gengæld har jeg endnu ikke købt nogle julekager. Det, synes jeg, stadig er lidt for tidligt, siger hun.

Henrik Holm havde ikke været på juleindkøb endnu, da han synes det ødelægger julestemningen at være tidligt i gang så tidligt.

Men han har en god ide om, hvad der bliver det første, han skal investere i, når han på et tidspunkt hiver pungen frem til årets juleforberedelser.

- Det bliver nok noget julebelysning, så vi kan få det sat tidligt op, siger han.

Louise Ruby har også en ide om, hvad det første julekøb for hende formentlig bliver.

- Det bliver nok nogle julemand-skumfiduser. Det er næsten en tradition, at det skal være det første jeg køber, siger hun med et grin og tilføjer, at der formentlig også bliver købt julegaver i forholdsvis god tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce