Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kunstner udstiller i nedlagt redningsstation

Den tidligere redningsstation i Tuskær lægger i sommer rum til udstillingen "Heltemod og Hjerteblod". Kunstneren Annette Kamnpmann Ilfeldt er blevet inspireret af redningsstationernes arbejde med at redde strandede søfolk. Privatfoto: Kirsten Andersen
Annonce

Fjaltring: Den tidligere redningsstation i Tuskær lægger i denne sommer også rum til en kunstudstilling.

Det er kunstneren Annette Kampmann Ilfeldt, der har ladet sig inspirere af omgivelserne til at lave udstillingen, hun kalder "Heltemod og hjerteblod".

"I de 14 år, hvor jeg har haft hus i Fjaltring, har jeg ofte spadseret forbi og gået indenfor og med interesse set på plancherne, der er hængt op på væggen i det kolde og tomme rum, mens stormen enten har raset udenfor, eller solen har bagt. Efter besøget i redningsstationen er jeg gået over marken ad den lille sti til stranden for at tage et bad i Vesterhavet. Ofte har stranden været øde", skriver kunstneren selv om baggrunden for udstillingen, der blev åbnet i forrige uge.

Hendes interesse for strandinger blev vakt allerede i barndommen, da hun  var på ferie med sine forældre i Kandestederne syd for Skagen. Her var der også en redningsstation, og det samme var der flere steder langs kysten på den vestlige side af Grenen.

Hver sommer så Annette Kampmann Ilfeldt, at der lå strandet træ, skrog af skibe, skibsnavne på forliste skibe, dele af galionsfigurer og meget andet på stranden.  Og med hendes ord må indholdet af plancherne i Fjaltrings redningsstation røre alle, der læser om hændelserne, dybt og indbyde til eftertænksomhed og stilhed i sindet.

Udstillingen er placeret i det store rum i redningsstationen, hvor det også er muligt at se plancher, der beskriver arbejdet på redningsstationen, der var i brug op til 1970'erne. Det er muligt at se udstillingen frem til slutningen af oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

De syngende gæster

Annonce