Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kusiner bag ny legestue i Skalstrup

Esther Fabricius - på cyklen og med børnene Frode og Ingrid - har startet en legestue sammen med kusinen Meise. Det foregår i Skalstrup Forsamlingshus. Foto: A.P. Christensen

Esther og Meise Fabricius er flyttet tilbage til barndomsegnen ved Nees og Skalstrup, og kusinerne har nu taget initiativ til oprettelsen af en legestue i Skalstrup Forsamlingshus

Annonce

NEES/SKALSTRUP: Efternavnet Fabricius er tæt knyttet til Nees- og Skalstrup-området, hvor Emanuel Fabricius er kendt som en lokal ildsjæl, der står bag flere initiativer og aktiviteter i området.

- Det er vores morbror, så vi er en del af denne slægt, siger Esther og Meise Fabricius med et smil som svar på spørgsmålet om deres relationer til Fabricius-navnet. Solveig og Rosa hedder deres mødre.

De to kusiner besluttede tidligere på året - og helt uafhængigt af hinanden - at flytte fra henholdsvis København og Aarhus tilbage til deres barndomsegn sammen med deres familier.

- I sin tid tog vi begge fra det vestjyske til storbyerne for at få en uddannelse, men også for at få nye oplevelser og komme væk fra de trygge rammer i Nees. Det har været spændende og godt, men jeg ville gerne give mine egne børn den barndom og det børneliv, som jeg selv har haft - i et område med masser af natur og tryghed. Det har været en vigtig bagage at have med i mit liv, og det skal mine børn også opleve, siger Esther Fabricius, der efter 12 år i Aarhus er flyttet til Skovvangvej sammen med sin Jakob og parrets to børn, Frode på fem år og Ingrid på to år.

- Jeg tænkte lidt det samme, men jeg har respekt for, at andre har det fint med at stifte familie i storbyerne. Det fungerede bare ikke for os, siger Meise, der blev mor til Vilma Ruth for tre en halv måned siden og bor sammen med Sean.

Hun har boet 10-11 år i hovedstaden.

- Jeg har selv haft et godt børneliv i Nees - og det skal mine børn også have, siger Esther Fabricius.
Annonce

Flere børnefamilier er flyttet til området

Som nævnt var det ikke en fælles beslutning for de to kusiner, at de gerne ville tilbage til Nees-området, men glæden ved, at Esther og Meise nu får fælles oplevelser tæt på deres barndomshjem, lægger de ikke skjul på.

- Da jeg stilfærdigt spurgte Jakob, om han ville flytte med til Nees, sagde han straks ja og kunne godt se nye muligheder her. Han har fået job som lagerchef på en virksomhed i Struer, mens jeg er hjemmegående - dog med weekendarbejde hver 3. weekend på plejehjemmet i Bækmarksbro, fortæller Esther.

- Min Sean er ærke-københavner og er vokset op på stenbroen. Vi har beholdt vores andelslejlighed i København, og vi er flyttet til Vestjylland i en "prøve-periode" på to år med en lejebolig på Skalstrupvej, før vi træffer vores endelige beslutning, siger Meise.

Sean arbejder som lærer på Fenskær Efterskole.

- Esther og jeg mødtes nogle gange i sommer, og vi fandt ud af, at der faktisk bor ret mange børnefamilier i området. Der er for eksempel flyttet tre familier hertil i de seneste måneder. Derfor tænkte vi, at der nok var basis for en legestue, hvor vi kunne mødes og have vores børn med. Sådan opstod tanken om legestuen, og vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser for initiativet, siger kusinerne.

Vilma Ruth ser ud til at nyde sensommeren ved Skalstrup Forsamlingshus. Det gør mor Meise i alt fald. Foto: A.P. Christensen
Annonce

Ingen pasningsordning, men et fællesskab

Den nye legestue holder til i Skalstrup Forsamlingshus, hvor man mødes hver onsdag formiddag til samvær og aktiviteter.

- Det er ingen pasningsordning, så der skal forældre med. Vi er fælles om aktiviteter og oprydning, og man tager selv mad og drikke med. Der er 17 forældre med i vores facebook-gruppe, og vi regner med, at der bliver cirka 15 børn i legestuen, som startede for 14 dage siden, fortæller Esther og Meise.

Udover legestuen har de også taget initiativ til en fællesspisning hver 14. dag - et initiativ, der er åbent for alle interesserede - med eller uden børn.

- Vi er vokset op med læresætningen om, at man kan, hvad man vil - og at intet herude kommer af sig selv. Jeg synes da, at det er fedt med en mangfoldighed i området, for så bliver det måske attraktivt for andre at flytte hertil, påpeger Meise.

Der er gode faciliteter til legestuen i Skalstrup Forsamlingshus, hvor der faktisk også tidligere har været tilsvarende aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce