Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kvindernes hold var et seminariehold

Der var masser af omtale i de lokale aviser oven på NNfH-kvindernes oprykning til den bedste række. Foto: Jesper Lundsgaard
I de syv år, hvor Nørlem-Nørre Nissums kvinder spillede med blandt de bedste danske hold, var holdet tre gange i Europa Cup'en. Men holdet kunne ikke benytte sig af deres normale hjemmebane, husker den daværende formand

Lemvig: 40 år har visket noget af erindringen om NNfH-kvindernes oprykning til 1. division ud af hukommelsen hos Flemming Gade Nielsen, der var formand for klubben i den sæson, hvor kvinderne rykkede op.

Men flere ting står stadig skarpt i erindringen hos den daværende formand, der selv var med på det succesfulde herrehold, der i 1970'erne selv havde været i 1. division i flere omgange.

- Jeg var ikke selv med til oprykningskampen i Stouby, for jeg var formentlig optaget af noget andet omkring håndbolden. Men inden sæsonen var der ingen, der havde troet, at holdet kunne gå direkte gennem 2. division og få endnu en oprykning, siger Flemming Gade Nielsen.


Jeg var ikke selv med til oprykningskampen i Stouby, for jeg var formentlig optaget af noget andet omkring håndbolden. Men inden sæsonen var der ingen, der havde troet, at holdet kunne gå direkte gennem 2. division og få endnu en oprykning.

Flemming Gade Nielsen


Annonce

Et lærerhold

Lige som herreholdet i 1970'erne var det seminariet i Nørre Nissum, der leverede grundstammen til kvindeholdet i 1980'erne.

- Det var endnu mere et lærerhold end vores hold var. Både Hanna Green, Alice Christensen, Jette Kjærgaard og Gerda Krogshede var lærere eller studerende, og hele succesen med holdet begyndte, da Hanna Green kom til klubben. Det var hende, der var primus motor for at det hele lykkedes så godt, siger Flemming Gade Nielsen.

Han husker også sagen om NNfH'ernes manglende lyst til at rykke op, som kørte i dagene op mod den afgørende oprykningskamp på udebane mod Stouby.

-Jeg var ikke inde over sagen dengang, men det var pudsigt, at det blev til en sag, for Hanna spillede jo de afgørende kampe i 2. division, husker Flemming Gade Nielsen.

I tiden i 1. division blev det blandt andet til to pokalfinaler og efter den første pokalfinale, der blev tabt til Helsingør, skulle NNfH'erne repræsentere Danmark i pokalvindernes Europa Cup, da nordsjællænderne også var danske mestre.

På forhånd havde BT i en kommentar frarådet NNfH'erne at stille op til turneringen af blandt andet økonomiske årsager, men spillerne samlede selv penge ind til de europæiske eventyr ved at sy og strikke til forskellige salgsboder og tombolaer og solgte benzin fra en tankstation.

Annonce

Banen var for kort

Det endte med et længere togt i Europa, hvor det blev til sejr over Sindelfingen, inden kampene i anden runde mod Dalma Split fra det daværende Jugoslavien blev endestationen efter to tætte opgør.

- Vi spillede hjemmekampene i Østhallen i Nørre Nissum, da vores daværende hjemmebane i Limfjordshallen ikke kunne godkendes. Her var banen kun 38,4 meter mod de krævede 40 meter. Men det var nogle fantastiske kampe, vi havde i den sæson, husker Flemming Gade Nielsen.

Det blev til yderligere to sæsoner mere med europæiske kampe for NNfH-kvinderne. Begge gange var det slut efter første runde, første gang mod SC Magdeburg fra det daværende DDR, mens vesttyske Engelskirchen blev endestationen i IHF Cup'en i januar 1988. Det var også den sæson, hvor NNfH måtte sige farvel til 1. division for aldrig igen at vende tilbage til den bedste række.

- Og jeg tror heller ikke, det er realistisk, at vi igen får et hold i den bedste række. Der er kommet en del penge i kvindehåndbolden, og jeg tror, vi skal være glade for den plads i 3. division, vi har i dag, siger Flemming Gade Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce