Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lærer: Relevant for unge at prøve rollespil

I et par timer var gymnasieeleverne i bunkeren under Christinelystskolen, der er beskyttet med tykke betonvægge og en armeret dør. Foto: Morten Stricker
Der var en reel trussel om atomkrig i 1980'erne, og derfor giver det mening at unge lærer om den kolde krig

Lemvig: Selv om eleverne ikke selv har oplevet den kolde krig, så er det vigtig undervisning for dem at lære om den og forstå den.

Det mener Martin Bjørn Hansen, der underviser 2.g-klassen i historie på Lemvig Gymnasium, der denne formiddag havde forladt klasselokalet og flyttet undervisningen ned i den tidligere kommandobunker under Christinelystskolen.

- På mange måder er den kolde krig noget, der ligger langt tilbage. Men samtidig er det også en tid, der har lagt grunden til den verdensorden vi har i dag, og der er stadig noget genkendeligt fra dengang til situationen i dag, siger Martin Bjørn Hansen.

Annonce

Inden eleverne kom ned i bunkeren for at prøve rollespillet med dilemmaerne omkring en tænkt situation under den kolde krig, havde de haft et kortere forløb med undervisning om tiden hvor USA og Sovjetunionen stod stejlt over for hinanden med Europa som skueplads.

- Så det har været en reel trussel for os, der er født en generation tidligere end nutidens unge, og derfor giver det mening også at undervise om emnet, og der er en god grund til at sætte sig ind i emnet, siger historielæreren.

- Det er historie i en nøddeskal at være hernede. Vi arbejder med nogle begivenheder, der ikke er sket i virkeligheden, men det giver eleverne en fornemmelse af, hvad man bekymrede sig om og hvad der skete dengang i 1980'erne, siger Martin Bjørn Hansen.

Han peger også på, at selv om de begivenheder, som eleverne prøver i rollespillet, ikke er sket i virkeligheden, så er der stadig elementer, de kan bruge i dag.

- Forhåbentlig kommer der aldrig en atomkrig, men krisesituationer kan der komme af andre grunde. Det kunne være ved store forureninger, naturkatastrofer eller lignende, og håndteringen af dem er noget af det, de kan få en fornemmelse af her, siger Martin Bjørn Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce