Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lemvig Biblioteks "Bøger to go" er et hit

Bogposerne fra Lemvig Bibliotek er blevet et hit. Pressebillede
Annonce

Lemvig: Corona har igen lukket landets biblioteker, men på Lemvig Bibliotek sørger personalet for, at borgerne stadig kan få deres læsestof, film, spil og musik i julen.

Ordningen med at bringe færdigpakkede bogposer direkte hjem til folk har eksisteret siden første coronanedlukning i foråret, men nu har den fået nyt liv. Julen er nemlig en af bibliotekets travleste perioder, fordi folk har tid til at læse i fridagene.

- Vi oplevede en sand folkevandring på biblioteket, den sidste dag vi havde åbent, den 11. december. Folk slæbte simpelthen stakkevis af bøger hjem, og de var bange for, at læsestoffet ville slippe op i julen. Her kunne vi så berolige dem med, at de bare kan bestille nyt, og så kommer vi ud med det, siger bibliotekets kommunikationsmedarbejder Sofie S. Yderstræde.

Det har flere end 40 borgere indtil videre benyttet sig af i denne omgang.

Annonce

Ingen nye bøder

Biblioteket er lukket ned for borgerne og overholder naturligvis anbefalingen om at arbejde hjemme. Så der er kun tre medarbejdere i huset ad gangen til kritiske funktioner som at passe telefon og mail, aflevere bøger, behandle bøger og reservationer fra andre biblioteker, besvare mails og pakke og bringe poser ud. Alt foregår med handsker og mundbind på.

En bibliotekspose kan både bestilles til børn og voksne på hjemmesiden www.lemvigbibliotek.dk eller over telefonen på nummer 96 63 15 00 alle hverdage klokken 10-16.

Den bliver bragt ud efter en særlig køreplan, og man skal være hjemme om eftermiddagen til at tage imod den – her kan man også aflevere sine lånte ting. Alt det får man at vide i en mail, når man har bestilt sin pose.

Biblioteket oplyser i øvrigt, at man i lukkeperioden kan aflevere sine bøger m.v. i brevsprækken i indkørslen til gården i Skolegade. Dog kan tykke bøger ikke komme igennem, så dem skal man beholde, til biblioteket igen må åbne.

Der er ingen, der får bøder for ting, der skulle have været afleveret i lukkeperioden, og har man noget stående på reserveringshylden, har man også god tid til at hente det, når biblioteket åbner igen. Den foreløbige dato hedder 4. januar, men den kan myndighederne vælge at udskyde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce