Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lemvig-dreng har store forventninger til sin fjerde roman

Ole Mollerup Rytter debuterede som forfatter i 2015 med "At blive født var min første fejl". Nu er han klar med sin roman nummer fire. Arkivfoto: Hans Petersen
Ole Mollerup Rytter - der stammer fra Lemvig og i dag bor i Aarhus - udgiver nu sin fjerde roman, "Livets små genvordigheder". Hans hustru, Lis Rytter, udgiver også en roman, og de håber at kunne holde foredrag som forfatterpar.

Lemvig/Aarhus: Lis og Ole Mollerup Rytter i Aarhus går og glæder sig i disse dage. De udgiver nemlig begge en ny bog 13. december på forlaget Mellemgaard, og de er naturligvis spændte på, hvordan bøgerne bliver modtaget.

76-årige Ole Mollerup Rytter er født og opvokset i Lemvig. Han flyttede som nyudlært murersvend fra Lemvig til Aarhus i 1967. Da han for efterhånden en del år siden forlod arbejdsmarkedet, gik han i gang med at skrive, og den nye roman - "Livets små genvordigheder" - er hans fjerde bog.

- Jeg har altid læst meget og ligeledes haft interessen for at skrive. Men det var først, da jeg stoppede som murersvend, at jeg følte, at jeg havde tiden til at skrive, siger Ole Mollerup Rytter, der beskriver sig selv som en af Lemvig Biblioteks flittigste brugere, da han boede i barndomsbyen.

Annonce

"Livets små genvordigheder" byder på masser af dramatik. Embedsmanden Markus og hans hustru flytter fra København til Aarhus som led i regeringens udflytningspolitik. Markus ryger ind i problemer, da en uvelkommen gæst fra hans fortid formørker hans sind.

Hans medfølgende, regnskabskyndige hustru forstår helt anderledes godt at leve sig ind i den nye livsform. Hun laver blandt andet regnskab for deres nye, skrupelløse bekendte, hvor det handler om narko- og menneskesmugling til bordeldrift. Det får fatale følger, da hun svigter den forkerte persons tillid.

Der sker en masse

- Mine to første bøger var krimier og noget barske i det. Den tredje bog var mere stille og rolig. Denne gang er det stadig lidt mere afdæmpet i forhold til mine to første bøger, men der sker en masse i bogen, siger Ole M. Rytter.

Hans første bog, "At blive født var min første fejl", solgte pænt.

- Jeg tjente lidt på min første bog, mens det ikke gik helt så godt for nummer to og tre. Jeg har dog store forventninger til min nye bog. Jeg synes, at bogen er mere professionel end de forrige, og det skyldes formentlig, at jeg har fået en vis erfaring i at skrive, siger Ole M. Rytter.

Annonce

Støttet af fond

I dag betaler mange forfattere selv for udgivelsen af deres bøger, men Ole M. Rytter skal ikke selv have penge op af lommen. Hans udgivelser er nemlig alle blevet støttet af Velux Fonden, der har en pulje til "aktive ældre". Det er forlaget, der søger om tilskuddet.

"Livets små genvordigheder" er trykt i 800 eksemplarer.

Lis Rytters nye roman hedder "Fordømmelsen". Handlingen foregår i en lille, sammenspist by, hvor beboerne både tiltrækkes og skræmmes af hende den nye indbygger - hende den fremmede, hvorom rygterne går, at hun kan noget mystisk, som det er bedst at holde sig på afstand af.

Lis Rytter er tidligere sygehjælper, og det er hendes bog nummer to.  Hun er foredragsholder om "positiv tænkning", clairvoyant håndlæser og syngepige.

- Vi vil forsøge at komme ud og holde foredrag som forfatterpar. Indtil videre skal vi holde et fælles foredrag i Odder, siger Ole M. Rytter, der stadig genser barndomsbyen, når han besøger sine forældres gravsted på Lemvig Kirkegård.


Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bio-Huset har solgt 40 procent færre billetter på grund af corona-nedlukning

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nørlems sognepræst fylder 60 år: Københavneren der faldt for det vestjyske

Annonce
Lokalavisen Lemvig

FLAG Vestjylland er igen klar til at støtte maritime projekter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Mozarts Requiem er udsat til efteråret

Lokalavisen Lemvig

Bovbjerg Fyr genåbner med kunstudstilling

Lokalavisen Lemvig

Stærke kvinder, fodbold og gode historier

Lokalavisen Lemvig

Apotekeren i Lemvig: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde

Lokalavisen Lemvig

Klassisk musik kombineret med lettere jazz

Lokalavisen Lemvig

Corona rammer populær revy: Bliver skubbet med et år

Lokalavisen Lemvig

Hør om årets bedste bøger på Lemvig Bibliotek

Lokalavisen Lemvig

Søfestival ændrer program efter afbud: Ud med Johnny, ind med Poul

Lokalavisen Lemvig

Dansk romantisk komedie blandt ugens film

Lokalavisen Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Annonce