Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lemvig har særlige kendetegn i trafikken

Havnegade er en af de steder i Lemvig, hvor det kan være svært at navigere i trafikken. Kørelærer Thomas Bruun fortæller om trafikken her og andre steder i byen. Foto: Jesper Lundsgaard
Hvor kan det være svært at navigere i trafikken i Lemvig. Vi tog på en tur med en kørelærer, der fortæller om de steder, man skal være opmærksom i byen.
Annonce

Lemvig: Alle byer har deres specielle steder, hvor man som bilist møder udfordringer, der er særlige.

Sådan er det også i Lemvig. Her har Thomas Bruun, der er kørelærer i Lemvig Køreskole, specielt bidt mærke i, at der er en del steder med højre vigepligt.

- Der er ikke mange byer i Lemvigs størrelse, der har så mange steder med højre vigepligt. Jeg vurderer, der nok er mindst lige så mange steder med højre vigepligt i Lemvig, som man kan finde i Thisted, siger 48-årige  Thomas Bruun, der er født og opvokset i Lemvig.

Han har 12 års erfaring som kørelærer, og gennem årene har han forklaret masser af bilister om højre vigepligter, kørsel i rundkørsler betydningen af forskellige vejskilte og de øvrige teoretiske praktiske ting, man skal kende for at kunne erhverve sig et kørekort.

Generelt kalder han Lemvig for en "simpel" by at køre i, men alligevel har byen sine særlige kendetegn.

- Lemvig er en langsom by at køre i, hvor det er bedst at komme langt ned i gearene. Den er speciel ved de forholdsvis mange smalle gader samt bakkerne omkring byen. Det er med til at den har noget andet at byde på rent køremæssigt end andre byer. Til gengæld mangler den nogle af de flersporede veje, hvor man blandt andet kan øve den rette placering på vejbanen, siger Thomas Bruun.

Annonce

Udfordringer uden for byen

Han peger også på, at der også kan være udfordringer, når man kommer uden for byzonen. Her er det især de lange, lige landeveje, der kan være med til at skabe problemer.

- Det er generelt for hele det område, Midt- og Vestjyllands Politi dækker. De lange lige landeveje kan være indbydende til at sætte farten op  i vores område, hvor der er forholdsvis mange kilometer vej i forhold til indbyggertallet. Men bare 20 kilometer mere i timen i hastighed kan gøre en stor forskel, hvis man skal reagere på noget uventet, siger han.

Thomas Bruun fortæller, at hvis man som bilist fordobler sin hastighed, vil bremselængden blive fire gange så lang, lige som at tiden til at reagere vil være mindre, jo hurtigere man kører.

- Desuden har uopmærksomhed også en stor betydning. Hvis der tikker en besked ind på telefonen, kan det være fristende at besvare den. Men gør man det, fjerner man også blikket fra vejen, og det kan være farligt, siger kørelæreren.

Sammen med Lokalavisen har Thomas Bruun taget en køretur rundt i Lemvig for at se nærmere på nogle af de steder i byen, der kan være med til at give forskellige udfordringer som bilist i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce