Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lemviger ser et hul i markedet: Åbner sit eget knivsliberi

Lars Buus Hansen har arbejdet som kok i 30 år, og han kender vigtigheden af skarpe knive. Nu åbner Sliberiet-Lemvig. Pressefoto
Lars Buus Hansen går ned i tid som kok hos Slagter Mortensen for at åbne sit eget knivsliberi på hjemadressen. Han har investeret i moderne udstyr, der sikrer en skånsom slibning.

Lemvig: Ved overgangen til 2022 åbner Lars Buus Hansen sin egen virksomhed, Sliberiet-Lemvig. Det sker på hjemadressen Emilielystvej 47 i Lemvig.

Her tilbyder han professionel slibning af alle typer knive, værktøj og haveredskabet til både private og erhvervskunder. De kan indleveres på adressen og afhentes efter udført arbejde, og det kan også foregå via pakkepost, hvis man foretrækker det.

Lars Buus Hansen er til dagligt kok hos Slagter Mortensen i Lemvig, og her går han ned på en arbejdsuge på 30 timer for at kunne få tid til sit nye firma.

Annonce

- Jeg har arbejdet som kok i 30 år - de seneste 10 år hos Slagter Mortensen - og jeg kan godt mærke, at det er fysisk hårdt at være kok. Jeg har brug for at trappe lidt ned. Samtidig kan jeg konstatere, at der er et hul i markedet i forbindelse med knivslibning. I dag er der f.eks. restauranter i det vestjyske, der sender deres knive til slibning i København, siger Lars Buus Hansen.

Han kender selv alt til vigtigheden af ultraskarpe knive.

Arbejdsglæde og sikkerhed

- Det er altafgørende, at knivene er ultraskarpe. Dels for arbejdets finish, men bestemt også for arbejdsglæden og sikkerheden, siger Lars Buus Hansen og tilføjer:

- Du kender det helt sikkert: Kniven vil ikke "bide" og glider bare af tomaten, kålen eller kyllingen. Det er enormt frustrerende, det forsinker madlavningen, og sidst men ikke mindst er det farligt for dine fingre.

Lars Buus Hansen har investeret i nyt, moderne udstyr, så han kan udføre en professionel slibning efter de nyeste teknikker. Det sker dels på langsomt roterende diamantsten og dels via vådslibning og håndslibning på japanske vådslibesten.

- Det gør, at knivene bliver uhyre skarpe, og ved brug af denne metode bliver knivenes stål ikke unødigt opvarmet med efterfølgende risiko for, at de kan miste deres hårdhed og hærdning. Afslutningsvis poleres æggen på en lædervalse/læderstrop med en særlig honing-pasta, der giver en skarphed, du vil opleve som bedre, end da kniven var ny, siger Lars Buus Hansen.

Det betyder samtidig, at han undgår at slibe mere stål væk end allerhøjst nødvendigt. Dermed skulle knivene gerne kunne holde i mange år.

Annonce

Gamle knive får nyt liv

- Gamle knive får dermed nyt liv. Det er mere bæredygtigt fremfor at smide dem ud og købe nye, og samtidig sparer du mange penge ved at genopslibe dine knive, siger Lars Buus Hansen.

Han vil som lokal fagmand gerne yde en god service, og det sker blandt andet ved, at man også har mulighed for at aflevere sine knive - der skal være pakket ind i viskestykker med elastikker omkring - i en videoovervåget boks på Lars Buus Hansens hjemadresse. Her skal man lige huske at vedlægge en seddel med navn og mobilnummer. Og adresse, hvis knivene skal sendes retur i stedet for at blive afhentet.

Det er Lars Buus Hansens plan at være hjemme hver fredag for at slibe knive, og så kan aftener og weekender tages i brug efter behov.

Lars Buus Hansen håber at få fodfæste på markedet, og priserne... ja, de skulle efter sigende også være skarpe.Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bio-Huset har solgt 40 procent færre billetter på grund af corona-nedlukning

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nørlems sognepræst fylder 60 år: Københavneren der faldt for det vestjyske

Annonce
Lokalavisen Lemvig

FLAG Vestjylland er igen klar til at støtte maritime projekter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Mozarts Requiem er udsat til efteråret

Lokalavisen Lemvig

Bovbjerg Fyr genåbner med kunstudstilling

Lokalavisen Lemvig

Stærke kvinder, fodbold og gode historier

Lokalavisen Lemvig

Apotekeren i Lemvig: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde

Lokalavisen Lemvig

Klassisk musik kombineret med lettere jazz

Lokalavisen Lemvig

Corona rammer populær revy: Bliver skubbet med et år

Lokalavisen Lemvig

Hør om årets bedste bøger på Lemvig Bibliotek

Lokalavisen Lemvig

Søfestival ændrer program efter afbud: Ud med Johnny, ind med Poul

Lokalavisen Lemvig

Dansk romantisk komedie blandt ugens film

Lokalavisen Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Annonce