Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lemvigs butikker har åbent to ekstra påskedage

Dette foto er taget torsdag. Det bliver senere afsløret, hvad disse to indpakninger på Torvet i Lemvig gemmer - det skulle efter sigende have noget med både børn og påske at gøre. Foto: Allan Damgaard
I Lemvig har hovedparten af butikkerne for første gang åbent to ekstra påskedage, mens Thyborøns butikker som sædvanligt holder åbent i påsken.

Lemvig/Thyborøn: Hvis man ønsker at komme ud at handle i påskedagene, så er mulighederne rent lokalt øget betragteligt i år.

Lemvigs butikker holder nemlig for første gang åbent i påskedagene. Normalt har de selvfølgelig åbent påskelørdag, men i år har de valgt også at holde åbent skærtorsdag og langfredag, der er henholdsvis den 1. og 2. april.

Disse to helligdage er der åbent kl. 11-15, mens åbningstiden om lørdagen hedder kl. 9.30-14.

- Der er to grunde til den udvidede åbningstid i påsken for Lemvigs butikker. Dels vil de gerne sprede handlen ud på flere dage på grund af risikoen for coronasmitte, og dels har de selvfølgelig brug for noget omsætning efter den lidt over to måneder lange nedlukning, siger Mai Lindgaard, der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune.

Det er hovedparten af Lemvigs butikker, der har tilsluttet sig den udvidede åbningstid i påsken. I skrivende stund er 31 butikker med i den udvidede påskeåbning.

I Thyborøn er de handlende vant til at holde åbent i påskedagene, og butikkerne yderst på Harboøre Tange har også i år - ganske som de plejer - åbent alle dage på nær 2. påskedag, mandag den 5. april.

Annonce

Underholdning for børn

Skærtorsdag og langfredag vil der være underholdning for børn i Lemvigs gader. Der bliver ikke tale om et decideret arrangement - så vil man nemlig ikke kunne overholde forsamlingsforbuddet, så netop er øget til ti personer.

Der bliver i stedet tale om underholdning på udvalgte steder over for et udvalgt publikum - læs: Børn. Om torsdagen er det en ballonklovn, der sørger for at puste lidt liv i gaden, og om fredagen er de festlige indslag lagt i hænderne på Hr. Plys, der meget apropos disse tider disker op med et sprit af-show.

De yngste kan også selv være aktive. De kan bidrage med et påskeæg til det, der gerne skulle blive Vestjyllands største træ af påskeæg, og de kan aflevere et gækkebrev hos påskeharen med mulighed for at vinde påskeæg.

Begge ovennævnte dele foregår på Torvet i Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce