Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lemvigs handelschef er med i kritik af regering: Stop jeres opfordring til nethandel

Den lokale handels- og eventchef Mai Lindgaard er medunderskriver på brevet, der er sendt på vegne af 29 handelsbyer - det er blandt andre byer som Herning, Esbjerg, Thisted, Viborg og Silkeborg, der har skrevet under. Arkivfoto: Morten Stricker
Handels- og eventchef Mai Lindgaard er medunderskriver af åbent brev, hvor regeringen kritiseres for at opfordre folk til at handle på nettet frem for i de fysiske butikker.
Annonce

Lemvig: Handels- og eventchefen i Lemvig Kommune, Mai Lindgaard, er medunderskriver på det åbne brev, som en række handelschefer har sendt til regeringen og sundhedsmyndighederne.

I brevet - der er sendt på vegne af 29 handelsbyer - står der blandt andet:  "Derfor er det yderst kritisk, når I som regering og sundhedsmyndighed bruger en uhensigtsmæssig retorik om at handle på nettet fremfor i de fysiske butikker".

- Det var på pressemødet den 7. december, at politikere og myndigheder igen opfordrede folk til at handle på nettet frem for i de fysiske butikker. Men der er jo styr på restriktionerne i de fysiske butikker, og ved at opfordre til mere nethandel risikerer man jo bare, at der bliver kø ved udleveringssteder og pakkeshops, siger Mai Lindgaard.


I Lemvig Handel har vi ydermere valgt at genoptage den vareudbringning, som vi havde i foråret, hvis nogen ikke er tryg ved selv at komme ind i den fysiske butik.

Mai Lindgaard, handels- og eventchef i Lemvig Kommune


I brevet kan man også læse: "Detailhandlen og restaurationsbranchen har om nogen sikret at overholde de udstukne restriktioner med max antal kunder, mulighed for vask af hænder og/eller afspritning, brug af mundbind, holde afstand, skiltning og udvidede åbningstider".

- I Lemvig Handel har vi ydermere valgt at genoptage den vareudbringning, som vi havde i foråret, hvis nogen ikke er tryg ved selv at komme ind i den fysiske butik. Der er ikke så mange, der bruger den aktuelle vareudbringning, som det var tilfældet i foråret, og det er jo også et tegn på, at man er tryg ved selv at handle i de fysiske butikker, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Udenlandske webshops

Ifølge handelscheferne betyder retorikken med opfordring til mere nethandel, at handlen sendes ud af landet til store udenlandske webshops som Amazon, Zalando og Wish. "Det er vores samfundsøkonomi, der står på spil, når kunderne holder sig fra at handle lokalt i egen by", hedder det i brevet.

Når Mai Lindgaard er rundt i butikkerne i Lemvig og Thyborøn, så lyder meldingen, at kunderne er gode til at tage ansvar og hensyn til hinanden.

- Der er en positiv stemning i butikkerne, og mange butikker oplever, at handlen er mere jævn fordelt end tidligere år. Normalt er der nogle stille dage efter Black Friday, men sådan har det ikke været i år, siger Mai Lindgaard.

Hun oplever, at mange er bevidste om at handle lokalt.

- Men når der kommer sådan en udmelding om opfordring til mere nethandel, så vil der altid være nogen, der tænker, at de hellere må følge opfordringen, siger Mai Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce