Annonce
Lokalavisen Lemvig

Levende Hav laver aktiviteter hele sommeren på Lemvig Havn

Kutteren Anton er organisationen Levende Havs vartegn. Den vil hele sommeren ligger i havnen i Lemvig. Pressefoto: Levende Hav
Lørdag klokken 11 vil organisationen være klar til at informere om havmiljø og lave aktiviter for både børn og voksne
Annonce

Lemvig: Landsforeningen Levende Hav vil sommeren igennem være en aktiv gæst på havnen i Lemvig. Allerede i denne uge ankommer foreningens vartegn, kutteren Anton, der bliver liggende i havnen frem til midten i august.

- Resten af ugen går med at stille op og gøre klar, men lørdag klokken 11 skal vi åbne, siger foreningens formand, Kurt Svennevig Christensen.

Landsforeningen, der forholder sig kritisk til både fiskeri og havmiljø, vil blandt opstille et telt ved Østershuset, hvor fra der vil være mange aktiviteter. Blandt andet kan man høre om formidlingsprojektet "Knurhanen og Hønen", hvor børn og unge med forældre kommer i kontakt med livet i havet, også via under- og overvands droner, der bliver fanget krabber og tilberedt krabbesuppe og meget andet. Der vil være udstillinger og workshops om tabte fiskeredskaber, høfde 42, Jyske Rev og dets råstoffer, Limfjorden nu og i fremtiden.

Annonce

Nødprogram

Selv om der således er mange aktiviteter, er det på grund af corona-situationen et nødprogram, der er stillet på benene.

- Vi skulle have været rundt med Anton i hele landet med en aktivitet, vi kalder for "Kystens Parlament", men det kan vi ikke komme i gang med før næste år. Og så skulle vi jo lave noget andet, siger Kurt Svennevig Christensen.

Organisationen Levende Hav vil blandt andet bruge en såkaldtd Splashdrone til at lave undersøgelser i Limfjorden og på havet. Pressefoto: Levende Hav

Foreningen har igen fået hjemadresse i Lemvig Kommune, og derfor var det nærliggende at se på den vestlige del af Danmark i stedet. Og det gør man så frem til midten af august.

- En del af vore udstillinger er nok genbrugsudstillinger, da vi har fået ødelagt vores 2020-planer af voronaen. Vi vil stadig få behov for at tilpasse programmet løbende, da vi må tage de nødvendige hensyn til covid-19, forsamlingsforbuddet og så videre, siger Kurt Svennevig Christensen.

Annonce

Sejler ud

Blandt andet vil der blive nogle afbræk, da Levende Hav også skal bruge tid på at sejle og besøge høfde 42, Jyske Rev, finde såkaldte spøgelsesgarn (tabte og efterladte fiskeredskaber) med mere.

- Vi skal ud og finde ud af, hvad der foregår de forskellige steder, men samtidigt vil der være åben telt og aktiviteter på havnen, siger Kurt Svennevig Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce