Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lokale kunstnere udstiller på Tryghedshotellet

Kunstnergruppen Som Vinden Blæser består - set fra venstre - af: Lene Abildgaard Knudsen, Kirsten Bak Andersen, Mariane Majgaard, Gitte Klokker, Ane Wöhlk og Johanne Randen. Pressebillede
Den lokale kunstnergruppe Som Vinden Blæser udstiller på Tryghedshotellet i Lemvig. De er overbeviste om, at kunst har indflydelse på vores velbefindende.
Annonce

Lemvig: Den lokale kunstnergruppe Som Vinden Blæser udstiller i den kommende tid på Tryghedshotellet i Lemvig.

- Vi har personligt oplevet, hvor trist et rum kan være, når der ikke hænger noget på væggene. Vi er overbeviste om, at kunst har indflydelse på vores velbefindende – at der er noget at se på, noget at gå på opdagelse i, noget der kan optage vore tanker og stimulere vores fantasi, udtaler Som Vinden Blæser i en pressemeddelelse.

Gruppen har opsøgt Tryghedshotellet og spurgt, om de måtte hænge en udstilling dèr. Det bliver en lukket udstilling udelukkende til glæde for patienter, pårørende og personale.

Lene Abildgaard Knudsen fra kunstnergruppen, der også er formand for Billedkunstrådet i Ikast-Brande Kommune, fortæller, at hun i den sammenhæng ofte oplever, at institutionerne i kommunen lægger mærke til det, de får hængt op på væggene, og at de værdsætter det som et positivt input i deres hverdag. Hun har endog fået tilbagemelding om, at kunst på væggene i et mødelokale kan påvirke mødedeltagerne og dermed stemningen på mødet.

Som Vinden Blæser består af Gitte Klokker, Johanne Randen, Kirsten Bak Andersen, Lene Abildgaard Knudsen, Mariane Majgaard og Ane Wöhlk.

I deres vurdering af "kunstens betydning" henviser de til professor Regner Birkelund fra patientcentret for kræftbehandling på Vejle Sygehus. Han har blandt andet udtalt: "Æstetiske indtryk som et dejligt stykke musik har stor betydning for livsmodet og livsglæden hos patienter med alvorlige og livstruende sygdomme. Det giver tryghed og oplevelse af hjemmelighed. Modsat kan det øge nedtryktheden hos patienter, hvis alt omkring dem er helt hvidt og klinisk".

Regner Birkelund har forsket i og skrevet om æstetikkens betydning i sundhedsvæsnet.

Det er kunstnergruppens håb, at Tryghedshotellet fremover vil have mulighed for at få kunst på væggene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce