Annonce
Lokalavisen Lemvig

Luksus på menuen nytårsaften

Thomas Henriksen og eCastro har tralvt med at levere nytårsmenu'er ud af huset. Foto: Søren Palmelund

Flere og flere danskere tager den nemme løsning og henter nytårsmenuen hos den lokale slagter eller restaurant i stedet for at lave den selv. Hos eGastro er efterspørgslen efter den nemme og lækre menu også stigende: - Kunderne går efter luksus nytårsaften, siger medindehaver Thomas Henriksen

LOKALT: Nytårsaften skal være noget særligt. Menuen skal være lidt udover det sædvanlige og vinene skal være ekstra gode. Og så skal vi have tid til at nyde maden og selskabet. Derfor fravælger mange danskere tiden i køkkenet og køber en nytårsmenu ude i stedet for at kokkerere selv. Det kan mærkes hos de lokale restauranter og slagtere og andre, der leverer mad ud af huset. Nytåret er nemlig en travl tid - også i Lemvig.

- At bestille mad ude er ikke noget nyt; fænomenet har altid været der, men siden 2015 er det blevet mere og mere udbredt. 2015 var udgangspunktet for, at den gængse forbruger igen begyndte at mærke væksten, og frem til 2018 er det bare blevet mere og mere, siger Louise Byg Kongsholm, der er administrerende direktør hos pej gruppen, trendforsker og blandt andet chefredaktør på TID & tendenser.

Hun ser trenden med at købe en færdig nytårsmenu ude som en del af en af tidens store tendenser:

- Den generelle økonomiske vækst kombineret med det tidspres, mange oplever, får os til at vælge nemme og praktiske løsninger, så vi har tid til hinanden og til at være sammen, siger hun og peger på populære måltidskasser som endnu et eksempel.

- Der er aldrig før solgt så mange måltidskasser og der har aldrig før været så mange leverandører, som i dag. Fordi det er nemt; man har et kæmpe udvalg på nettet og man kan få det leveret lige til døren fra hele landet. Det samme gør sig gældende med stort set alle andre forbrugsvarer, lige fra hundefoder til kosmetik. Fordi vi er presset på tiden og så at sige putter 27 timer ind i de 24 timer, vi har til rådighed i døgnet, er vi nødt til at købe os til hjælp for at få det til at hænge sammen, siger hun.

Det er et stigende forbrug af serviceydelser, som eksempelvis børnepasning, vinduespudsning, rengøring og havehjælp, gode eksempler på. Ligesom vi spiser ude langt mere - og bestiller langt mere takeaway - end før 2015.

Til nytår vil vi gerne have luksus-mad. Foto: Søren Palmelund
Annonce

Tid og nærvær

- Fordi vi har økonomien, har vi også muligheden til at prioritere, hvad vi vil bruge vores tid på. Og nytårsaften gider vi da slet ikke bruge hele dagen i køkkenet - og samtidig stå og knokle i køkkenet igen det halve af aftenen og gå glip af festen. Vi vil have tid og nærvær. De to ting er alt for værdifulde til, at vi vil bruge vores tid i køkkenet. Og med det udvalg af nytårsmenuer, vi har adgang til i dag, kan man få den kvalitet, man ønsker. For det er endnu en tendens: Der er ikke blevet skruet ned på budgetterne, forbruget generelt er steget, og vi spiser dyrere mad og giver flere og dyrere gaver, forklarer Louise Byg Kongsholm.

Også hos eGastro, der har leveret nytårsmenuer ud af huset i alle de fem år virksomheden har eksisteret, oplever medindehaver Thomas Henriksen, stor interesse for nytårsmenuerne - og især de luksuriøse udgaver.

- Vi har stigende efterspørgsel på menuerne, og vi laver 400-500 nytårskuverter om året. I år har vi to forskellige, som er lavet i samarbejde med Nr. Vosborg: En med en starter og fire retter, og en med en starter og fem retter. For folk vil gerne have, at det skal være noget specielt denne aften. De vil ikke nøjes med tre retter med masser af sovs og kartofler. Det skal være luksus, gerne med flere små delikate retter, siger han.

Og så kan eGastro konstatere, at de menuer, som kan bringes lige til døren - og således ikke skal afhentes - er enormt populære. eGastro leverer nytårsmenuen i Aulum, Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing, Struer, Ulfborg og Vemb.

- Det siger lidt om, at man forventer lidt ekstra luksus nytårsaften: Maden skal leveres til døren og være ekstra spændende. Og så skal der være mad, man kan sidde længe over, lige som der gerne må være lidt lækkert til nytårstalen.

I år er der både svinekæber, okse og torsk på menuen fra eGastro, for selvom det skal være luksus og delikat, forventer kunderne også klassikere som oksekød og fisk i menuen.

- Jeg tænker, at det hænger sammen med at man i julen spiser masser af fjerkræ og gris, så nu trænger man til noget andet. Og det skal selvfølgelig være nemt at gå til, så alt er tilberedt og skal bare varmes.

Nemt og luksus.

Bestilling via nettet og eCastro går letog ubesværet. Foto: Søren Palmelund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Nu er dagen fuld af sang

Annonce