Annonce
Lokalavisen Lemvig

Lyserød Lørdag indbragte 51.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse i Lemvig

I Lemvig kunne man blandt andet fiske badeænder i det nye vandkunstværk Iris og støtte Kræftens Bekæmpelses Støt Brysterne-kampagne. Arkivfoto: Allan Damgaard
En lang række tiltag i primært Lemvig og Thyborøn i forbindelse med Lyserød Lørdag gav sammenlagt 51.041 kroner til Kræftens Bekæmpelse i Lemvig. Formanden er rørt over opbakningen.
Annonce

Lemvig/Thyborøn: - Det er jo helt vildt, at vi har nået så højt et beløb. Det er mange forskellige tiltag, der er årsagen til det, siger formanden for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig, Anne Lund.

Det drejer sig om Lyserød Lørdag, hvor man bakker op om Kræftens Bekæmpelses Støt Brysterne-kampagne.

I år indbragte Lyserød Lørdag 51.041 kroner til Kræftens Bekæmpelse i Lemvig. Penge, som foreningen sender videre til landsorganisationen, så der kan forskes i at bekæmpe blandt andet brystkræft.

- Årets indsamlede beløb er cirka fem gange højere end sidste år, og det er virkelig imponerende med alle de forskellige tiltag, der har været, siger Anne Lund.

Hovedparten af aktiviteterne fandt sted i Lemvig og Thyborøn, og det var blandt andet Lemvig Handel og Thyborøn Handel, der bakkede op om den gode sag.

- Flere gange i forløbet er jeg blevet rørt over den opbakning, der har været fra så mange sider, siger Anne Lund.

De fleste af aktiviteterne kunne gennemføres, selv om Kræftens Bekæmpelses Lemvig-afdeling måtte aflyse særtoget fra Lemvig til Thyborøn med stop i Harboøre på grund af corona-restriktionerne.

Annonce

Klædt i lyserødt

Lemvigs gågader var klædt i lyserødt i uge 40, der sluttede med Lyserød Lørdag den 3. oktober. Butikkerne havde købt "pynte-pakker" med blandt andet lyserøde balloner og på den måde støttet den gode sag. I Thyborøn gav butikkerne 10 procent af lørdagens omsætning til Støt Brysterne-kampagnen.

- I Thyborøn var der ingen diskussion om, hvorvidt det var en god idé eller ej. Butikkerne var bare med på ideen med det samme, siger Mai Lindgaard, der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune.


I Thyborøn var der ingen diskussion om, hvorvidt det var en god idé eller ej. Butikkerne var bare med på ideen med det samme.

Mai Lindgaard, handels- og eventchef i Lemvig Kommune


I Lemvig havde butikkerne skænket gevinster til fiskeriet efter badeænder i det nye vandkunstværk Iris.

Hun tilføjer, at det er flot, at der kan skabes så flot en lokal opbakning til en landsdækkende kampagne.

Skal man nævne nogle af de enkelte arrangementer, så var der støtte fra Iskunsten i Thyborøn, Nr. Nissum Håndbryg, Vestjysk Sports- og Terrænrideklub og Klinik for Fodterapi i Lemvig.

Lyserød Lørdag finder næste år sted den 9. oktober, og her er der igen planer om et højt aktivitetsniveau.

Anne Lund tilføjer, at hun gerne vil rose Lokalavisen for at bringe artikler om Lyserød Lørdag.

- Det er med til at synliggøre kampagnen, siger Anne Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce