Annonce
Lokalavisen Lemvig

Mere streetfood på Lemvig Havn - til Thyborøn ugen efter

Festivalchef Kristian Andersen og handels- og eventchef Mai Lindgaard foran det areal på havnen i Lemvig, hvor der i slutningen af juli vil være et stort madmarked. Foto: Allan Damgaard
Nørre Nissum-drengen Kristian Andersen er festivalchef hos Mad & Marked Management, der i slutningen af juli laver madmarkeder i Lemvig og Thyborøn
Annonce

Lemvig/Thyborøn: I øjeblikket er der en enkelt streetfood-bod på havnen i Lemvig, og den er ganske velbesøgt, når sommeren skinner på vestkysten.

I nær fremtid bliver der skruet op for streetfood-aktiviteterne på havnen i Lemvig. Her rykker Mad & Marked Management nemlig ind med fem såkaldte food-truckers på Lemvig Havn. Altså fem nye boder, der bliver placeret på arealet ved de orange skulpturer/legeredskaber.

Nørre Nissum-drengen Kristian Andersen er festivalchef hos Mad & Marked Management og tilknyttet firmaets Aarhus-afdeling. Der er desuden en afdeling i København.

Kristian Andersen er den direkte årsag til, at streetfood-boderne rykker ind på Lemvig Havn og ugen efter dukker op i Thyborøn i forbindelse med afløseren af Fiskedagen, "Thyborøn går i fisk".

- Vi har lavet madmarkeder i f.eks. Holstebro og Herning med stor succes, og nu vil vi gerne afprøve konceptet i mindre byer, hvor vi så kommer med et mindre setup. Her er Lemvig en oplagt mulighed. Dels fordi jeg kender Lemvig, og dels fordi det er en by med mange turister om sommeren, siger Kristian Andersen, der bor i Aarhus.

Han tog kontakt til Lemvigs handels- og eventchef Mai Lindgaard, og hun var straks med på ideen.

Torsdag den 23. juli rykker de fem boder ind på havnen i Lemvig. Her vil de være til og med tirsdag den 28. juli. Onsdag den 29. juli er streetfood-folket på plads i Thyborøn - søndag den 2. august er sidste dag i Thyborøn.

Annonce

Bøfsandwich og thaimad

Der vil være mulighed for at indtage forskellig slags mad. Her i skrivende stund har Kristian Andersen ikke det fulde overblik over de boder, man kan glæde sig til.

- Der bliver en bod med vegansk mad. Det er et par fra Fyn, der står for det. Så kommer der er en bod med "Danmarks bedste bøfsandwich". Jeg mener, at det var i 2017, at de blev hædret for landets bedste bøfsandwich. Desuden bliver der en truck med thaimad. Det er de tre, der i øjeblikket er på plads. Desuden bliver der formentlig én med pandekager, siger Kristian Andersen.

Det ligger til gengæld fast, at der  ikke kommer en bod med fisk. Det har handels- og eventchef Mai Lindgaard nedlagt veto imod.

- I Lemvig og Thyborøn har vi i forvejen meget fokus på fisk. Derfor skal det være noget andet, man kan opleve til vores madmarkeder, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Streetfood-stemning

Samtidig bliver der stemning a la streetfood-festival på havnearealet i Lemvig. Der bliver lyskæder og vimpler, og der bliver aktiviteter for børnene. Lyskæderne kommer for alvor til sin ret om aftnen, hvor der vil være en bar, der har åbent.

Mad & Marked Management, der har afdelinger i København og Aarhus, vil skabe streetfood-stemning i både Lemvig og Thyborøn. Pressebillede

Der vil blive plads til omkring 250 ved det midlertidige madmarked.

Mai Lindgaard mener ikke, at et madmarked vil gå ud over restauranter og spisesteder i Lemvig og Thyborøn.


Madmarkeder er populære og tiltrækker mange folk, så derfor vil det kun styrke det eksisterende.

Mai Lindgaard, handels- og eventchef


- Madmarkeder er populære og tiltrækker mange folk, så derfor vil det kun styrke det eksisterende, siger Mai Lindgaard.

Annonce

Det er populært

Hun har et bud på, hvorfor streetfood er populær.

- Vi spiser oftere ude, end vi gjorde tidligere. Nogle gange skal det være på en restaurant med fin dug og det hele. Andre gange skal det være ude i det fri ved træborde og sammen med nogen, vi ikke kender, siger Mai Lindgaard.

28-årige Kristian Andersen, der har gået på HF i Nørre Nissum og er uddannet serviceøkonom, har beskæftiget sig med events i mange år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nu bygger vi bro

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce