Annonce
Lokalavisen Lemvig

Modefrisør Trine Wilholm: Lange arbejdsdage venter forude

På dette arkivfoto fra sidste forår har Trine Wilholm og hendes medarbejdere netop genåbnet salonen efter en nedlukning. Nu glæder de sig til at komme i gang igen efter den seneste, lange nedlukning. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Tirsdag den 6. april må landets frisører åbne igen, og hos modefrisør Trine Wilholm i Lemvig venter der nogle lange arbejdsdage, når kunderne skal af med coronahåret.

Lemvig: Nu kan man endelig komme af med coronahåret. Tirsdag den 6. april åbner landets frisører igen, og det er der sikkert mange, der har set frem til.

Spørgsmålet er så, hvornår man kan få en tid, når alle på mere eller mindre samme tid har behov for at aflægge frisøren en visit. Eller hvor lang køen bliver foran de saloner, hvor der ikke er tidsbestilling.

Hos modefrisør Trine Wilholm i Lemvig kan indehaveren og de fem medarbejdere se frem til nogle lange arbejdsdage, når frisørerne åbner igen.

- Vi kommer ikke til at gå på kompromis med den tid, vi sætter af til hver kunde - det er én time til kvinder og tre kvarter til mænd. Til gengæld kommer vi til at arbejde længere - formentlig fra kl. 8 til kl. 19 seks dage i ugen, siger Trine Wilholm.

Hun håber, at kunderne vil respektere kravet til f.eks. en negativ coronatest, der højest må være 72 timer gammel.

Annonce

Et puslespil

- Ellers bliver det endnu sværere for os at få puslespillet med tiderne til at gå op. Hvis en kunde ikke har en negativ test, så kan vi ikke bare få en anden kunde ind med få timers varsel - vedkommende skal jo have en negativ test, siger Trine Wilholm.


Mange af kunderne har måske fået aflyst tre tider, så det er klart, at vi mangler indtjening.

Trine Wilholm, indehaver af frisørsalon


Hun er ikke så meget for, at hun og personalet skal til at være en slags sundhedspoliti i forhold til at tjekke coronapasset.

- Men det gør vi selvfølgelig gerne, fordi vi virkelig har behov for at komme i gang igen. Mange af kunderne har måske fået aflyst tre tider, så det er klart, at vi mangler indtjening, siger Trine Wilholm.

Annonce

Ringer rundt

Hun forventer, at der rent online først kan bookes tider til maj.

- Vi har 500-600 kunder, som har fået aflyst en eller flere tider, som vi nu er i gang med at ringe rundt til for at finde en ny tid, siger Trine Wilholm.

Hun havde i slutningen af 2020 en elev, der blev udlært - med en flot bronzemedalje for sit svendestykke - og vedkommende er nu blevet ansat som assistent.

- Det er dejligt, at hun har sagt ja til at fortsætte hos os, nu hvor der bliver ekstra travlt, siger Trine Wilholm, der samtidig har en medarbejder, der er gået på barsel.

Da frisørerne åbnede efter corona-nedlukningen sidste forår, lavede Trine Wilholm adskillige ændringer i sin salon i Østergade, så de nye retningslinjer kunne overholdes. Det blev blandt andet længere mellem pladserne og f.eks. plexiglas mellem pladserne til hårvask.

Desuden blev frokostrummet indrettet til en klippeplads, så der fortsat er seks klippepladser i salonen. Samtidig blev frokostrummet flyttet ud i et lokale i baggården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce