Annonce
Lokalavisen Lemvig

Museet for Religiøs Kunst: Nyt lys på gamle billeder forstærker oplevelsen

Karl Anders Kvist (nummer tre fra venstre) fra Jysk Energis sponsorpulje var mødt op for at overrække de 40.000 kroner til Museet for Religiøs Kunsts bestyrelse, der set fra venstre er Karsten Hjort Larsen, formand Merete Nørby, Erik Bitsch, Kim Eriksen, Heidi Krejberg og Conny Jensen. Pressebillede

Lemvig: Museet for Religiøs Kunst i Lemvig har modtaget en donation på 40.000 kroner til nye lamper fra Jysk Energis sponsorpulje.

- Lys er ikke bare lys, og slet ikke når man har med kunst at gøre. Det har derfor længe været et stort ønske for os at skifte de gamle lamper i museets store Kaalund-sal ud, fortæller museets direktør, Christine Løventoft.

Salen har tidligere været benyttet til skiftende særudstilling, hvorfor værkerne kun var udsat for lys i kortere perioder, men siden årsskiftet har museet haft en permanent udstilling med museets værker, herunder nogle af Bodil Kaalunds akvareller.

Netop akvareller, der er malet på papir, er meget sårbare overfor lys, så museet har skullet vælge mellem at udsætte billederne for stærkt nedbrydende lys eller sætte svage glødepærer med gulligt lys i de gamle lamper.

Behovet for nye dæmpbare lamper med høj farvegengivelse har derfor været presserende af hensyn til både publikums kunstoplevelse og af hensyn til værkernes sikring for fremtiden. Det er nu blevet muligt takket være ovennævnte donation.

- De nye energibesparende lamper kan indstilles individuelt til hvert enkelt kunstværk, og museets udstillingshold er blevet overraskede over, hvor stor positiv effekt det har for oplevelsen af værkerne, siger Christine Løventoft.

Detaljer på værker, som før kunne være svære at se, står nu tydeligt frem, og guldet i Alexander Tovborgs dåbefont stråler på en ny måde.

Den nye belysning åbner op for, at museet med en permanent udstilling kan arbejde mere langsigtet med sine formidlingstilbud, herunder opbygning af en skoletjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce