Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nørre Nissum-komponist har 11 melodier med i den nye Højskolesangbogen

Erik Sommer fra Nørre Nissum er gået fra syv til 11 melodier i Højskolesangbogen, og han glæder sig til at kigge nærmere på de i alt 151 nye sange i den populære sangbog. Arkivfoto
Erik Sommer fra Nørre Nissum har skrevet melodier til 11 sange i den nye Højskolesangbogen, mens både Lars Busk Sørensen og Jesper Kallesøe fra Lemvig har skrevet tekster til i alt seks sange.
Annonce

Nørre Nissum/Lemvig: Den nye Højskolesangbogen blev sendt på gaden torsdag den 12. november, og der er i høj grad et lokalt islæt i den populære sangbog.

Erik Sommer fra Nørre Nissum er en af de nulevende komponister, der har flest melodier med.

Og rent faktisk er der kommet endnu flere melodier af Erik Sommer med i den 19. udgave af Højskolesangbogen. Han er nemlig gået fra syv til 11 melodier.

- Det er jeg meget glad for. Jeg betragter det som et stort skulderklap og en anerkendelse af det, jeg laver. Det er jeg ydmyg over for, siger Erik Sommer, der tidligere har været musiklærer på Nørre Nissum Seminarium og forstander for Seniorhøjskolen i Nørre Nissum.


Jeg betragter det som et stort skulderklap og en anerkendelse af det, jeg laver.

Erik Sommer, komponist


Den nye Højskolesangbogen tæller 601 sange. Der er 122 sange, der er røget ud, mens der er kommet 151 nye med.

To sange - som Erik Sommer har komponeret melodien til - er røget ud af Højskolesangbogen, mens der således er kommet seks nye Erik Sommer-melodier med.

Den nye Højskolesangbogen blev udgivet den 12. november, og her spillede Erik Sommer i Lemvig Boghandel for at gøre reklame for den 19. udgave af den populære sangbog. Indehaveren af Lemvig Boghandel, Lisbeth Nielsen, overrækker her en kasse af de nye sangbøger til Inge Marie Andersen fra Hygum. Lemvig Boghandel får i alt 1000 eksemplarer hjem af Højskolesangbogen. Foto: Allan Damgaard

Alle må sende fem nye sange ind til sangbogsudvalget, og det har Erik Sommer også gjort.

- Tre af mine indsendte sange kom med i den nye udgave, og så har jeg skrevet melodier til tre andre sange, som andre har sendt ind og fået antaget, siger Erik Sommer, der har "Du som har tændt millioner af stjerner" som sin mest kendte sang i Højskolesangbogen.

Annonce

100 procent lokal sang

Blandt sangbogens nye sange er én, der er 100 procent lokal. Altså hvor både tekst og melodi er skrevet og komponeret lokalt. Det er "Der findes en frihed". Her har Jesper Kallesøe fra Lemvig skrevet teksten, mens Erik Sommer står bag melodien. Sangen blev oprindeligt skrevet til Nørre Nissum Seminariums 100 års jubilæum i 1992.

Jesper Kallesøe har nu to sange med i Højskolesangbogen. Foruden den overnævnte drejer det sig om "Kend dig selv", der også har en relation til seminariet i Nørre Nissum. Her er det også Erik Sommer, der har komponeret melodien.

Salmedigteren Lars Busk Sørensen fra Lemvig har fire sange med i den nye Højskolesangbogen - det er blandt andre "Uberørt af byens travlhed", der også findes i Salmebogen.

Den tidligere organist ved Lemvig Kirke Erling Lindgren - der i dag bor i Aarhus - er også rigt repræsenteret med melodier i "Den Blå".

Annonce

Vil skabe en vis debat

Erik Sommer glæder sig til at studere den nye Højskolesangbogen.

- Det skaber altid en vis debat, når nye sange kommer med, og ikke mindst når gamle sange ryger ud. Sangbogsudvalget opfordrede til, at de nye sange skulle handle om verden i dag - om demokrati, klima og fællesskab. Det er sange, der gerne skulle gøre os klogere. Jeg glæder mig til at kigge nærmere på de nye sange, siger Erik Sommer.

Han er ofte ude at holde foredrag om Højskolesangbogen. Det har han ikke været de seneste måneder på grund af coronakrisen.

- Men nu kan jeg mærke, at der igen kommer en efterspørgsel på foredrag. Det virker til, at der er en stor interesse for den nye Højskolesangbogen, siger Erik Sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce