Annonce
Lokalavisen Lemvig

Klimatorium danner rammen: Nationalt klimatopmøde i Lemvig

Englænderen Ken Webster forsker blandt andet i bæredygtighed, når der skal tænkes økonomi og samfundssystemer. Pressefoto: Klimatorium
Danske og internationale eksperter giver deres bud på f.eks. klimatilpasning, bæredygtighed, grøn omstilling, cirkulær økonomi og naturressourcer. Det sker på  klimatopmødet ”Kend din fremtid 2050”
Annonce

Lemvig: Både danske og internationale eksperter vil komme med indlæg, når Klimatorium onsdag den 19. august holder klimatopmøde.

Emner som klimatilpasning, bæredygtighed, grøn omstilling og flere andre vil komme til debat på mødet, som Klimatopmøde er ved at tilrettelægge. Mødet holdes som et webinar, der samtidigt bliver optakt til den officielle åbning af Klimatorium på havnen i Lemvig torsdag den 20. august og Børnenes Klimamøde fredag den 21. august.

Annonce

Tænk anderledes

Englænderen Ken Webster indleder klimatopmøde med oplægget ”tænk anderledes”. De fleste eksperter og folk med indsigt i klimaændringer er enige om, at der skal tænkes nyt og tænkes anderledes, hvis der skal findes holdbare løsninger på de mange klimaproblemer, alle står overfor.

Ken Webster er en internationalt anerkendt forsker med fokus på  bæredygtighed, når der skal tænkes økonomi og samfundssystemer. Gennem sit arbejde og forskning er han en af de drivende kræfter i at sætte cirkulær økonomi på den internationale dagsorden.

Annonce

Klimapartnerskaber

Grøn omstilling kræver dialog og samarbejde mellem mange aktører. Tre eksperter vil give deres bud på gode og mulige løsninger, når man skal skabe samarbejde på tværs af borgere, kommuner og erhvervsfolk. Det bliver taget op i anden session med udgangspunkt i, at Danmark skal reducere udledningen af CO2 og andre drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Annonce

Genbrug

Hvis klodens ni milliarder mennesker skulle leve og forbruge som danskerne, har vi brug for to jordkloder ekstra. Derfor gælder det om at tage vare på klodens knappe ressourcer med genbrug eller cirkulær økonomi. Det afgørende er, at produktion og forbrug tænkes cirkulært, så alle dele af et produkt kan genbruges og mindst muligt går til spilde. Tre eksperter kommer med forslag til, hvordan cirkulær økonomi bliver effektiv.

Annonce

Transport

Mennesker er mere mobile end nogen sinde tidligere. Vi flytter og transportere os selv og varer hele tiden, men det belaster både miljø og klima. Fire eksperter giver derfor deres bud på, hvordan ny teknologi kan hjælpe og i hvor høj grad, vi har brug for at ændre livsførelse og måske blive mere stationære.

Annonce

Tilpasning til naturen

Samarbejde på tværs af faggrænser, mellem forskellige erhverv og over kommune- og landegrænser er en nødvendighed, hvis regeringens og FN’s klimamål skal nås. Fem eksperter vil derfor sidst på dagen give bud på nye organisationsformer og arbejdsprocesser, hvor helhedsløsninger hele tiden er målet for at tilpasse os klimaet og naturen.

Topmødets mange oplæg krydres med debatter mellem oplægsholder og deltagere, der kan kommentere og stille spørgsmål. Dagen rundes af med opsamling og anbefalinger til politikere og andre beslutningstagere. Dagens gang ledes af moderator Kristian Ring-Hansen Holt

Tilmelding er nødvendig og sker på www.klimatorium.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Stilhed og pølser

Annonce