Annonce
Lokalavisen Lemvig

Natur og mennesker flettes sammen på Tuskær

Line og Sissel Thastum - mor og datter - udstiller på Tuskær. Der er fernisering på udstillingen lørdag 2. april, og søndag 10. april kan man møde de to kunstnere. Pressebillede

Fjaltring: Samhørighed og relationer mellem menneske og natur er i højsædet med kunstudstilling, filmfremvisning, foredrag og fotografisk workshop for unge på Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter i april og maj.

Med fernisering lørdag 2. april fra kl. 15 slår Tuskær dørene op for kunstudstillingen "Slægtskab – menneske og natur". Udstillingen viser blandt andet seks smukke fotografiske prints af billedkunstner Sissel Thastum, som viser krystalbilleder, der gennem en særlig teknik afspejler forskellige arter fra alge til menneske. Værkerne understøttes af poetiske tekster og digte af Line Thastum.

Line og Sissel Thastum er mor og datter.

Annonce

Tirsdag 5. april kl. 19 vil Sissel Thastum vise videoværket "No you without Mountains, without Sun, without Sky" og fortælle om sin kunstneriske praksis. Sissel kommer blandt andet ind på, hvordan man som kunstner arbejder med store og vigtige temaer som natur og menneske, hvad kunstens rolle er for den verden, vi skaber, og hvad kunsten kan som f.eks. politik og forskning ikke kan.

Workshop for unge

Som en del at temaet "menneske og natur" er unge fra Lemvig Gymnasium inviteret til at deltage i en fotografisk workshop med temaet "Naturen omkring os – naturen i os" med billedkunstner Sissel Thastum som underviser. Billederne fra workshoppen vil også blive udstillet med fernisering lørdag 9. april kl. 15.

Lørdag 9. april kl. 16 kan man med et foredrag af Ph.d. Jens Otto Andersen få en guidet tur rundt i biokrystallernes verden.

Annonce

Kunstnermøde

Søndag 10. april kan man møde billedkunstneren og tekstforfatteren bag udstillingen "Slægtskab – menneske og natur", Sissel og Line Thastum. De vil vise rundt og fortælle om idéen og processen bag udstillingen efterfulgt af digtoplæsning - publikum har mulighed for spørgsmål og snak med kunstnerne.

Udstillingen og de øvrige arrangementer afvikles i et samarbejde mellem Tuskær og kunstorganisationen The Independent Air, som Line og Sissel Thastum er medstiftere af. Organisationen arbejder med kunstaktiviteter med natur og bæredygtighed som omdrejningspunkt.

Projektet er blandt andet støttet af 15. Junifonden, Statens Kunstfond og Nordeafonden.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce